laoce je napisao:
wizzy_bl je napisao:
To mi je jasno. Medjutim, nije spomenuo broj nevakcinisanih, a mladjih od 50 god. (bez dodatnih oboljenja). Koji je to procenat od ukupnog broja (bar u tom njegovom okruzenje gdje zivi/radi).
Ne mogu reci tacan broj,jer ne radim direkt na tom odjelu gdje su tezi slučajevi, bas sam sinoc sa kolegom koji tamo radi pricao i on mi rece da ih ima,ali jako malo. Logično je da ima sve vise pozitivnih medju vakcinisanima,jer je sve vise ljudi vakcinisano,bar dvije trećine starijih od 12 godina. A samim tim i medju oboljelima.
Juce je jedna pacijentica pravila problem jer ne moze ici vani da puši, jer je pozitivna i rekla da je korona glupost, da nije nista ozbiljno ,da je kao gripa.
Ljudska glupost nece umrijeti, samo ce se jos razmnožiti.
Hvala. U sustini, ako sam dobro shvatio, takvih ljudi je jako malo u bolnicama (te ako neko i zavrsi, vrlo vjerovatno da nije vakcinisan).Medjutim, na generalno malu vjerovatnocu da ces dobiti tezi slucaj korone (zbog godina i dobrog stanja... cc 2%) , ne igra ti mnogo to sto je veca vjerovatnoca za tezim slucajem ako si nevakcinisan nego ako si vakcinisan.
Sto se poklapa sa tvrdnjom Lauca da je vakcinacija potrebna i pozeljnja, ali da se forsira pogresna grupa ljudi ( zdravi i mladji od 50 godina) ...gdje je efekat vakcinacije najmanji, a potrebno je puno truda da te ljude ubjedis ili prisilis. Taj ulozeni trudi bi trebali usmjeriti na nesto sto donosi vise efekta u borbi protiv virusa.