Iscjeljitelj je napisao:
12-godišnja učenica s Floride je osvojila prvu nagradu za znanstveni projekt kojim je dokazala da je voda iz WC-školjke čišća od vode od koje se pravi led u restoranima brze prehrane.
.....
Na kraju je testirala uzorke u laboratoriju. "U 70 posto slučajeva voda iz leda sadrži više bakterija nego voda iz WC-školjke. Njezin projekt je zaslužio prvu nagradu na znanstvenom sajmu u srednjoj školi, a nada se da će pobijediti i na regionalnom natjecanju.
Ovo me podsjeca na onu "Statistika je kao bikini,otkriva sve,a ne pokazuje nista."
Naime,neki zgubidani od naucnika su dosli do zakljucka da u ustima ima vise bakterija nego u wc solji!
Mislim,kome samo padne na pamet provjeravati takve stvari i u koju svrhu se mogu upotrijebiti takvi naucni rezultati?
Ali "vise bakterija" nam ne govori nista.
Ima ih vise,ali kakve su te bakterije koje mozemo naci u wc solji,a kakve one koje se nalaze u ustima to mi ne znamo.
Ali sve mi se cini da su one u mojim ustima sasvim obicne,tj. njihovo prisustvo je normalno u mom tijelu,dok one iz wc solje nemaju sta traziti u mom organizmu,a kamoli u ustima.
Tako mi se cini da je i kod vode iz wc solje i vode koja se koristi za led u pitanju nesto slicno.
Samo novinari sve sto bombasticno zvuci odmah zloupotrijebe.
Zasto nigje ne pise koliki je broj restorana poslije toga provjeren i zatvoren?
Ipak to nije 'divlji Balkan',da se sve moze.Postoje neki zakoni koji se moraju postovati i neke zemlje u kojima se zakon stvarno sprovodi.