banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 18:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 112 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Da li je moguce ovako nesto u normalnoj zemlji
Da 54%  54%  [ 20 ]
Ne 46%  46%  [ 17 ]
Ukupno glasova : 37
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Nov 2006, 10:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Vjerovatno vecina vec zna da na podrucju Banjaluke nece biti redovnog snabdjevanja vodom i to od subote 11.11. od oko podne pa swe do ponedeljka 13.11. do oko 15h.
Prvo sam mislio da nece biti uopste biti vode, ali evo sada cujem da ce dio mreze da radi koji ce biti dovoljan za nize dijelove grada. Znaci brda i visi spratovi su u bedaku.
Sipajte i sta da vam kazem, srecno.
Za vikend nemojte da izlazite i lochete (pogotovo Veliki) jer ces u ponedeljak da tuknes ko tvor, a neces se moci istusirati. Nemojte ni puno da jedete, jer treba kakicu da potjera voda iz solje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 12:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ja sam čuo i varijatnu da vode neće biti od sutra pa do ponedeljka

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 12:35 
ma kad se moglo za vrijeme rata moce se i sada prezivjeti.... :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 12:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
hehe cemu glasanje, ovo nije normalna zemlja...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 13:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Evo u novinama obavještenje od Vodovoda, piše da će doći do prekida u vodosnadbjevanju od 1h u subotu do 3h u ponedjeljak.

"U vrijeme navedenih radova bunarski sistem će obezbjeđivati vodu za niže predjele grada od Novoselije do Rebrovačke crkve, do Borika i do Malte. Ali i ovi potrošači zbog smanjenih količina vode, neće imati dovoljan pritisak, naročito u višim zgradama. Svi ostali potrošači, a posebno na višim dijelovima grada i na perifernim dijelovima neće imati vodu."

PS mole potrošače za strpljenje i razumjevanje!?

Stvarno nisu normalni, kao da nismo već istraumirani nestancima vode i struje iz rata....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 13:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Gledajte to sa vedrije strane: ustedicemo koji dinar na mjesecnom racunu za vodu :)
Pretpostavljam da ce u subotu biti znatno manje ljudi u carscji nego sto bi bilo da je stanje normalno :D

P.S. Pa moraju ljudi zamijeniti jbn cijevi ili sta vec... Koliko god neugodno bilo ja razumijem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 13:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2006, 10:20
"AntiDope" ја колико сам примјетио теби све смета у БЛ. Ако је тако исели се. Исфрустрираних и искомплексираних критичара је свима пун к**** !

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 13:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Ajoj baksuzluka! Pa i izvor na selu mi je presušio neki dan...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 13:25 
ma je*em im kru' njiov....
Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 13:33 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
ma ajte ljudi sta panicite, svi za jeftom u vrbas!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 13:42 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2006, 10:20
A ne pitate za razlog !

Citiraj:
Prema riječima izvršnog direktora za tehnička pitanja "Vodovoda" Branke Trninić, spajaće se i rezervoari za pranje filtera stare i nove Fabrike vode. Povezivaćemo rezervoare nove Fabrike vode sa postojećom pumpnom stanicom. Pripreme su u toku i nadamo se da će sve biti obavljeno u predviđenom roku - rekla je Branka Trninić.

Ona je dodala da će potrošače svakodnevno obavještavati o snabdijevanju grada vodom.

Građanima je već poznato da je u toku izgradnja druge faze Fabrike vode i to uz postojeći objekat u Novoseliji, koji je već izgrađen 1977. godine.

- Završetkom ove kapitalne investicije grad će dobiti novih 800 litara vode u sekundi i kvalitetno riješiti vodosnabdijevanje do 2020. godine. Montaža novih cijevi, ispiranje i dezinfekcija zahtijeva zaustavljanje rada postojeće fabrike vode i potpuno pražnjenje postrojenja, što će dovesti do prekida u vodosnabdijevanju - istakla je Branka Trninić.

Od subote do ponedjeljka iz sistema snabdijevanja vodom biće isključena Fabrika vode sa 600 litara vode u sekundi, a u funkciji će ostati bunarski sistem sa 400 litara vode u sekundi.

Ljudi se trude da poboljšaju sistem snabdjevanja vodom.

Ovakve kao ovaj pokretač teme bi ja poslao da žive u Šeher, zabranio svaku gradnju i obnavljanje, obezbjedio im dovoljno zelenih površina da se ne žale kako im nedostaju livade i dao da piju iz vrbasa. Takvi nikad neće biti zadovoljni jer u duši MRZE BANJA LUKU (a vjerovatno i sebe) ![/quote]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 13:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Bluka je napisao:
A ne pitate za razlog !

Pa vjerovatno nas većina zna koji je razlog, i nije diskutabilno je li opravdan nego je li se to moglo izvesti na drugačiji način.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 14:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bluka je napisao:
"AntiDope" ја колико сам примјетио теби све смета у БЛ. Ако је тако исели се. Исфрустрираних и искомплексираних критичара је свима пун к**** !

