banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Maj 2025, 12:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Novi zakon o saobracaju je:
Kvalitetan i sve je na mjestu 44%  44%  [ 20 ]
Pretjeran, kazne su zaista previsoke za RS standard 24%  24%  [ 11 ]
Smijesan, policija izgleda nista ne radi osim regulisanja saobracaja 31%  31%  [ 14 ]
Ukupno glasova : 45
Autoru Poruka
 Tema posta: Novi zakon na cestama
PostPoslato: 09 Avg 2006, 07:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
I tako me jedna od poznatih politickih stranki (jedan ministar iz te stranke je jos davno dao ostavku, pa kad mu je Vlada prihvatila ostavku on povukao ostavku :drinking: konto sreco da nece prihvatiti ahahahahaha... kakvo ludilo!!!) kao i dosta vas ostalih sinoc pocastila brosurom o novim pravilima u saobracaju. Kao i do sada swe se naravno svodi na lupanje ljudi po dzepu. Ovaj put su cifre prevazisle swe dosadasnje.
Sad ce se svi mrzitelji automobila javiti sa porukom: "i treba vas swe oderati zato sto ste ovakvi ili onakvi." A pa problem je sto murija uvijek ima nacin da te zaustavi i prikaci ti nesto.

Recite mi, vi koji vozite, da li ce vam tesko pasti ova nova pravila?

Halo biciklisti, niste valjda zaboravili da morate nabaviti i nositi kacige?

Smatrate li da policija u RS vecinu energije trosi na saobracaj, a pravi kriminal ostaje nekaznjen i gleda mu se kroz prste?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 07:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
najsladje ce mi biti pobjeci mu biciklom........jedva cekam.....i da vidim hoce li me gonjati papak....

glas srpske:

''luda trka policije za odbjeglim biciklistom ulicama grada '' :lol: :lol: :lol:

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 09:34 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 03 Jul 2006, 10:10
a u cemu je problem u pojasu? mobilnom? svjetlima? nasu stoku se i ne moze drugacije nauciti jedno lupis po dzepu 2-3 puta pa se onda malo opamete.
a sto se tice zestokog kriminala slazem se ali to je ipak drugi odjeljak mupa jedno je saobracajna milicija (prasinari) a drugo su klasicni drotovi i genteri plus dileri iz DBa

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 09:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Другог начина "опамећивања" народа осим плаћања високих казни нема. Да видим онога који ће поновити 2 пута исту грешку кад му након прве избију пола плате!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 10:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
postranac je napisao:
to je ipak drugi odjeljak mupa jedno je saobracajna milicija (prasinari) a drugo su klasicni drotovi i genteri plus dileri iz DBa

Mislio sam na MUP, generalno.

Bez obzira na potrebu za opamecivanjem naroda (iako smatram da je u saobracaju najmanji problem u RS ili BiH) kazne su bas paprene. Nisu za onoga ko je zgrijesio i pravio se budala, njega i treba lupiti po dzepu, ali govorim o bezbroj situacija kada se natezes sa drotom jesi-nisam prosao kroz crveno/zuto. Ako ce se papci povuci sa ulica i ako ce postaviti video nadzor i kada zaseres on ti bude u stanju dokazati da si zasro u ful koloru ona je u redu. Ali nece to jos biti dugo.

I ako budu postavljali video nadzor opet ima precih stvari da se rjesavaju u RS!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 11:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Hm...

Upotreba mobilnog telefona u toku vožnje automobilom - 40 km.
Pojas - 30 km
Naglo pokretanje vozila i škripanje gumama - 40 km
Prekoračenje brzine - 50 - 300 km
Neupaljena svjetla na automobilu tokom dana - 30 km
Alkohol u krvi - 50 - 300 km
Nenošenja kacige na motociklu ili biciklu - 40 km

Gluposti i besmislice, kao i obično od strane vladajućih struktura u ovoj nakaradnoj državi, entitetu ili čemu već...
Vidim već da ljudi to odobravaju, uz obavezne komentare tipe "stoku ne možeš opametiti drugačije nego po džepu itd...", a živo me zanima dali će ti koji odobravaju taj zakon isto tako da reaguju kad ga policajac zaustavi tokom dana i naplati mu kaznu od 30 km zato što je zaboravio da upali svjetla na automobilu. Kao i obično ljudi izgenralizuju sve, pa tako automatski onaj koji prekrši zakon, tačnije, onaj koji ne ispoštuje neki od novonastalih zakona, automatski postaje stoka, ludak, divljak ili nešto slično...

