banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 03:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Za nepovjerovati
PostPoslato: 09 Jun 2006, 19:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Citiraj:
U Gradačcu sahranjen Austrijanac, a ne Memić
GRADAČAC, BEČ - Za Enisa Memića, osamnaestogodišnjeg tinejdžera iz Gradačca, do juče se vjerovalo da je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Austriji, ali je on, po svoj prilici, živ.

Njegovo tijelo, vjerovali su svi, sahranjeno je početkom februara na lokalnom groblju u Gradačcu.

"Ali, Enis je, po svoj prilici, živ", kazali su u bolnici u Klagenfurtu, nakon što se osamnaestogodišnjak, za kojeg se vjerovalo da je Austrijanac, probudio iz višemjesečne kome.

Na groblju u Gradačcu, najvjerovatnije, pokopan je Austrijanac Tomas Remšing, Enisov prijatelj i vršnjak koji je bio s njim u vozilu kad su se automobilom zabili u jednu kuću.

Pretpostavlja se da je zlosretna zamjena identiteta, o kojoj bruji Austrija, nastala zbog stravičnog stanja u kojem su bila tijela nastradalih.

Davorka Samardžija, šef konzularnog odjeljenja bh. ambasade u Beču, kaže da je mladić podvrgnut DNK testu, kako bi se utvrdio njegov stvarni identitet. Rezultati se očekuju za sedam dana, ali i prije toga se sumnja da je u komi sve ovo vrijeme bio osamnaestogodišnjak iz Gradačca, a ne njegov prijatelj Austrijanac, kako se vjerovalo.

"Sad, kada se probudio iz kome, film je počeo da se razvija u pravcu da je to zaista mladić iz Gradačca", kazala je Davorka Samardžija.

Mladići su u noći između 4. i 5. februara ove godine u Klagenfurtu doživjeli saobraćajnu nesreću, kada su, po povratku iz lokalne diskoteke, velikom brzinom udarili u zid kuće. U toj nesreći dvije osobe su poginule, a dvije su teško povrijeđene.

"Roditelji su imali teškoća da identifikuju svoju djecu, iako ona nisu imala povrede na licu", rekao je ljekar Tomas Koperna i dodao da pacijenti u Odjeljenju za intenzivnu njegu obično imaju promijenjenu fizionomiju.

Austrijska policija vjeruje da je do zamjene došlo i zbog šoka u kojem su bili roditelji kad su identifikovali tijela.

Vijest o "vaskrsnuću" odjeknula je u Međeđoj kod Gradačca, odakle su Enisovi roditelji, otac Dževad i majka Hurija, početkom rata otišli u Austriju. U Međeđoj je i grob, vjerovalo se Enisov, u kojem se, kako se sada ispostavlja, neko sasvim drugi. I Memićeva najbliža rodbina vjeruje da je on zamijenjen s njegovim prijateljem Tomasom, koji je fizički jako sličan Enisu.

"Kako smo čuli, Enis se probudio iz kome prije 15 dana, ali niko nije znao da je to on. Čak su i Dževad i Hurija odlazili u bolnicu, misleći da obilaze Tomasa, a ne svog sina. On se probudio iz kome prije 15 dana, ali pričao je na njemačkom. Tomasovi roditelji su ga vodili iz bolnice svojoj kući nekoliko puta, misleći da je njihov sin. Uglavnom je ćutao ili pričao na njemačkom. Ipak, kako su ispričali, jednom je kod njihove kuće rekao kao 'ovo nije moj ormar', 'ovo nisu moje stvari'", priča Ahmet Suljkanović, Enisov ujak.

Niko, ipak, nije sumnjao da u bolnici, u stvari, leži Enis. On je čak i zvao svoje roditelje iz bolnice, ali je pričao na njemačkom i oni su živjeli u ubjeđenju da je to Tomas.

Dilema je, uvjerena je Enisova rodbina, riješena u utorak, kad su se Memići vratili u Austriju poslije vikenda koji su proveli u rodnom selu. Kad su se vratili u Klagenfurt, na televiziji su vidjeli da ih policija traži. Njihova rodbina tvrdi da su roditelji u bolnici dali krv za DNK analizu i da je nakon toga ustanovljeno da u bolnici leži Enis.

Za ovako nesto svarno nikada nisam cuo. Koji je ovo sok za familije.

Nije mi jasno kako to niko nije mogao da primjeti :roll:

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2006, 19:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Ne znam da li si vidio slike, oni stvarno strasno lice...ali opet crnjak da otac i majka ne mogu prepoznati svoje dijete....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2006, 20:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Helena je napisao:
Ne znam da li si vidio slike, oni stvarno strasno lice...ali opet crnjak da otac i majka ne mogu prepoznati svoje dijete....

Nisam vidio slike ali stvarno nemogu da vjerujem,da toliko dugo nitko nije mogao da primjeti. Stvarno zvuci nemoguce :-?

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2006, 20:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ma sok je to, ako je neko nesto i primjetio gurao je to u sebe u nadi da grijesi...

Ogromni su to sokovi i emocionalni potresi.

Nisam siguran da se Enisov roditelji sada poslije svega mogu presabrati...

Nevezano za temu, 12 hodza na sahrani? Dosli sami jel? Ili prica vuce gastarbajtersku crtu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2006, 20:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

auto_web je napisao:
Ma sok je to, ako je neko nesto i primjetio gurao je to u sebe u nadi da grijesi...

