Iduci od kuce prema gradu slucajno sam naletio na hrdjavo kombinovano vozilo bez svjetala sa dvije nacugane nedlje..
Avaj, nadajuci se da ce iako vidno "neregularni" mimoilazeci se proci pored mene (bez da me zakace) Nedlja-vozac je neocekivano skrenuo u moje auto i ocesao ga sa lijeve strane. Kako nisam fan ceskanja od moje ljetos lakirano auto, krenuo sam za njim i nakon par blicanja Nedlja-vozac je shvatio da je pet minuta ranije izazvao manji nesporazum na cesti, te se u nedostatku kocnica zabio u veci nanos snijega sto je izazvalo zaustavljanje auta.
Vidno nadrogiran ljutom Nedlja-vozac je izasao i krenuo da se prepire samnom jer mu je bilo cudno da se neko uopste vraca kad ga on zakaci. To me je posramilo a zelja da propadnem u zemlju je sve vise rasla i rasla. Srecom pribrao sam se i shvatio da bi bilo najpametnije da se on i ja dogovorimo o svemu, bez policije suda itd.
Na to je Nedlja onako nacirkan imao viziju da bi mozda mogao proci neostecen na sudu. Kako mu je to palo na pamet stvarno ni on sam ne moze razabrati.
Na njegovo insistiranje ja sam zvao policiju, kojoj je naravno trebalo preko pola sata da dodje na veselo mjesto.
Iako sam samo dva puta zvao narodna vlast me upozorila da ne zovem vise jer .... pa ne idu avionom..
Nakon nekoliko minuta prepipavanja po dogadjaju i alko testiranja, i za ocekivati je bilo od reformisane policije da puste Nedlju-vozaca da ide svojim putem iako bolestan od alkohola (vjerovatno on to vuce vec dugi niz godina).
Petnaest metara od veselog mjesta prije cetrdeset godina postavljen je trafo koji je Nedlji-vozacu posluzio kao alternativna kocnica te se i tu zaustavio ispravivsi vrata na limenom objektu koja vec godinama nakrivo stoje..
Kako ulica u kojoj se nalazilo Veselo mjesto izlazi na tranzit.. Nedlja-vozac je i odatle nastavio svojim putem i nakon nekoliko uzpjesno savladanih krivina izasao na obilaznicu pozdravivsi se sa prosjedim covjekom srednjih godina potapsavsi ga po bocnom dijelu njegovog uglancanog mercedesa model 124...
Kako se prica dalje odigrala ne znam, nadam se da je Nedlja-vozac nakon merca poginuo negdje usput ne ozlijedivsi nikog vise, jer stvarno ne vidim ni jedan najmanji razlog za postojanje takve vrste ljudi.
PS.
Sigurno se pitate sta je bilo sa Nedljom2.. necete vjerovati, on je cijelo vrijeme na mjestu suvozaca spavao.