A besmislica ima na sve strane. Kazna od 40 km za kacigu na biciklu. Znači li to da recimo dijete koje se voza oko zgrade, na biciklu sa pomoćnim točkićima, mora da nosi kacigu i da će mu biti naplaćena kazna od 40 km ukoliko je ne bude imalo...

"Naglo pokretanje vozila" - 40 km. Šta je naglo pokretanje vozila? Ja uvjek naglo pokrećem vozilo jer stalno žurim negdje. Kako će da utvrde "intenzitet naglosti" kojom sam ja pokrenuo automobil?

Zakon kao i obično ima hrpu rupa, besmislenih stavki i gluposti. Jedina prava stvar za bezbjednsot saobraćaja je pooštravanej kazni za prekoračenje brzine i vožnju pod uticajem alkohola, jer su to najčešći uzroci saobraćajnih nesreća, a stvarno ne vidim kako će bezbjednosti saobraćaja pomoći upaljena svjetla danju ili činjenica da će tjerati bicikliste da nose kacige...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 11:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Citiraj:
Naglo pokretanje vozila i škripanje gumama - 40 km

STANDING OVATION!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 11:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Mislim da nema šanse da će policajci ganjati bicikliste. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 13:00 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Nitro je napisao:
dali će ti koji odobravaju taj zakon isto tako da reaguju kad ga policajac zaustavi tokom dana i naplati mu kaznu od 30 km zato što je zaboravio da upali svjetla na automobilu.

Zato i služe kazne. Kad jednom zaboraviš, pa platiš zaboravnost 30 KM, sljedeći put nećeš zaboraviti. Uostalom, mislim da će prvu godinu dana samo upozoravati vozače za svjetlo, a poslije će naplaćivati.
Nitro je napisao:
Kazna od 40 km za kacigu na biciklu. Znači li to da recimo dijete koje se voza oko zgrade, na biciklu sa pomoćnim točkićima, mora da nosi kacigu i da će mu biti naplaćena kazna od 40 km ukoliko je ne bude imalo...

To dijete nije učesnik u saobraćaju, pa ga ne kači zakon.
Nitro je napisao:
"Naglo pokretanje vozila" - 40 km. Šta je naglo pokretanje vozila?

Pokretanje uz škripu točkova, naglo povećanje brzine i smjera kretanja na način koji ugrožava bezbjednost saobraćaja i sl.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 13:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
blue je napisao:
Mislim da nema šanse da će policajci ganjati bicikliste. :D

Sinoć sam propičio biciklom pored buljuka murije (bez kacige naravno), reko baš da vidim hoćel mi se posrećiti pa da krenu za mnom, ali nisu... :lol:
A baš i ako krenu golfom za mnom, jednostavno zavučem se između zgrada kud ne mogu autom ili skrenem na neki makadam, pa da ih vidim kako će rasturati amortizere zbog budale na biciklu...

Još jedna stvar: ako ne nosim kacigu, ili ako nisam vezan pojasom u autu, ne ugrožavam bezbijednost saobraćaja, nego svoju ličnu bezbijednost i niko nema pravo da mi zbog toga uzima pare.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 13:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
Zakon je dobar, da se razumijemo... možda ima par propusta, ali je tekst zakona u biti dobar i kaznene mjere su na mjestu i realne. Problem je u onima koji sporvode zakon, ljudima... oni su od krvi i mesa. Na koji će način oni sprovoditi ovaj zakon i da li će zaista kontrolisati saobraćaj radi bezbjednosti učesnika. Dosadašnja praksa je pokazala da policija radi prevashodno na punjenju budžeta, a onda dio i njima (ono naše, ili piši 30 KM ili da polovimo ti ja...).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 13:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Ja sam kontao kupiti sljem i nositi ga na biciklu... Bas sam nasao od ovog jednog lika pravi vojnicki sljem i to sa petokrakom... Jao!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 13:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Nitro je napisao:

ne kontam

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 13:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Warrior of the Light je napisao:
ako ne nosim kacigu, ili ako nisam vezan pojasom u autu, ne ugrožavam bezbijednost saobraćaja, nego svoju ličnu bezbijednost i niko nema pravo da mi zbog toga uzima pare.

