banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Maj 2025, 20:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Dec 2006, 13:35 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2006, 10:20
Citiraj:
Град стипендира и 705 студената
Објављено од стране Портпарола Кабинета Градоначелника

Град Бања Лука, путем Фонда „Петар Кочић“ у школској 2006./2007. години, осим 972 средњошколца, стипендира и 705 студената.

Структура одобрених студентских стипендија је сљедећа: 311 за талентоване, 164 за дјецу погинулих бораца, 59 за дјецу ратних војних инвалида и 166 за социјално угрожену дјецу. Иначе, мјесечна стипендија за ученике износи 70 КМ, за студенте прве и друге године – 100 КМ и за студенте треће и осталих година – 130 КМ. Стипендија се исплаћује 12 мјесеци.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 14:17 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
ajmo neko ko studira matematiku ili ima instaliran MSCALCULATOR nek to malo pomnozi i vidi koliko je to grad odlucio da casti studente. taman ko jedan manji spomenik. jebeni lopovi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 14:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2006, 10:20
VeLiKi je napisao:
ajmo neko ko studira matematiku ili ima instaliran MSCALCULATOR nek to malo pomnozi i vidi koliko je to grad odlucio da casti studente. taman ko jedan manji spomenik. jebeni lopovi.

Oko dva milona KM za godinu. Lopovi ? Zato što stipendiraju omladinu ? Svaka čast majstore !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 15:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
VeLiKi je napisao:

Grad nikoga ne casti, na kraju krajeva swe te pare su nase, zar ne. Ovo je bas lijepo znati da tvoji novci idu u nesto korisno, nesto perspektivno i dugorocno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 15:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2005, 18:30
Jedini problem je sto se trazi prosjek u visini 8.5, kako za ETF i PMF, tako i za Filozofiju, Ekonomiju i Psihologiju, a nije fer. Jos se studenti sa posljednja tri navedena fakulteta naljute kada im kazes kako im je studiranje lako.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 15:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2005, 23:54
...stalno mi idu na rac ovi koji kenjaju kako je njihov fakultet najtezi...nema opravdanja za lose rezultate...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 15:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hvala ti lijepo. I meni idu na to isto oni koji kenjaju kako im smetaju ovi sto kenjaju da im je fakultet najtezi i kako nema opravdanja za lose rezultate. A mozda marko_aurelije ide na neki od ovih lakih fakulteta, pa se osjetio prozvanim. :)

Poslednji put menjao HR dana 12 Dec 2006, 16:01, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 15:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Jes vala, razmazena derista. Eno Adrenalin dobi 10ku neki dan a nije ga niko cuo ni A da kaze. Nije zucno o tome, ja slucajno sazno dok se hvalio. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 17:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Mah samo nadjite statistiku koja pise koji fakulteti imaju najvise studenata sa stipendijom . Ekonomski sigurno nije :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 17:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da ne ispada, samo nesto da serem , od 700 studenata niko nije prosao kolokvij iz matematike ,odnosno niko nije osvojio 15+ bodova. Max je neki lik ,mislim 10 ili 12 uspio .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 18:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
ja primam stipendiju za srednjoskolce

nema sta pohvala opstini
jbg moraju nas posticati necim da ucimo :lol: :lol: :lol: :lol:

PIK Radnja

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 18:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2005, 18:57
zar nije za etf, ffvis, masinski i jos neki fax potrban prosek 8.00...citala sam te uslove pre pola godine mozda :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 20:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

* Squall * je napisao:
Da ne ispada, samo nesto da serem , od 700 studenata niko nije prosao kolokvij iz matematike ,odnosno niko nije osvojio 15+ bodova. Max je neki lik ,mislim 10 ili 12 uspio .

Koliko znam, Matematika vam je najtezi predmet. Uvodjenjem kolokvijuma za svaki predmet, svake druge sedmice, EF je postao jedan od laksih fakulteta. Pa i ta matematika vam je problem samo zato sto EF upisuju ljudi koji se ne namjeravaju njome baviti u buducnosti, a zapravo vam i ne treba. Matematika je buckuris Linearne algebre, Vjerovatnoce i statistike i Matematicke analize i ni jednim od problema se ne bavi toliko detaljno, i uopste nije teska u odnosu na ono sto se radi na PMF-u i ETF-u(pa i na Masinstvu, dok je Celic bio tamo :)) .
@Kraljev_hram: Nije tako, a da jeste bilo bi super i to nam je jedina zelja : da spuste prosjek na 8.0 za dobijanje stipendije na pojedinim fakultetima, a na ostalima podignu na 9.0, jer npr na filozofiji, na raznim smjerovima nije nikakav problem imati toliki prosjek, ili da se odvoji odredjen broj stipendija za svaki fakultet pojedinacno.