Ogromni su to sokovi i emocionalni potresi.

Nisam siguran da se Enisov roditelji sada poslije svega mogu presabrati...

Nevezano za temu, 12 hodza na sahrani? Dosli sami jel? Ili prica vuce gastarbajtersku crtu?

Stvarno su to ogroni sokovi,ali ipet sve zvuci nevjerovatno.

Sto se hodza tice,svaki dnevnicu dobru dobije,plus baksisa nakupe.

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2006, 21:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Navodno, Enisova tetka je rekla da to nije on (rekla da mu je nos drugaciji i crte lica) ali su joj ostali rekli da je to posljedica neserece. Zamisli tek soka - "vama je gospodo sin ziv, a vama mrtav"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2006, 21:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
Ma ovo je strasno!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2006, 21:46 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
O ovome citam vec par dana. I jos uvijek ne mogu da vjerujem.
Ne mogu vjerovati da se tako nesto moze desiti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2006, 21:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Feb 2006, 11:34
Grozno

Koliko sam danas na vijestima vidjela , decku koji lezi u bolnici je cijela glava u zavojima samo mu malo oci i obrve vire. Tako je valjda i doslo do zamjene (slicnost na slikama od prije je stvarno velika )
Porodica tog austrijanca je cijelo vrijeme dezurala u bolnici pored pogresnog sina. Koji sok

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2006, 21:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Neke nesrece dovode do takve fizicke deformacije da je les tesko prepoznati.

Znam zenu ciji se brat udavio (prije par godina). Nije prepoznala njegov les u mrtvacnici. Tek nakon par dana se utvrdilo da je to on, ali ona je ostala pri tvrdnji da je taj les toliko nabubrio i deformisan da ona u njemu ne moze prepoznati svoga brata.

Greska je stravicna.
Vijest je dobra (mada sokantna) za Enisove roditelje, ali sta sa roditeljima drugog mladica... :(

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

Tema posta: Re: Za nepovjerovati
PostPoslato: 09 Jun 2006, 21:54 
Stara kuka
Stara kuka

Banjalucki_Behar je napisao:
"Kako smo čuli, Enis se probudio iz kome prije 15 dana, ali niko nije znao da je to on. Čak su i Dževad i Hurija odlazili u bolnicu, misleći da obilaze Tomasa, a ne svog sina.

Uglavnom je ćutao ili pričao na njemačkom. Ipak, kako su ispričali, jednom je kod njihove kuće rekao kao 'ovo nije moj ormar', 'ovo nisu moje stvari'", priča Ahmet Suljkanović, Enisov ujak.

Za nepovjerovati. Jos uvijek ne mogu da vjerujem.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2006, 21:58 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Feb 2006, 11:34
Leona je napisao:
"Kako smo čuli, Enis se probudio iz kome prije 15 dana, ali niko nije znao da je to on. Čak su i Dževad i Hurija odlazili u bolnicu, misleći da obilaze Tomasa, a ne svog sina.

Uglavnom je ćutao ili pričao na njemačkom. Ipak, kako su ispričali, jednom je kod njihove kuće rekao kao 'ovo nije moj ormar', 'ovo nisu moje stvari'", priča Ahmet Suljkanović, Enisov ujak.

wow ....a ovdje na tv rekose da se probudio iz kome i poceo pricati hrvatski (nemam pojma odkud im hrvatski ali ...) i da je tako greska primjecena

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2006, 22:03 
Stara kuka
Stara kuka

_doNNa_ je napisao:
Leona je napisao:

wow ....a ovdje na tv rekose da se probudio iz kome i poceo pricati hrvatski (nemam pojma odkud im hrvatski ali ...) i da je tako greska primjecena

To sam i ja cula. Da je progovorio srpsko-hrvatski pa su tako ovi primjetili da to nije njihov sin.

Ma kako god...situacija je uzasna. Kao neki dramaticni film.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2006, 22:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Rekli su da nije bilo nikakvih deformacija na licu, ali zbog soka ili ko zna sta nisu ih mogli prepoznati. Ma kako god...sreca za jedne nesreca za druge.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2006, 22:13 
Stara kuka
Stara kuka

I sta ce sad?! Sad ce onog Austrijanca zakopanog ponovo vaditi iz zemlje i prenositi u Austriju.
Maaa...ne mogu da pomislim.. Sama pomisao da ga sad onako sahranjenog vade iz zemlje... pozli mi odma...

Inace, kad god cujem da tako mlade osobe poginu, skrati mi se zivot za jednu godinu. Jer znam kako je izgubiti nekoga tako mladoga u porodici, familiji... I ne zelim taj osjecaj nikome, ni najgorem neprijatelju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2006, 08:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2005, 10:00
Helena je napisao:
Zamisli tek soka - "vama je gospodo sin ziv, a vama mrtav"

ma ti si nemoguca.... :-?
btw.,uzas nego sta.....oplaces nekog drugog,a kasnije oplaces sto ti je dijete zivo....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2006, 08:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sto ja nemoguca.... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2006, 12:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Nije nemoguca, kad se sve sabere i oduzme ipak se stvari svode na tih par riječi.

A na nekoliko dana prije toga sam gledao/citao vijest iz USA gdje su djevojke bile u pitanju. Isti ishod.

Ogromni su to sokovi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jun 2006, 22:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Nemam texxxta.... Bože me sačuvaj!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jun 2006, 11:21