banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 23:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 277 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Nov 2004, 14:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
Citiraj:
Nezavisne Novine:
Rekonstrukcija parka
Prva faza rekonstrukcije parka "Petar Kočić" počela je juče.
Dragoljub Davidović, gradonačelnik Banje Luke, rekao je da je ovo jedan od projekata koji se finansira iz budžeta grada i koji je odobrio gradski parlament.
"Banja Luka će rekonstrukcijom ovog parka dobiti drugačiji i moderniji izgled. Pružiće i mnoge mogućnosti koje sada u parku nedostaju", ističe gradonačelnik.
Prema idejnom projektu, koji je uradila Projektantska kuća "Arhivinvest" iz Slovenije, park će se sastojati iz tri dijela: spomenika Petru Kočiću, fontane i muzičkog paviljona koji je uništen za vrijeme Drugog svjetskog rata.
Sem onih koji gledaju na RK "Boska" drvoredi u parku se neće dirati, a glavna staza prolaziće pored spomenika Petru Kočiću do muzičkog paviljona i gradskog "info pointa".
Za rekonstrukciju parka Gradska uprava je izdvojila 1,6 miliona KM i u prvoj fazi utrošiće se 800.000 KM.
Izvođač prve faze radova je Građevinsko preduzeće "Stefan Milutin", a za drugu fazu, objašnjava gradonačelnik, sredstva će biti ugovorena u narednoj godini.
Rekonstrukcija je u nekoliko navrata odlagana jer su tek sada pribavljena finansijska sredstva, objasnio je gradonačelnik.
D.B.

MILION I SEST STOTINA HILJADA MARAKA!!!???
Jesam samo ja lud :crazyeyes: ili jos nekome ovdje nesto smrdi? Za razliku od Danske izgleda da je kod nas SVE trulo!
Mi vjerovatno zivimo u Svajcarskoj i imamo genijalan standard kad gradska uprava moze izdvojiti ovolike sume da napravi ono sto nije pokvareno. Svaka cast sto zele da naprave park boljim, treba nam zelenila itd, ali po meni parku Petar Kocic ne fali toliko stvari da se potrose tolike pare za to. Za te pare su mogli napraviti novu bolnicu/sportske centre/penzionreske domove/napraviti razjebane puteve/uloziti u sportske klubove/omladinu...
Dont know what to say... :dontknow: [/b]

Poslednji put menjao DIAB10 dana 26 Apr 2006, 16:54, izmenjena 3 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2004, 15:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
ma ne moras nista ni reci. Naslov sve kaze sam...dok je ovaca bice i shishanja... :roll:

Da onako malen prostor "trazi" tolike pare?? Ma da bas...Sto ti rece bolje da su ulozili u bolnicu (narocito hirurgiju). No mozda misle da nas lijece muzikom iz tog "muzickog paviljona" ili da pasemo po parku...ma eto...sve je moguce.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2004, 15:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Gledao sam projekt parka... i kratno i jasno... ne lici ni na sta... osim na deracinu za pare...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2004, 15:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Najgore od svega sto ce to proci neopazeno, svi ce reci "Bravo gradska uprava, gradite nam novi park"...Gdje odose nase pare...Slicno kao i sa Trgom Krajine...
Dobro si rekla BL-Angel za hirurgiju, negdje u februaru sam lezao oko pet dana...`ebo TT Sindrom sta je tamo, kakva je higijena, bilo je negdje 8:3 za mene protiv zohara (3 su mi pobjegla :D), svi nadrkani, nestrucni...ali to nije tema danasnje emisije...
...Nadam se da su sada sretni svi koji su glasali da gradonacelnik ostane isti, jer su valjda do sada bili zadovoljni njegovim radom... =D>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2004, 15:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2001, 01:00
ma ovo je perverzija zesca sta se dole radi :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2004, 15:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Citiraj:
Sto ti rece bolje da su ulozili u bolnicu (narocito hirurgiju).

