Citiraj:
2. Sta mislite zapravo o seljastvu? Kako se definiciju seljastva primjeniti na BL standarde? Za mene licno nije seljak, bajcos ili coban onaj koji dolazi iz Celinca ili zivi u Budzaku, vec onaj koji se ponasao kao notorna seljacina, pa makar on i imao 5 koljena iza sebe u BL... Onaj koji istura lakat u autu, koji zvace zvaku kao motiku iz naderalista, onaj koji ide na narodnjake svake druge veceri? Onaj koji ne vodi racuna o tome da Grad BL ima katastrofalnu saobracajnu mrezu, da je grad totalno nesiguran, da su zgrade prljave i u katastrofalnom stanju, onaj koji sve to ne vidi...onaj koji se trudi da provede dnevno min. 5 sati na ispijanju kafa ne bi li ga i drugi vidjeli, onaj koji nosi bodi i bjele cipele, obrijan sa strane itd....
Meni licno je neshvatljivo da se 90% omladine (stariji kapiraju!) busa u prsa nekim urbanizmom, gradjanstvom, a u pozoriste ide 15 jednih te istih ljudi dnevno, izlozbe i galerije posjecuju samo stariji od 50, a svaka druga rijec "buraz", jer imaju fond rijeci 20.
Ma da... sad cemo svi da slusamo klasiku ne bi li guzici nabili nivo. Al' si ga srocio, ne bi bolje ni za pare...
Volim ove sto po laktu i zvaki odmah znaju sve o nekome... idu na narodnjake... ne mogu svi slusati Mozarta. Super, od sad cemo u poljoprivredne masine staviti CD sa technom ili rock-om ili cime vec... i ti sto voze nece vise orati njive nego ce iz traktora ispadati asfalt.
Grad ima katastrofalnu saobracajnu mrezu? Sta ti znas o tome? Grad ima problematicne vozace... pa nisu saobracajnice kao one shine iz "me'ahotehnike" pa da ih poslazes kako mislis da bi trebalo.
Zgrada je "vlasnistvo" zajednice etaznih vlasnika... ako imas 20 sirotih penzionera... ah da... nece 'leba jesti, ali zgrada ce imati novu fasadu.
Ako si toliko urban kao sto zelis da mislimo, zar ne bi bilo logicno da si i dovoljno stalozen i smiren, da te takve stvari ne mogu isprovocirati. Sta tebe, kao urbanog coveka, briga za te sa zvakama, u bodijima... imas posla sa njima? Ne bi trebao, ako si vec tako urban...
Mnogo ljudi ne koristi "buraaaz" ... ali izgleda da ti takve ljude ne poznajes...
Ne generalizuj, ne upiri prstom... radi na sebi... pa ce svima biti bolje...