banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Maj 2025, 06:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 251 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Okt 2011, 22:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Pozdrav,
Vlada R.Srpske je i ove godine pokrenula projekat zapošljavanje visoko obrazovanih pripravnika. Evo i link: http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada ... vnika.aspx
Raspisala je konkurs da preduzeća sa njom sklope ugovor o zapošljavanju pripravnika.
E sad, pitanje je: Kako saznati koja su to preduzeća iz Republike Srpske potpisala taj ugovor sa Vladom RS??? Postoji li spisak tih preduzeća? Mene konkretno zanima rejon Prijedora i Banja Luke!?

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2011, 22:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Apr 2008, 18:52
to ce biti krajem Novembra objavljeno u Birou.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2011, 14:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Још увијек траје конкурс за послодавце који је изашао тамо негдје средином септембра. Кад се заврши, односно истекне тај рок за пријаву послодаваца, онда се одлучује који ће послодавци добити та средства, па ће тек онда иду конкурси за приправнике. Да додам да конкурс за послодавце траје 2 мјесеца. Бар сам ја овако схватио процедуру, е сад можда гријешим. У сваком случају ништа прије нове године, а пошто иде свети Јануар, рачунај на конкурсе тек на прољеће, а пошто је изборна година, смијем да се кладим да ће се пројекат одужити до пред изборе.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2011, 18:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2003, 12:01
planiraj na to da 80% firmi vec unaprijed ima dogovoreno (citaj: ŠTELA) koga ce da primi

poz

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2011, 06:50 
po pravilu a na zalost, sada se firme i prijavljuju jer zele nekog svog da zaposle pa apliciraju za to, taman im dobro dodje.. bolje nadji negdje da budes pripravnik pa nek ta firma aplicira dok jos ima vremena.

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2011, 12:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
kad je onda krajnji rok 21.11.?

Ja trebam diplomirati do kraja Novembra, jel moguće nakon tog 21.11. išta izganjati (naravno uz štelu) ?

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2011, 12:35 
pa neka ti firma ta u kojoj mislis vec aplicira, pa ces upasti kasnije, dok procedura zavrsi sva to je taman to

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2011, 14:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ok. hvala ti.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2011, 13:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Koja je uloga drzave u ovome, da li tu godinu dana placa poreze i doprinose umjesto poslodavca, ili uz to i daje neku platu pripravniku?

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2011, 15:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Sve se može pročitati na www.zzrs.org

Ovo što trenutno traje nije konkurs, nego javni poziv za sve zainteresovane firme, a nakon što budu izabrane, imaju rok od 60 dana da nekoga i zaposle, tako da se ne bi smjelo previše odužiti.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2011, 21:29 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 11 Nov 2011, 21:24
Zdravo,
interesujemo me da li i mi treba da apliciramo sa svojim molbama pripravnika do 21.11.? Ustvari da li je to krajni rok i za nas pripravnike? I da li ce uopste biti konkurs za pripravnike?
Koliko sam ja shvatila situaciju na mom birou, poslodavci su dobili mogucnost prijave za potrebnim pripravnicima ali isto tako mi da se prijavljujemo u tom roku? I da u program ne ulaze diplomirani nakon 21. sep.?

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2011, 21:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
mala_maja je napisao:
Zdravo,
interesujemo me da li i mi treba da apliciramo sa svojim molbama pripravnika do 21.11.? Ustvari da li je to krajni rok i za nas pripravnike? I da li ce uopste biti konkurs za pripravnike?
Koliko sam ja shvatila situaciju na mom birou, poslodavci su dobili mogucnost prijave za potrebnim pripravnicima ali isto tako mi da se prijavljujemo u tom roku? I da u program ne ulaze diplomirani nakon 21. sep.?

Šta podrazumijevaš pod tim "mi"? Ako si mislila dipl. pravnik, odgovor je da

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2011, 21:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mala_maja je napisao:
Zdravo,

nemaš se ti šta prijavljati, dovoljno je samo da budeš prijavljena na birou kao nezaposlena i to je to.

