banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 11:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 457, 458, 459, 460, 461, 462, 463 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Sep 2021, 13:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2014, 19:41
Da slazem se da bi trebalo malo bolje informisati javnost, nisu svi u mogućnosti da se informišu samostalno, pogotovu stanovništvo preko 50 godina.

Rivaldinho je napisao:
Jesu li i revakcinisani i koliko je proteklo od revakcinacije? Ja još nisam dobio poziv za revakcinaciju ruskom, a rođaci su nedavno revakcinisani nakon nekoliko mjeseci tek.

Revakcinisani 02.08.2021. u Doboju.
Dosta ima problema oko revakcinacije, da li fali tih komponenti, ne znam što se kasni sa tim...

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2021, 13:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Jun 2017, 11:57
Mr.Speed je napisao:
Nije poenta pisanja o onome ko je preminuo, vec o onima koji će, ako ovi nastave lagati. Niko me traži opravdanje ni za šta, bolest je takva, kakva je. Znači prestati obmanjivati ljude bez potrebe. Objaviti pravu statistiku kod nas. Da ljudi budu upoznati sa činjeničnim stanjem. Pričamo o čelnih ljudima, ne o youtuberima pa sad da nije bitno sta ko od njih priča. Ova priča ide na javnom servisu, koju prate i slijepo vjeruju u sve što se kaze. Kontas?

Na kraju se sve svodi na to kome ćeš vjerovati. Zvaničnim predstavnicima ili anegdotalnim da ne kažem kuloarskim pričama? Evo imamo i ovde par njih koji su se zarazili po drugi put iako su bili vakcinisani, ali koliko znam nisu bili hospitalizovani. Sigurno da Džajić svojom pričom pokušava navesti ljude da se vakcinišu, ali isto to rade i oni koji su protiv vakcinije. Pa jel nije ovde bio neki biser koji je tvrdio da je čovjeku doslovno otpala ruka nakon vakcinacije. Mislim...

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2021, 15:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2020, 15:23
https://www.politika.rs/scc/clanak/4875 ... dni-Balkan

Nadam se da će i kod nas doći uskoro ovakva ograničenja za nevakcinisane

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2021, 16:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
dtkbl je napisao:
Pa nekako mi logično da oni ne favoroziju nijednu vakcinu, uvijek se i javno poručuje da se uzme "ona koja je dostupna". Eto na moje instistiranje izabrah Fajzera i kao što rekoh fasovha koronu nakon mjesec i po od revakcinacije. Pisao sam to već ovdje da sam par dana prije zaražavanja bio na sistematskom gdje su mi izmjerena antitijela od 65. Nakon što sam preležao proplogodišnju koronu imao sam 13. Ne znam ni sam koja su bolje štitila, al imam osjećaj da ćemo pojedini ovo sranje dobijati i po 2 puta godišnje. Za razliku od gripa koji bih dobio jednom u 10 godina, ne računajući sezonske prehlade. Uglavnom ko god da ga je frizirao dobar posao pravi. Delta napada mlade, mladi se najviše druže i putuju. I ko bude htio nastaviti pod starom moraće na iglu.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Pa gdje i kako ti to pokupiš? Poštuješ mjere ili ne?

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2021, 16:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Kako čitam ovdje,tamo vakcinacija protiče poprilično stihijski, bez ikakvih pravila o terminima revakcinacije. Sputnik nakon 5 mjeseci, npr. Imam osjećaj da je sa Sputnikom najveći problem,iako je bio moj favorit. Rusi obećali širom svijeta na desetine,ako ne i stotine miliona vakcina,mislim prodali unaprijed, a nisu poslali ni polovinu.
Sličan problem su imali i u Hrvatskoj,sa nekom drugom vakcinom, ljudi mjesecima nisu dobili drugu dozu.
To je poprilično neozbiljno davati jednu dozu,ako se uopšte ne može ni naslutiti kad će biti moguće dati drugu. Pretpostavljam da naši nemaju uticaja na to kad će koju dobiti.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2021, 17:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Meni je nekako bilo logično da se vakcina i revakcina šalju u paru. :)

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2021, 17:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Za one kineske su zvali u dan za revakcinaciju. Jeste da je za Sputnik blio problem sa drugom komponentom, pa je zato kasnilo, ali ja ne znam nikoga ko je čekao tih pet mjeseci. Da nisu to neki koji su primili vakcine koje su prve stigle? U Srbiji sada pune obe komponente, pa ne bi trebao biti ni to problem. Znam da ih je dosta čekalo na revakcinaciju, ali ne znam da je neko čekao duže od 90 dana.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2021, 18:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Moji roditelji su primili drugu dozu nakon nekih 95 dana, ali to je bilo odmah na početku jer su imali kovid kad im je druga doza bila zakazana i onda krenula nestašica.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2021, 18:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Najgora je napisao:
dtkbl je napisao:
Pa nekako mi logično da oni ne favoroziju nijednu vakcinu, uvijek se i javno poručuje da se uzme "ona koja je dostupna". Eto na moje instistiranje izabrah Fajzera i kao što rekoh fasovha koronu nakon mjesec i po od revakcinacije. Pisao sam to već ovdje da sam par dana prije zaražavanja bio na sistematskom gdje su mi izmjerena antitijela od 65. Nakon što sam preležao proplogodišnju koronu imao sam 13. Ne znam ni sam koja su bolje štitila, al imam osjećaj da ćemo pojedini ovo sranje dobijati i po 2 puta godišnje. Za razliku od gripa koji bih dobio jednom u 10 godina, ne računajući sezonske prehlade. Uglavnom ko god da ga je frizirao dobar posao pravi. