banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 21:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Feb 2005, 11:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2003, 09:59
APEL

Sladjana (13) je jedina srpska beba (slucaj 12 beba) koja je prezivela bez kiseonika u inkubatoru u BL bolnici

Svako u SCG i RS da da po dinar i po i skupljeno je dovoljno
Pise danasnji Kurir

Ako za tri dana se ne skupi dovoljno novca,gotovo je.
Dovoljno je da svaki registrovani gradjanin da po dinar i po (maje od 5 pfeninga)

Rajfajzen Banka br.rac. 265-1610320000001-81 poziv na broj za devizna sredstva 161-57-01172-6 ali mislim da ovo vazi samo za SCG proverite za BiH.

Nazalost KURIR na svom sajtu danas drzi jucerasnji broj(?) http://www.kurir-info.co.yu/dnevne-vesti/index.shtml
Ali ako ne verujete pogledajte na kioscima.

Slika

Poslednji put menjao iks pe dana 16 Feb 2005, 21:12, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2005, 15:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Zna li neko nesto vise o ovome... za BiH tj. RS... ajd' da pomognemo... ko moze i hoce (naravno)...

Cuo sam na radiju da je od potrebnih 100.000 $ SCG skupila bednih 6.000 $...

Mi malo stariji dobro pamtimo te strasne dane kad su bebe ostale bez kiseonika... i sad se stresem kad se setim toga...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2005, 17:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

http://www.chat.co.yu

Broj racuna - naknadno

Stojan Kobas je na nagovor lekara i prijatelja otvorio racun u Rajfajzen banci u Srbiji. Medjutim, greskom su im dodeljeni brojevi racuna koji mogu da primaju samo plate, a ne direktne novcane iznose. Stojan je sa prijateljima juce ponovo otisao u banku, gde mu je receno da saceka povratak generalnog direktora kako bi se racuni ipak odobrili i za prijem novcanih iznosa. Kurir ce, u medjuvremenu, objaviti i brojeve racuna na koje se moze uplatiti novac za pomoc maloj Sladjani. Do tada na molbu njenog oca objavljujemo njihov broj telefona: 064/353-67-72.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2005, 18:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ali mi iz RS ako hocemo da nesto damo moramo praviti ino-doznaku za placanje, sto se u najmanju ruku ne ispati (visoke takse transfera, bolje da se te pare daju devojcici).

Rok se blizi kraju, a resenja izgleda nema... eto ti naseg naroda... :mad:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2005, 19:45 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
A kako se moze iz inostranstva pomoci?! Jel na onaj konto?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2005, 21:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ne znam
mozda imate nekog u BL kome verujete pa da on bude "blagajnik" pa onda neko ko ide u SCG ili kako vec.
Ili da se nazove broj od oca.

Kao sto vidite nije problem novac nego samo organizacija.
Mogu mislit da su se ljudi uspanicili sada njeni roditelji,3 dana ostalo.

Mozda da probate preko crvenog krsta ili nekako.
Zasad cete najbolje pomoci da informisete sto vise ljudi,posaljete mail prijateljima,...

Ja sam u Novom Sadu ako sta saznam pisacu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Feb 2005, 23:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kontaktirao sam drugara u CK BL... kazu da ne mogu nista da naprave... bar ne dovoljno brzo...

Sutra cu da zovnem Reifeisen banku i da pitam imaju li neki zajednicki racun za uplate odavde...

... ma danas sam se setio one pesme sto je isla na BIG radiju povodom tog dogadjaja '92... secate li se ... "Dvanaest zvezdica, s neba palo je, nocas na Vas dlan, cenjeni gospodine..."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2005, 14:03 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
Jako tuzno da ne moze da se skupi 100 hiljada dolara za pomoc jedinoj prezivjeloj od 13 beba,ali kad opet pogledam npr. koliko se gradi crkva u centru Banjaluke i ne cudi me...

Ono sto ce mi uvijek ostati nejasno je odgovor na pitanje da li su te bebe morale da umru?
Dobro,monstrumi nisu dozvolili da se tranportuje kiseonik iz Srbije,ali zar je to bio jedini nacin.Sta je sa generatorima kiseonika koji rade na principu uzimanja atmosferskog vazduha i onda kompresuju sve ono sto nije kiseonik...Cini mi se da se ronioci sluze upravo ovom metodom da pune svoje boce.Nije valjda da nigdje u okolini Banjaluke tada nije bilo jednog jedinog generatora...To mi je ostalo nerazjasnjeno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2005, 15:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
jako tuzno. ne smijem ni pomisliti kako se sada djevojcica osjeca..........................

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2005, 15:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
To je trebalo da se organizuje po pozivu na odredjeni broj jedna marka,ako neko moze to da sredi siguran sam da bi se skupile te pare.Nadam se da nije kasno

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2005, 17:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

KURIR danas pise

SPASI JE SRBIJO!
Za 24 sata za Slađanu Kobas (13) prikupljeno oko 50.000 dolara. Državna lutrija odlučila da će dinar od svakog kupljenog "Loto" listića otići na račun

Iako je u utorak, 15. februara, bilo prikupljeno svega 6.000 dolara, posle ponovnog apela u Kuriru, usledila je prava reakcija građana i preduzeća iz Srbije. To se videlo tek juče u popodnevnim časovima, kada su se iznosi na računu u Rajfajzen banci menjali iz minuta u minut. Prema rečima Slađaniniog oca Stojana, juče do 18 časova prikupljeno je oko 50.000 dolara, koji će Slađani omogućiti nastavak lečenja od najzloćudnijeg oblika kancera.

U ovoj akciji, kako smo uspeli da saznamo, učestvovala su brojna "velika" i "mala" preduzeća iz Srbije, kao i zaposleni u brojnim državnim firmama. Ljudi su uplaćivali koliko je ko mogao. Skupljali su novac po kancelarijama i uplaćivali na račun. Veliki broj zvao je i redakciju Kurira da se bolje obavesti o tome kako da uplati novac. Veće sume uplatile su i kompanije i firme, koje nisu htele da im se pominje ime da ne bi ispalo da to rade zbog reklame.

Brojevi računa

Zbog poteškoća koje su građani imali prilikom uplaćivanja pomoći za Slađanu Kobas, Kurir je sa Rajfajzen bankom, gde su otvoreni računi na ime Slađaninog oca Stojana, ponovo proverio celu proceduru, koju u detalje prenosimo.
Broj deviznog računa je 161-57-01172-6. Devizne uplate mogu da se vrše samo u ekspoziturama Rajfajzen banke. Kod deviznih uplata ne mogu se vršiti prenosi sa računa na račun, već samo direktne uplate u ekspoziturama banke.
Dinarske uplate mogu se vršiti u svim bankama i poštama. Broj dinarskog računa, ukoliko se ne uplaćuje direktno u Rajfajzen banci, glasi: 265-1610320000001-81, poziv na broj 161-21-00201-8. Ukoliko se novac uplaćuje direktno u Rajfajzen banci, tada se to vrši samo na broj 161-21-00201-8. Sve građane iz dijaspore koji žele da pomognu Slađani i uplate pomoć molimo da se jave našoj redakciji zbog posebnih instrukcija, dobijenih od banke.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2005, 18:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ide i kod nas u BL Reifesien banci... na salteru kazete za koga je i to je to... danas sam bio...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2005, 21:02 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Ostatak potrebnog novca ce se doplatiti [by somebody]... :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2005, 21:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Feb 2005, 14:49
Skidamo tom misterioznom covjeku kapu i tebi za tako profesionalnu reakciju
Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2005, 21:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Zna li se trenutno stanje racuna... koliko je sredstava prikupljeno?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2005, 11:19 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2002, 19:00
miki je napisao:
Jako tuzno da ne moze da se skupi 100 hiljada dolara za pomoc jedinoj prezivjeloj od 13 beba,ali kad opet pogledam npr. koliko se gradi crkva u centru Banjaluke i ne cudi me...

Ono sto ce mi uvijek ostati nejasno je odgovor na pitanje da li su te bebe morale da umru?
Dobro,monstrumi nisu dozvolili da se tranportuje kiseonik iz Srbije,ali zar je to bio jedini nacin.Sta je sa generatorima kiseonika koji rade na principu uzimanja atmosferskog vazduha i onda kompresuju sve ono sto nije kiseonik...Cini mi se da se ronioci sluze upravo ovom metodom da pune svoje boce.Nije valjda da nigdje u okolini Banjaluke tada nije bilo jednog jedinog generatora...To mi je ostalo nerazjasnjeno

O, Miki, Miki! Gdje si ti rastao kad ne znas nase ratno-politicke igranke. Sta znaci gubitak 12 zivota ako mozemo sumnjalima medu nama samima pokazati kako su "oni tamo" pokvareni i zli a "mi" smo nevine zrtve koje se moraju braniti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2005, 12:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
Nova Banjalucka banka doplacuje ostatak potrebnih sredstava, kazu na televiziji.
:angel:: nesto ti ne ide drugar
:evil: :krilati odj**i

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2005, 13:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
Ipak ce sve biti ok, djevojcica ce valjda uskoro otputovati na Floridu, a Nova banjalucka banka ce nadoknaditi svu razliku novca koja bude potrebna za operaciju....svaka cast =D>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2005, 14:22 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Pa ja sam vec bio napisao da ce Nova Banjalucka Banka to doplatiti, ali me onaj Dr.x nije ostavljao na miru, pa sam napisao [by someobdy]... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2005, 15:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
hehe nesto sam cackao po novinama pa me je u medjuvremenu ovaj krezo preduhitrio prije nego sto sam kliknuo send...od glave visak ne boli, vazno je da su skupili pare :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]