banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 21:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Nov 2004, 09:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
Djevoka mi se stalno zali kako se na gradjevinskom, a vjerovatno i na vecini ostalih fakulteta smrzavaju studenti, tako da ne mogu ostati do kraja predavanja.
ALO studenti sto ne radite nesto po tom pitanju? Pogledajte malo kako je u ostalim zemljama, slovenci strajkuju kada im u menzi nude samo jednu vrstu jogurta (mito i korupcija :)), pa im isti bacaju na glavu, dok je ove nase tesko skupiti kad ih deru za placanje semestra...kao ovce...
Nije ni cudo kad vam predsjednik studenskog saveza ne zna za medjunarodni dan studenata (nekidan procitah u novinama)....shame...

p.s.
Nisam student (sva sreca:wink:) , I`m a working man 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2004, 10:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ja to mogu potvrditi i za medicinu .... u amfiteatru je hladnooooooo malo je reci, a ni u onim barakama nije puno bolje. A sto se strajka tice ... morace se nesto uraditi :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2004, 11:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
Mi na DIF-u nemamo tih problema jer nemamo ni svoju salu, ni svoj bazen, ni svoj teren za atletiku, pa se tako ugrijemo trceci po gradu da bi stigli na kojekakva predavanja!

MILINA!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2004, 11:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
zar vi niste u kasarni?
mi kad smo imali neke vjezbe u kasarni, dif-ovci su imali vjezbe ..odbojku cini mi se :D
btw u kasarni je uzasno hladno, gore nego na faxu ..al' kad se nas 80 skupi u jednu uchionicu bude nam lakshe, a josh uz sve to trebash crtati na vjezbama jer dobijesh minus ako nishta ne uradish...
ja sam uvijek za shtrajk :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2004, 12:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
tuzhno....ali bash tuzhno...treba da platite 600 maraka da se smrzavate..e nemos' vjerovat'

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2004, 13:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Maa uzasna hladnoca..na redavanjima pisem sa rukavicama , a kad se uzme u obzir da se radi o gostujucoj nastavi koja traje po 4 sata u kontinuitetu prije podne i popodne ...brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :evil:

Mada na vjezbama i nije tako hladno, jer se radi :wink:

A grijanej je ugaseno..kazu ima da se palti 180 hiljada kermi duga :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2004, 15:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
gipsy_girl je napisao:
Maa uzasna hladnoca..na redavanjima pisem sa rukavicama :

samo odsjeci prstice na rukavicama..... lakse ce biti olovku drzati....... :D :oops: :lol: :lol:

p.s brez ljutnje malo shale,,,,,,,,,

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2004, 15:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...vidim sve lepo pise , samo ne pise ko je kriv za sve to...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2004, 10:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
Neovisne novine:
Citiraj:
Grijanje pred Vladom RS
Fakulteti i ustanove kulture očekuju od Vlade RS da izmiri njihove obaveze prema "Toplani" jer je, kako tvrde, to njena obaveza.
"Vlada je obavezna da plati režijske troškove za kulturne ustanove, a u protekle tri godine dobili smo oko 5.000 KM", kaže Ljuban Bajić, direktor Muzeja RS.
On tvrdi da Muzej nema odakle da plati račune, jer za grijanje duguje 33.000 KM, za struju 15.000, te za telefon 7.000 KM.
"Toplana" je prošlog utorka isključila grijanje fakultetima, ustanovama kulture i Studentskom centru jer nisu uplatili dvomjesečni avans za grijanje. U Ministarstvu prosvjete i kulture RS kategorično tvrde da su visokoškolske i kulturne institucije dužne da same plate sve svoje račune, pošto imaju i svoja primanja.
U Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci RS kažu da je od isključenja grijanja radno vrijeme skraćeno do 18 časova.
"Kod nas dnevno uči preko stotinu studenata, a ne možemo im pružiti osnovne uslove. Problem je u tome što Vlada treba da snosi materijalne troškove kulturnih institucija, jer mi nismo profitabilne institucije", kaže Ranko Risojević, direktor Biblioteke.
Objašnjava da su kulturne institucije zadržale svoje žiro račune kako bi mogle da obogate svoje programe, ali da materijalne troškove ne mogu snositi.
"Očekujem dugoročno rješenje da Vlada preuzme svoje obaveze, u protivnom ćemo biti prisiljeni za zatvorimo kulturne ustanove i predamo Vladi ključeve", upozorava Risojević.
Ljiljana Labović-Marinković, direktor Muzeja savremene umjetnosti, očekuje da će pitanje grijanja ipak biti riješeno na sutrašnjoj sjednici Vlade.
Marija Krkeljaš, predsjednik Organizacije studenata Studentskog centra, kaže da studenti očekuju da taj problem riješi onaj ko je nadležan, a to je, kaže ona, resorno ministarstvo.
"Problem Studentskog centra je i problem Grada, tako da očekujem sastanak sa Dragoljubom Davidovićem, gradonačelnikom", kazala je Krkeljaševa.
G. GOLUB