"Odsijek za anesteziju i reanimaciju" rupe u "plafonu" i komad koji visi i čeka "sretnika" da mu skrati muke, sobe i Bože pomozi...strava i užas,ono ne liči na bolnicu, za te pare su mogli nov objekat napraviti, a da ne govorim o tome kako su kompletnu hirurgiju mogli premjestiti na Paprikovac kako je davno predvidjeno, hirurgija je RUGLO i SRAMOTA,zdrav kad udješ tamo i vidiš na šta liči razboliš se..bruka!!:mad:
1.6 miliona KM za obnovu parka Petar Kočić!??!
Davidoviću sram te bilo!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2004, 15:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mrvice...sram bilo sviju i one koji su to odobrili a i one koji nijemo posmatraju "zlo" svojim ocima. Kome treba park od 1.6 miliona KM??!!

Ajde pored te gore spomenute bolnice, mogli su da uloze u djecija igralista, u obnovu rasvjete (pogledajte naselje Ante Jakica npr.), Nije samo centar Banja Luka. Postoje i druga naselja. ma bruka :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2004, 15:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Citiraj:
mrvice...sram bilo sviju i one koji su to odobrili a i one koji nijemo posmatraju "zlo" svojim ocima. Kome treba park od 1.6 miliona KM??!!

Imaće gdje umirati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2004, 16:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
a da li je neko skoro bio na psihijatriji...koliko se samo kompjutera moglo kupiti po fakultetima i srednjim skolama...
...a studentski dom je hladan ko sjeverni pol...
...glasali smo evo nam ga...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Nov 2004, 20:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2001, 01:00
Merhaba je napisao:
Posto je zemljiste gdje je sad park bilo mezarje i vlasnistvo IZ predlazem da se vrati i na taj nacin pokaze dobra volja za suzivot i povratak protjerani i opljackani Muslimana iz BL. Nebi bilo lose.

Bravo Merhaba, I ja kazem..

Posto je zemljiste gdje se sad ponovo gradi Arnaudija bilo mjesto gdje je nekad bila SPC i samim tim vlasnistvo Srpske pravoslavne crkve predlazem da se vrati i na taj nacin pokaze dobra volja za suzivot i povratak protjerani i opljackanih Srba iz BL. Nebi bilo lose.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2004, 00:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...tako je vratimo se u park...samo da ne bude za te pare onaj spilbergov iz doba jure...
...za toliko para bi mogli nabaviti pravog dinosaura i tiranosaura i ostale egzoticne zivotinjice...

...zna li neko kolko je kostalo ono na trgu krajine - ono fontana i ostalo...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2004, 01:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ili da se mi vratimo na temu "Parka"...sto neko rece politika ravno pa desno. Odmah iza coska, ugla, kuta.

Meni je i sadasnji par PK sasvim ok. Malo rasvjete (jer stravicno djeluje po mraku)....klupe nek se prefarbaju ili ajde nove da se stave. Fontana da se okreci i popravi ako nesto treba. Spomenik Petru Kocicu da se isto ocisti...Nek sruse onaj javni WC (koji ionako nicem ne sluzi). Ne vidim cemu perverzija od 1,6 miliona maraka. Btw. ne vidim cemu ni muzicki paviljon?? Mislim, ne kontam

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2004, 01:28 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Avg 2001, 01:00
Ah, muzicki paviljon je nekada davno (pre II Sv. rata) sluzio da se nedeljom popodne tu okupi banov orkestar i onako laganini uz violinice razgaljuje dusu gospode koja su dolazila na odmor. Sada bi ulogu gospode verovatno trebali preuzeti penzioneri i oni koji dolaze sa onom decicom da se igraju oko fontane. Bilo bi lepo da se tu predstavlja svake nedelje recimo muzicka skola Vlado Milosevic ili neki domaci DJ (kao za penzionere :)).
Ajde de, neka i paviljona ... ali slazem se da je 1.6 miliona perverziona cifra i nedolicna za uslove u kojima je potrebnije ulagati u prioritete (kao sto neko rece bolnice, skole i sl.).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2004, 02:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
pa ne da nisam ucestvovo u projektu
izgradnje parka pk i parka mladen stojanovic
i znam da mi nisu bitne vase price

ako urade ono sto planiraju u parku mladena
bice to uzivanje za sve mlade ovog grada

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2004, 09:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ajsmen
Citiraj:
pa ne da nisam ucestvovo u projektu
izgradnje parka pk i parka mladen stojanovic
i znam da mi nisu bitne vase price

ako urade ono sto planiraju u parku mladena
bice to uzivanje za sve mlade ovog grada