Ne ugrožavaš drugog, ali ugrožavaš sebe. U slučaju nesreće državu košta tvoje liječenje. Prema tome, imaju puno pravo da ti uzmu pare.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 13:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Not now, John! je napisao:
Ne ugrožavaš drugog, ali ugrožavaš sebe. U slučaju nesreće državu košta tvoje liječenje. Prema tome, imaju puno pravo da ti uzmu pare.

Jedno je imati pravo na nešto, potpuno druga stvar je uzeti sebi nešto za pravo.
Evo, što se mene tiče, ne pada mi na pamet da nosim kacigu na biciklu, ali ću im dati pare ako uspiju da me uhvate (pošteno, Đinđić demokratska)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 14:26 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Kaciga košta 35-40KM.

Ako neko ima malu glavu onda može da kupi dječiju za nekih 25KM. Ako mu ne smeta da izgleda kao Moćni Rendžer. :D

Probao sam danas nekoliko. Neke su zbilja teške uzimajući u obzir da se radi o kombinaciji plastike i stiropora.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 14:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Prosta jednacina :

30KM za ne vezivanje = svi (osim nekih krkana) se vezu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 14:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Vader je napisao:
Nitro je napisao:

ne kontam

Tokom dana, nije nikakva greska.. Danas gledam, 99% ljudi je upalilo svjetla... Ok, tokom magle to je potrebno ili na autoputu gdje se dosta brzo ide, a put je bas ravan i sl, ali tokom gradske voznje to uopste nije potrebno, ali eto.... :roll:
Uglavnom, kazu da su prvih mjesec dana samo opomene, ali vidjece se...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 15:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2005, 18:57
biciklo...35 stepeni celzijusa...kaciga i najlonsko zuto prsluce..e mene u tom vidjet nece!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Avg 2006, 15:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
NNJ je napisao:

Ja ugrožavam sebe i silaskom niz stepenice, pošto mi je koljeno u lošem stanju i u slučaju povrede otićiću na teret države, pa pretpostavaljam da niko neće donijeti zakon po kojem je korištenje gelendera obavezno pri silasku niz stepenice da ne bi došlp do povrede. Ugrožavaš sebe i hodajući po suncu na temperaturi od 40 stepeni, pa niko zakonom ne propisuje da je obavezno nošenje kapa i šešira. Šta je sa rolerima i skejterima? Daleko je opasnije voziti se na rolama ili skejtu, pa njima niko zakonom ne propisuje da nose kacige... Jedna je stvar nešto propistai zakonom, a druga stvar je preporučiti nekome nešto. Naplaćivati kaznu nekome zato što ne nosi kacigu dok vozi bicikl je u najmanju ruku neozbiljno...

NNJ je napisao:
Kad jednom zaboraviš, pa platiš zaboravnost 30 KM, sljedeći put nećeš zaboraviti. Uostalom, mislim da će prvu godinu dana samo upozoravati vozače za svjetlo, a poslije će naplaćivati
.

A gdje je uopšte smisao paljenja svjetala tokom dana? Kako to pospješuje sigurnost saobraćaja?

NNJ je napisao:
To dijete nije učesnik u saobraćaju, pa ga ne kači zakon.

Ako se dijete voza na ulici ispred moje zgrade, koja se kategoriše kao saobraćajnica itekako je učesnik saobraćaja, ako ćemo već po slovu zakona...

Kao što rekoh, zakon o vezanju pojasa, o alkoholu u krvi i brzini je sasvim na mjestu. Sve ostalo je samo bespotrebno preseravanje Dokića i kompanije. Ironično usklađuju zakone sa evropskim standardima, a od Evrope smo daleko svjetlosnim godinama...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]