banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 00:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3732 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 187  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Mar 2014, 11:46 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Kada se završi izggradnja kraka Južnog toka, u Republici Srpskoj će biti građene tri koogenerativne energane, tada će biti i trajno riješen sistem daljinskog grijanja...

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2014, 13:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
Cijenu centralnog grijanja donosi Vlada Kantona Sarajevo na prijedlog Toplana. Cijena centralnog grijanja se sastoji od fiksnog i energetskog dijela i ona iznosi 1,118 KM/m2 bez uračunatog PDV-a. Fiksni dio čine amortizacija, plate zaposlenika i troškovi održavanja postrojenja distributivne mreže. Energetski troškovi su troškovi prirodnog gasa, električne energije i vode. Cijena centralnog grijanja se nije promijenila od 2007. godine, cijena prirodnog gasa kao osnovnog energenta za prozvodnju toplotne energije je u tom period porasla za 50%, cijena vode je porasla za 20%, cijena električne energije je porasla za 12% u ovom periodu. Moram napomenuti da se troškovi učešća energije u proizvodnji jedinice toplotne energije stalno snižavaju zbog primjena novih tehnologija i modernizacije proizvodnje.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2014, 16:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
filozof sa vrbasa je napisao:
Samo to bi trebala biti termoelektrana džinovske snage, jer i ovo pojede sve, pa se opet narod ne ugrija.
Citiraj:
Za proizvodnju toplotne energije "Toplana" posjeduje 4 kotla kapaciteta po 58 MW što ukupno iznosi 232MW instalisane snage.

Problem sa nasom Toplanom nisu samo neplatise vec i ogromni gubici na samoj mrezi zbog starih i dotrajalih cijevi.

RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Kada se završi izggradnja kraka Južnog toka, u Republici Srpskoj će biti građene tri koogenerativne energane, tada će biti i trajno riješen sistem daljinskog grijanja...

Iskreno, ne vjerujem da ce Ruje ovdje razvoditi gasovode, jer nismo tranzitno podrucje kakvo je recimo Srbija vec prostim jezikom receno predstavljamo slijepo crijevo i zanemarljivog potrosaca. Pogledaj Studiju gasifikacije Republike Srpske pa ces vidjeti koliko zapravo nema trazenih potrosaca u RS.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2014, 20:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
raspisan je tender za nabavku 4 kotla na sjecku.
Dva od 4 i dva od 6MW.
Starcevica i Kocicev vijenac.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2014, 20:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
A jel treba njima neka dozvola da postave takvog zagadjivaca u sred naselja, ili mogu raditi sta hoce?

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2014, 20:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
blaf77 je napisao:
A jel treba njima neka dozvola da postave takvog zagadjivaca u sred naselja, ili mogu raditi sta hoce?

Grijanje na biomasu je ekoloski prihvatljivo.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2014, 07:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
U to spada i bukovina :D

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2014, 18:30 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
A.J.V.A.R. je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
Samo to bi trebala biti termoelektrana džinovske snage, jer i ovo pojede sve, pa se opet narod ne ugrija.
Citiraj:
Za proizvodnju toplotne energije "Toplana" posjeduje 4 kotla kapaciteta po 58 MW što ukupno iznosi 232MW instalisane snage.

Problem sa nasom Toplanom nisu samo neplatise vec i ogromni gubici na samoj mrezi zbog starih i dotrajalih cijevi.

RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:

Iskreno, ne vjerujem da ce Ruje ovdje razvoditi gasovode, jer nismo tranzitno podrucje kakvo je recimo Srbija vec prostim jezikom receno predstavljamo slijepo crijevo i zanemarljivog potrosaca. Pogledaj Studiju gasifikacije Republike Srpske pa ces vidjeti koliko zapravo nema trazenih potrosaca u RS.

Uslov da dobijemo taj potrosacki krak je bila upravo gradnja tih termoelektrana na prirodni gas, za gradnju ce gazprom obezbjediti kredit...

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 21:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Pozdrav ima li iko iskustvo kod iskljucivanja sa toplane? Naime, radi se o tome da hocu da im odem sutra, prekosutra platim sve do 1. maja i kazem baj, baj. E sad problem je sto po bi po njima trebao placati do 31. jula, tj dok im "traje sezona". Meni ne pada na pamet da im placam jos 3 mjeseca i bacim u bunar 300 KM. Mislim da mi ne mogu nista iz prostog razloga sto mi sa toplanom nemamo nikakv potpisan ugovor. Dakle ispostovacu sve obaveze do 1. maja kada ispustaju vodu iz sistema i ne zelim vise da imam ista sa njima.
P.S. znam da su mnogi nasjeli na tu njihovu pricu o sezoni do 1. avgusta i placali, ali ako sagledamo sve cinjenice mislim da me ne mogu dobiti ni na sudu ako dotle dodje. Napisem samo neki dopis da zakljucno sa 1.5. izmirujem sve obaveze...
Vase misljenje/iskustva?

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 21:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
ako nemaš nikakav ugovor potpisan sa njima ne mogu te dobiti na sudu taman da ni do sad nisi plaćao, njihova obaveza je da zaključe ugovore sa korisnicima... malo prouči zakon o zaštiti potrošača u RS, ima tema...
citat iz zakona:
Citiraj:
Pružanje ekonomske usluge potrošaču zasniva se na ugovornom odnosu između potrošača i trgovca.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2014, 22:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Ja sam platio kako su trazili, do kraja grejne sezone, cisto da se ne svadjam sa starcima zbog iste price, skuplji su moji zivci...