Poslednji put menjao HR dana 01 Jan 2007, 17:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 21:26 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
Bluka je napisao:
Oko dva milona KM za godinu. Lopovi ? Zato što stipendiraju omladinu ? Svaka čast majstore !

inzenjeru jedan jesi li procitao moj post do kraja? kakav si ti genije, dabogda ti kingica draga bila...

ono sto sam htio reci je da svake godine grad napravi po 10ak spominka od kojih svaki kosta 2 miliona maraka, a studentima daju po 80 maraka. sta je 80 maraka? jebena soba je 100 maraka! dakle, hoces li im ici ljubiti cipele? da, lopovi su!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 21:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
je napisao:
broj stipendija za svaki fakultet pojedinacno.

to bi i bilo najrealnije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 21:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Lopovi Lopovi Lopovi Lopovi Lopovi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 21:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2005, 18:57
@HR ma mislila sma da je za etf 8.00 jer sam citala uslove na onom papiru za podnosenje zahteva...mozda je tako pre bilo :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2006, 21:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

To sto si vidjela je mozda proslogodisnji konkurs za stipendiju Elektroprivrede (a oni primaju pored ETF-a studente sa jos nekoliko fakulteta), koji je imao uslove prosjeka preko 8.0, da je podnosilac u roku na godini na kojoj se nalazi, ali je konkurs na zalost vazio samo za trecu, cetvrtu i petu godinu. Tada sam bio na drugoj godini, pa nisam mogao da se prijavim. Ove godine je konkurs sa znatno izmijenjenim uslovima, tj mogu se prijaviti svi ETF-ovci (i studenti nekoliko drugih fakulteta) od druge do pete godine, bez ikakvih ogranicenja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2006, 01:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

HR je napisao:
* Squall * je napisao:

Koliko znam, Matematika vam je najtezi predmet. Uvodjenjem kolokvijuma za svaki predmet, svake druge sedmice, EF je postao jedan od laksih fakulteta. Pa i ta matematika vam je problem samo zato sto EF upisuju ljudi koji se ne namjeravaju njome baviti u buducnosti, a zapravo vam i ne treba. Matematika je buckuris Linearne algebre, Vjerovatnoce i statistike i Matematicke analize i ni jednim od problema se na bavi toliko detaljno, i uopste nije teska u odnosu na ono sto se radi na PMF-u i ETF-u(pa i na Masinstvu, dok je Celic bio tamo :)) .
@Kraljev_hram: Nije tako, a da jeste bilo bi super i to nam je jedina zelja : da spuste prosjek na 8.0 za dobijanje stipendije na pojedinim fakultetima, a na ostalima podignu na 9.0, jer npr na filozofiji, na raznim smjerovima nije nikakav problem imati toliki prosjek, ili da se odvoji odredjen broj stipendija za svaki fakultet pojedinacno.

ne ,zapravo je i teza... hej 700 ljudi ,pa nemoguce da je svih 700 upisalo ekonomski i da se niko ne namjerava njome baviti ,da su svi levati iz matematike ukljucujuci i one sto su 2, godina i sto se jos zajebavaju sa njom a ima ih dovoljno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Dec 2006, 01:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
To je zbog prošle godine u kojoj je od 520-ak studenata njih preko 470 dalo uslov za drugu godinu! Jel to normalno??? U mojoj generaciji 03, uslov za drugu godinu su dala 72 studenta, što je neki realan prosjek! E sad što oni hoće da glume Bolonju, a ne znaju prilagoditi testove, to je sasvim druga stvar!!! Kao što je prošle godine bilo jednostavno polagati ispite preko testova, ove je to gotovo nemoguće! Možda žele studente opet natjerati da ispite polažu na stari dobri način jer se dosta profesora žalilo da im dolaze studenti da im upišu ocjenu, a nikad ih nisu vidjeli u životu! Ipak on stavlja svoj potpis na tu ocjenu!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 21 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]