Ljudi treba ovdje samo smanjiti cijenu autobuskih karata (kad poraste cijena nafte 2 feninga oni dignu cijene 20 feninga, kad cijena nafte padne oni ostave stare cijene), uvesti tacan i ucestaliji raspored voznji (ovo je vec neko naveo), a ne da autobosi idu kad stignu (licno sam prije neki dan stajao pored gimnazije gdje dva ili tri ista autobusa idu istom pravcu jedan za drugim u 5-10 minuta, a iz suprotnog nijedan) i jos sto je neko rekao uvesti dnevne i sedmicne karte ili cak bi dobra stvar bila uvesti kartu koja bi vazila 3 sata (jer postoje rute gdje moras presjesti tri puta da bi dosao od jednog mjesta do drugog = 3.60 KM i jos da se vratis 7.20 KM pa ja jos dodam 2.80 i mogu se po gradu autom vozati 3 dana).
Ja licno ne koristim gradski prevoz jer u koji god dio grada krenem od kuce mogu stici za 20-ak minuta (neukljucujuci Budzak i sl.)
Naravno za sve to postoje strucnjaci koji sve to fino mogu izracunati i vidjeti da li se isplati, ali je problem ovdje sto posao saobracajnog inzenjera radi pravnik...
Helena je napisao:
Naravno u tim trakama zabraniti saobracaj autima od recimo 6-9 (kad je spica i kad svi idu na posao).
To je nemoguca misija u ovom gradu

. Trebao bi policajac stajati svakih 100 m.
Sto se tice tramvaja, mislim da bi to bila malo poveca studija izvodljivosti i isplativosti, jer zasigurno taj projekat iziskuje mnogo para odjednom, to bi trazilo da se sparta na drugim mjestima (platama gradskih sluzbenika)
The Godfather je napisao:
Banjaluci treba novi sloj asfalta na cijelom gradskom podrucju i regulisati jednosmjernim ulicama najgusce chepove
Upravo to ali i jos mnogo toga