:fist:
Meni je BL super i sama cinjenica da sam tu jos uvijek i da sam osnovao porodicu ovdje govori dosta. Ne znam koja je poenta tvoje provokacije, voajeru?
A budimo realni. Ostaviti cijeli grad skoro 3 dana bez vode!? Nemoj Bluka molim te, kako ces se kupati majke, imam ja dijete koje se ukaki u gace, usvinji totalno i sl. Nemoj srat!

Bluka je napisao:
Ovakve kao ovaj pokretač teme bi ja poslao da žive u Šeher, zabranio svaku gradnju i obnavljanje, obezbjedio im dovoljno zelenih površina da se ne žale kako im nedostaju livade i dao da piju iz vrbasa. Takvi nikad neće biti zadovoljni jer u duši MRZE BANJA LUKU (a vjerovatno i sebe) !

....a ti da se uselis u moj stan? :fist: Eeee, malo sutra.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 14:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
mislim da je sasvim opravdano i da se moze izdrzati... pa sad bar ima svega... moze se piti mineralna. a kupati, pa majku mu moze se izdrzati i 3 dana bez kupanja. kad se sjetim kako sam na studenac picio pjeske sa kanisterima sad bar imate svi auta! a nakon ta tri dana me interesuju komentari jel se promjenila kvaliteta vode... osjeti li se culima ukusa ;)

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 14:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kefalo je napisao:
mislim da je sasvim opravdano i da se moze izdrzati... pa sad bar ima svega... moze se piti mineralna. a kupati, pa majku mu moze se izdrzati i 3 dana bez kupanja. kad se sjetim kako sam na studenac picio pjeske sa kanisterima sad bar imate svi auta! a nakon ta tri dana me interesuju komentari jel se promjenila kvaliteta vode... osjeti li se culima ukusa ;)

Ajde iskljuci u Becu 3 dana vodu. Eto meni se dijete juce razbolilo i povraca. Dva puta sinoc po krevetu, po sebi, meni... znas kako bi bio lijep miris na gajbi da nema vode, kao u svinjcu. Ako to nekima odgovara, molim, izvolte i uzivajte sad za vikend.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 15:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2005, 18:57
pa u becu da nestane struje(a i vode) na 5 minuta,kao sto se kod nas zna desiti,doslo bi do pometnje u celoj zemlji.jbg,mi u drzavi i ne zivimo :D
ali kad pogledas afriku,dobri smo i mi... :roll:
sto se tice vode ja cu skapati,ne lickam se,ne sminkam se,ovo-ono al' se tusiram najmanje jednom dnevno.pobudalicu!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 15:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Dobro je da nam ponekad uskrate čari civilizacije - više ćemo te čari cijeniti. ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 15:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
ne radi se o iskljucivanju vode... vec sto se to mora obaviti. mislis da je meni drago sto nema vode? samo kazem da se to vjerovatno mora tako srediti... na kraju krajeva svi snose zrtve da bi na kraju ta voda bila kvalitetnija! razmisljas li, kad si toliko zabrinut za svoje dijete, kakvu vodu tvoje dijete pije? da li ona zadovoljava kvalitet koji treba da ima voda za pice? i na kraju da te pitam... kako su prije ljudi bez vodovoda djecu dizali? pitaj starce pobogu mozda ti daju neki dobar savjet... nije kraj svjeta!

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 15:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
ne radi se o iskljucivanju vode...

Ja ovdje pricam o iskljucivanju vode, ne znam o cemu ti razmisljas Kefalo. I na sve gledam iz ugla covjeka koji ce biti 3 dana bez vode i da budem iskren prilicno sam nervozan zbog toga jer razmisljam gdje cu sa djecijim i svojim govnima i mokracom, prljavom garderobom, sudjem, kako cu u ponedeljak prljav i mastan na posao i ostalim stvarima koje ce ovo da prouzrokuje.
Citiraj:
azmisljas li, kad si toliko zabrinut za svoje dijete
Sta ti ovo znaci? Imas li ti djece?
Citiraj:
i na kraju da te pitam... kako su prije ljudi bez vodovoda djecu dizali? pitaj starce pobogu mozda ti daju neki dobar savjet... nije kraj svjeta
Sada je sad, prije je prije. Boli me qurac kako je bilo prije. Mene zivot u gradu prilicno kosta, i boli me ona stvar kako su prije svi jeli jednom kasikom u kuci i slicno.

Raditi i odrzavati mrezu je jedno, a iskljuciti cijeli veliki grad je drugo.

Citiraj:
pa u becu da nestane struje(a i vode) na 5 minuta,
Struja je drugo, jebes struju. Struja je luksuz, ali voda nije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Nov 2006, 15:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Da li se ovo radi zbog veće kvalitete vode ili zbog većih kapaciteta ("novih 800 litara vode u sekundi")?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 112 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]