Meni je covjek posao obijati stan u 3:25 (noc je u pitanju, naravno) dok sam bila u stanu...
Ja se (ovako "tiha"

) javila, rekla da cu zvati policju, a 'jaran' drma li drma. Boli njega uvo sto sam ga cula, sto imam namjeru zvati policiju...jaro je bio u nekom drugom svijetu.
Naravno, ja probudim dragog (koji spava kao top

) i pitam ga za broj policije koji on ne zna, kao ni ja (savjesni smo gradjani - pravi smo magarci

)...
Pali racunar, trazi broj policije, kad smo ih dobili (glavnu) oni nam daju broj policije u Mejdanu, zovi njih...
Medjutim u 3:45 lik je prestao 'ordinirati' na mojim vratima, a policija je dosla malo zatim.
Rekli su da sumnjaju da je neko od komsija, jer su cekali neko vrijeme ispred ulaza da ga uhvate kad bude istrcavao (sto se nije desilo).
Jako je utjesno znati da su oni cekali dole neko vrijeme, a da lik nije bio 'doradjen', kakva vrata imamo, mogao je hladno uci i pobiti nas.
Ujutro smo nasli nekoliko kutija od bensedina koje su bile ispraznjene i razbacane po hodniku. Papirne kutije i ona "plasticna lezista za teblete" sve prazno i razbacano okolo.
To je bio dan (tacnije noc) kada sam shvatila da u stanu nemam kvalitetnog noza.
Sve sto sam uspjela naci za samoodbranu (u slucaju da magarac udje u stan prije nego sto policija dodje) bio je jedan veci noz (ostali su oni mali i nisu cvrsti, savitljivi su, kao limeni malte ne) i jedan sarafciger.
Moj dragi se samo smijao mom nagonu za prezivljavanje.