Poziv do 21.11. važi za poslodavce koji zavisno od svojih potreba traže ono što im treba.

Tako bi to trebalo biti, a u praxi je: svak onaj ko ima štelu i unaprijed dogovori posao-dobiće ga!

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2011, 21:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
BIRO :lol: :lol: :lol:

od njega nema pomoći, nažalost

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2011, 21:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

osim što nakon 10 godina sretneš raju sa fakulteta...
definicija sa vukajlije.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2011, 21:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

dakle ovaj Konkurs/Poziv za zapošljavanje pripravnika je poništen i biće objavljen novi koji će trajati do NG.
Pošto sam se interesovao za isti i diplomirao u međuvremenu te se prijavio na Biro, živo me zanima koji je razlog poništenja.

Po mojoj procjeni ILI se premalo poslodavaca prijavilo za otvorenih 1000 mjesta, ILI je obzirom da je sljedeća godina izborna, cilj sve to produžiti tamo do ljeta i onda imati dodatni adut u predizbornoj kampanji.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2011, 22:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Odakle to da je ponisten?
Sve su to lopovska posla, ja ganjao nesto i gdje god pokucas na vrata kazu nismo planirali zaposljavati pripravnike ili sto je jos jace kazu ne mozemo mi dobiti ta sredstva... ](*,)

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2011, 22:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Uveli su da se ne moze prijaviti ko nije diplomirao prije 21.9. i prijavio se na biro do tog datuma.

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2011, 23:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

richa je napisao:
Odakle to da je ponisten?
Sve su to lopovska posla, ja ganjao nesto i gdje god pokucas na vrata kazu nismo planirali zaposljavati pripravnike ili sto je jos jace kazu ne mozemo mi dobiti ta sredstva... ](*,)

mogu oni dobiti ako ispunjavaju bar minimum uslova, ali ja koliko sam skontao izuzetno mali broj poslodavaca se prijavio. To je dokaz o trenutnoj situaciji u privredi.
Bio je neki preliminarni spisak okačen u petak koliko sam prebrojao max 50 firmi (mahom državnih, tu se naravno zna unaprijed sve) je izrazilo potrebu za pripravnicima. Nek je prosjek po 2-3 ljudi, to je opet tek dio onog što su planirali. Mislim da je to razlog poništavanja a ne neke nepravlnosti kako reče direktor ZZ.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2011, 13:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Konkurs za poslodavce nije poništen. Konkurs je produžen za tri sedmice (iako je trajao dva mjeseca)!
Prema planu, trebalo je biti 1000 pripravnika, ali su poslodavci zainteresovani za zapošljavanje 570 pripravnika.
Znači, vjerovatno je u pitanju slaba zainteresovanost poslodavaca za ovaj program pa su produžili konkurs u nadi da će se još neko predomisliti.

Evo vijesti:
Citiraj:
На јавни позив за запошљавање приправника, који је продужен за три седмице, односно до 12. децембра, до сада се пријавило 209 послодаваца који планирају да запосле 570 приправника, рекли су у Заводу за запошљавање РС.

Додали су да је јавни позив продужен због тога што је један број студената у међувремену дипломирао и тражио измјену конкурса како би они могли да конкуришу код одређених послодаваца.

Било је предвиђено да јавни позив траје до 21. новембра, али ће због инсистирања приправника трајати до 12. децембра.

У Заводу за запошљавање нагласили су да се највише послодаваца до сада пријавило из области услужних дјелатности, прерађивачке индустрије и пољопривреде, и то њих 134.

Ostatak na: http://www.glassrpske.com/vijest/3/drus ... vnika.html

Meili je malo čudan razlog produživanja "zato što je jedan broj studenata u međuvremenu diplomirao", pogotovo kada se zna koliki je broj nezaposlenih sa VSS na Birou.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 251 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]