Uzivanje??? :roll: Vjerujem da se niko normalan ne bi protivio obnovi bilo kojeg parka, ali problem je u neopravdano viskoim sredstvima.
Zar ne mislis da bi omladina vise uzivala da naprave neko igraliste ili da obnove ono na Kastelu. Zar ne bi omladina vise uzivala da su za te pare napravili nove fudbalske ili kosarkaske terene, sportsku dvoranu (posto je "Sportska" dvorana Borik postala sve osim hrama sporta), zar ne mislis da bi bilo bolje da naprave natkriveni bazen da omladinu ne potkrada onaj lik sa Sehera? A i tim penzionerima su mogli napraviti perverzno dobar dom od pola para koje su ulozili umjesto da sjede i gladuju u "novom fensi parku"...
Mozemo naglabati koliko hocemo....
Ima li ko kakvu ideju na koji nacin mozemo nesto da promijenimo???
Do sada nisam glasao ali na sljedecim izborima sigurno cu glasati pa makar za Stranku Umobolnih, vjerovatno ce bolje napraviti od sadasnje garniture guzonja...

i jos nesto, zamolio bih vas da se suzdrzite od nacionalnih prepucavanja i price "kome je koji dio zemlje pripadao", jer po toj prici trebao bi biti vlasnik skoro citavog Borika, jer je moj pradjeda bio vlasnik te zemlje...dok mu komunisti nisu oduzeli...bla bla bla

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2004, 10:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pa ako drzavu boli gooza za Banjaluckom klinikom onda bi trebalo neko drugi da se pobrine za to. Pa makar i pojedinac koji ce dati dobrotvorni prilog. Jer nedaj bozhe ali danas-sutra svi cemo mi manje-vise kroz nju proci.

Da ne odem u off-topic, ali ja i dalje mislim da je ovo sve bruka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2004, 11:13 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Okt 2004, 11:08
Mi po svom, grad po svom :-? Kamo puste srece kad bismo mogli nesto promjeniti! Neko rece kako dosada nije izlazio na izbore, ali ubuduce hoce... ne bi li se nesto desilo, na bolje... Mislim da su svi isti i da se svi bore za fotelju i za svoj dzep, a sta cemo mi, obicna raja :( Ostaje nam jedino da naglabamo i kritikujemo "ove" da trose nemilice na gluposti. A kad dodju "oni" bice isto.
Ali, da nema "njih" ne bismo imali o cemu pricati :-?
Zaista je zalosno da se toliki novac, koji ja ne mogu ni da zamislim u svojoj glavi, a kamoli izgovorim, trosi na gluposti, moglo se to malo dotjerati, ocistiti, a novac iskoristiti za neke pametnije stvari, npr. saniranje saobracajnica, opremanje fiskulturnih sala u osnovnim i srednjim skolama...
Na sta bismo mi potrosili taj novac, mislim pametnije potrosili novac?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2004, 11:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
The Godfather je napisao:
ne opravdavam ovaj potez gradske uprave ali.....ne prave se bolnice od gradskih para......zar ne ??

Potpuno se slazem.

Sve te ustanove su u nadleznosti Vlade i resornih ministarstava, Skupstine, mada u nashem gradu postoji prioritennijih stavri za rjesavanje , nego park u ovom slucaju, a neke od tih stvari su recimo u nadleznosti Skupstine Grada.
No, to je ono tipicno tranzicijski, uglacamo centar da imamo extra sliku, a okolo prokisnnjava...

Recimo neko vece je bilo na TV, Centar za socijalni rad je ustabnova koja spada u ustanovu Gradske Uprave. Poznato je sta je sve na toj ustanopvi od zadataka i koliko oni zbrinjavaju socijale u ovom gradu. Ljudi sjede u prostorijama koje prokisnjavaju, barake trule.
Znam da postoji projekat i da je u fazi izrade, jedan fantastican projekat zgrade, no koliko sam do sada cula, nije definisan investitor...
Mada ce ito biti, samo u ovom trenutku treba razluciti primarno od sekundarnog...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2004, 13:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
aj dobro...sta vi mislite koliko para treba da se sredi park?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2004, 13:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Iznos ne bi trebao da premasi 350.000 km.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 277 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]