Fakulteti iz kampusa za aktiviranje svog grijanja
Predstavnici fakulteta u kampusu i Studentskog doma razmatrali su juče mogućnost da uz mala ulaganja imaju vlastito grijanje.
"O ovom pitanju ćemo odlučiti kada stručnjaci steknu uvid u trenutnu situaciju i kada se vidi koliko bi koštalo i trajalo ovakvo rješenje", kazao je Radoslav Grujić, dekan Tehnološkog fakulteta.
On podsjeća da su prije 15 godina fakulteti u kampusu imali vlastito grijanje, a onda su priključeni na "Toplanu".
"Biće nam potreban novi kotao i mazut, tako da je ovo povoljno i tehnički i finansijski", objasnio je Grujić.
"Toplana" je fakultetima i kulturnim ustanovama isključila grijanje 8. novembra jer nisu uplatili dvomjesečni avans.
Drago Popović, direktor "Toplane", kaže da bi Ekonomski fakultet, koji je uplatio avans, trebalo najkasnije danas da dobije grijanje.
Mogućnost da fakulteti u kampusu i Studentski dom aktiviraju vlastito grijanje Popović nije želio komentarisati, ali je rekao da smatra da je to skuplje rješenje.
"Imali smo sastanak sa gradonačelnikom Dragoljubom Davidovićem koji bi nam rado pomogao, ali 'Toplana' nije u nadležnosti grada već Vlade RS", kazala je Marija Krkeljaš, predsjednik Organizacije studenata Studentskog centra.
Studenti će, kaže ona, zahtijevati od nadležnih što brže rješenje ovog pitanja.
Milan Komljenović, direktor Studentskog doma "Nikola Tesla", rekao je da će razgovarati danas sa studentima o povećanju cijene smještaja za 10 KM, što bi bilo namijenjeno za plaćanje grijanja.
"Ukoliko to studenti prihvate, moći ćemo veoma brzo dobiti grijanje", kaže Komljenović.
U domu trenutno boravi oko 1.000 studenata, koji smještaj u dvokrevetnoj sobi plaćaju 15 KM, a u trokrevetnoj 10 KM.
G. GOLUB

Eto pa procijenite sami ko je kriv. Samo prebacuju loptu jedno sa drugoga, ako odete kod svog dekana, on ce reci to je problem vlade, ako odete u vladu (pod uslovom da prodjete kroz kordone policajaca i barikada) reci ce vam da je za to nadlezan vas dekan, gradonacelnik opet kaze da to nije u njegovoj nadleznosti....birokratija u svom zlatnom izdanju.
Fino se vi svi spakujte pa svako do svog dekana i recite da necete vise ovako da idete na predavanja....samo je fazon hocete li svi biti slozni, u sta (bez uvrede) sumnjam...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2004, 13:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...i nek vam vrate lovu za skolarinu...il se grijanje posebno placa...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2004, 19:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2003, 21:02
mi neki dan u laboratoriji mjerili temperaturu kad ono 12 stepeni...sobna temperatura nema sta...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2004, 21:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2003, 23:21
Citiraj:
samo odsjeci prstice na rukavicama..... lakse ce biti olovku drzati.......

...ma ne moras ni to...ima kod brace kineza taj "format" rukavica..1, 50 km..pa udri po pisanju :D .
..kod nas su kao malo i poceli grijati..ali jadno opet..zato i ni ne idem na ona predavanja koja mi nisu bashhh obavezna! :wink:
..jadno ali sta ces.. :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Nov 2004, 21:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
sreca pa obnavljam godinu te me i nema na faxu. mogli ste i vi ko i ja da uzivate u toplini doma svog, ali vi hocete da napredujete i pozavrsavate te fakultete ma koliku zrtvu morali podnijeti. sad nek vam vam se ledi krv u zilama

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2004, 00:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
...nema sta,nesto se treba raditi. Kontam da su svi vec upisali semestre,pa su i fakulteti kesa puni. Raposjela para je skontana davno,bar ovo sto se dijeli na ministarstvo i fakultete(zasebno)... Jedino ne kontam sto ljudi nisu uplatili. Slusao sam na TV da covijek iz Toplane kaze da nema mazuta za jos dva puna dana,jer se grijanje ne placa. Opet i oni muljaju,jer i u kucama/stanovima grijanja nema kad se temp. vani digne iznad 15(cini mi se). Opet ne znam kako ti djumezgani razmisljaju,jer je iza 5 sati(ako je dan max.fin-kao zadnjih par) temp. padne u minus.
Na kraju krajeva,ne znam sta bi vise rekao,nego da nam niko nece donijeti nista gotovo(osim za Ne Daj Boze,ako se nekome nesto desi od hladnoce)na ruke...

Tol'ko od mene...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2004, 10:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...ovde je prilicno pesimisticna atmosfera...jos kad se ukljuce srednjoskolci...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2004, 14:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Pesimisticna ili ne ... cinjenica je da je situacija manje - vise katastrofalna. Da opet protestujemo ? Krv smo propishali dok se ovo sa skolarinama nije dovelo u red ... sad bi pomrli od zime cuceci ispred zgrade vlade/toplane/necega treceg ...

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Nov 2004, 20:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
S obzirom da mi je fax na par lokacija, zadnjih dana su iskljucili grijanje i upravi :lol: , pa kazu sad ima nade da se nadju pare da se ukljuci grijanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2004, 04:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2001, 01:00
Na privatnim fakultetima milina brate 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2004, 10:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2002, 08:41
The Godfather je napisao:
gipsy_girl je napisao:
Maa uzasna hladnoca..na redavanjima pisem sa rukavicama :

samo odsjeci prstice na rukavicama..... lakse ce biti olovku drzati....... :D :oops: :lol: :lol:

p.s brez ljutnje malo shale,,,,,,,,,

Vidis, i nije to tako losha ideja :):):)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Nov 2004, 16:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2003, 22:23
na fakultetu ne griju, u stanu nema gradskog grijanja.... sta ces....prekalis se :lol: bilo bi mi neobicno da je drugacije :wink: Mislim da nas mozda pripremaju da budemo jeftina radna snaga na Sibiru 0X

Abra-abra-cadabra
Abracadabra

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]