zipp je napisao:
Ne volim kad ljudi Grand produkciju mijesaju sa "Balkanskim melosom" i muzikom i kulturom naseg naroda.Sramota je sto neki narodi (npr. Francuzi,Portugalci,..)vise znaju o tome nego neki prpadnici naseg naroda( u sta sam se i sam uvjerio na nastupu KUD "Abrasevic" u Parizu).I to je kultura a ne seljakluk.
Kulturu ja izuzetno poštujem, pa na izvjesne načine i podržavam, ali ono što se vidi na Kastelu, to nije. Izvini, ali jednostavno nije. Kultura je nešto drugo, a ne gomila pijanih/drogiranih raspamećenih znojnih balavaca i kojekakvih prikaza, koji otkidaju na zvuk južne srpske pruge, koje, treba li ponavljati, nema nikakve veze sa Banjalukom. Ali dobro, nema ni npr. kubanska, pa ni fado muzika, neko će reći, pa to ljudi vole, i tu se ja sa tim slažem.
Međutim, ona raspojasana masa u najgorem smislu riječi, koja nakon koncerta pod navodnicima dalje divlja po gradu, ne može i ne smije da se zove kultura. To se zove primitivizam, divljaštvo, kako god vam drago. Divljanje likova sa srpskom nacionalističkom ikonografijom, iskazivanje najodvratnijeg šovinizma, i tome slično. Ukoliko neko to voli, poštujem. Ali, ljudi, pa to onda organizujte u Stričićima ili negdje tako dobro van grada, a ne u centru. Nije primjereno. Eno vam Guče, nije da je u centru Beograda, na Kalemegdanu?!
Kultura je nešto sasvim drugo ... Ko je vidio Francuza ili Nijemca na Oktoberfestu da divlja pjan ko svinja? Ljudi se zabavljaju. I ne nose nacionalistička obilježja, koja nekog mogu da povrijede. Nadam se da se razumijemo.