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 08:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

"blaf" ja sam isto dok sam bio sa starcima vodio rat oko price sa grijanjem. Ljudi zive u nekom drugom vremenu, misle da je Toplana jedino rjesenje, tako da smo sve do ove godine ostali na sistemu.
"Despot" ne znam kako su prosli ovi sto su odjavili a nisu platili. Da li su tuzeni? Ali to mi nije namjera, iako nemamo ugovor ne ocekujem da me griju za dzabe. Prelazim na konkvektore i platim koliko potrosim...

Inace prosle sedmice su opet pokrenuli pricu o koncesiji Toplane. Ne znam ko je vise naivan da vjeruje Gavranovicu i ekipi. Ne postoji iko normalan u okruzenju ko bi preuzeo Toplanu u koju treba gurnuti 200 miliona. U najboljem slucaju opet ce naci neki poluprivatni dil i produziti agoniju, zaduziti se jos za koju godinu dok ne odu sa vlasti.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 08:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Apr 2014, 09:40
ti kad predjes na konvektore tad ce i stuja poskupiti :)
ok su konvektori ali nisu ni slicni toplaninom grijanju, ma da ko ne boravi u stanu cesto odlicna investicija...

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 08:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kakogod ispativije mi je, i ja jos nisam sreo nekog ko se otkacio od toplane da je pozalio :)

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 09:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
@dtkbl
Pošto sam ja iz Gradiške ja ti mogu reći šta je bilo kod mene. Ja sam prošle godine odjavljivao grijanje za lokal u Gradišci (znači u pitanju je gradiška toplana) koji uglavnom prazan i ne koristi se. Isto nisam imao nikakav ugovor potisan. Poslao im obavještenje da mi više ne šalju nikakve račune jer nemam potpisan ugovor sa njima a i uklonio sam grejna tijela, te se pozvao na ovaj gore spomenuti zakon uz citiranje člana koji govori o obavezi postojanja ugovora. Onda me oni zvali i kao poslaće nekoga da provjeri navode. Došli uslikali da nema radijatora, a poslije mi poslali kao opomenu pred tužbu za neke dugove, kao ja sam im dužan. Naravno nisu naveli za koje mjeseci nije plaćen račun, već samo poslali izvod na kome sam ja kao dužan. Ja onda pošaljem novi odgovor i navedem da nisu napisali za koje mjesece se odnosi dug, jer ako je stariji od godinu dana podliježe pod zastaru po zakonu o obligacionim odnosima, ali i bez obzira na to, naveo sam da ću se u slučaju eventualne tužbe pozvati na zakon o zaštiti potrošača jer nemam nikakav ugovor sa njima i nemaju pravo da bilo šta potražuju od mene, jer zakon je bio na snazi više od godinu dana i imali su vremena da to regulišu. Poslije me još jednom zvali da pitaju ko je pisao te moje dopise i da pitaju da li ostajem pri tome. Naravno rekao da ostajem pri tome... više se nisu javljali, već skoro godinu dana...

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 10:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

boli te patka ako imas izmirene obaveze :)

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 14:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
despot777 je napisao:
@dtkbl
Pošto sam ja iz Gradiške ja ti mogu reći šta je bilo kod mene. Ja sam prošle godine odjavljivao grijanje za lokal u Gradišci (znači u pitanju je gradiška toplana) koji uglavnom prazan i ne koristi se. Isto nisam imao nikakav ugovor potisan. Poslao im obavještenje da mi više ne šalju nikakve račune jer nemam potpisan ugovor sa njima a i uklonio sam grejna tijela, te se pozvao na ovaj gore spomenuti zakon uz citiranje člana koji govori o obavezi postojanja ugovora. Onda me oni zvali i kao poslaće nekoga da provjeri navode. Došli uslikali da nema radijatora, a poslije mi poslali kao opomenu pred tužbu za neke dugove, kao ja sam im dužan. Naravno nisu naveli za koje mjeseci nije plaćen račun, već samo poslali izvod na kome sam ja kao dužan. Ja onda pošaljem novi odgovor i navedem da nisu napisali za koje mjesece se odnosi dug, jer ako je stariji od godinu dana podliježe pod zastaru po zakonu o obligacionim odnosima, ali i bez obzira na to, naveo sam da ću se u slučaju eventualne tužbe pozvati na zakon o zaštiti potrošača jer nemam nikakav ugovor sa njima i nemaju pravo da bilo šta potražuju od mene, jer zakon je bio na snazi više od godinu dana i imali su vremena da to regulišu. Poslije me još jednom zvali da pitaju ko je pisao te moje dopise i da pitaju da li ostajem pri tome. Naravno rekao da ostajem pri tome... više se nisu javljali, već skoro godinu dana...

Већ другу сезону не плаћам гријање за очев стан, он је у дому, никад са њим нису потписали уговор. Тужбе још нема, а ако и буде могу да се пуше. Не плаћам ни за свој, уговор имам, тражио сам раскид, они се позивали на све и свашта, ја им једном отписао да су мало фулили тему, од њиховог одговора на то се правим блесав и игноришем их. Тужбе такође још нема, а ако стисну па туже ја ћу кад их отресем тражити да ми плаћају накнаду за транспорт топлотне енергије кроз мој стан јер је инсталација у стану моја, по уговору (изнад мене је експанзиона посуда за кварт а у подруму зграде подстаница) па ћемо да видимо ко ће да се чеше.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 14:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

od kud ti to da je instalacija tvoja?

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 14:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Пише у уговору, црно на бијело. Е сад што је кретен из Градске топлане писао уговор, то није мој проблем. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2014, 19:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
hertz je napisao:
ti kad predjes na konvektore tad ce i stuja poskupiti :)
ok su konvektori ali nisu ni slicni toplaninom grijanju, ma da ko ne boravi u stanu cesto odlicna investicija...

Nisu slicni...bolji su jedno 500 puta. Ja sam se odjavio i ugradio konvektore. U Stanu toplije jedno 50 puta.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3732 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 187  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]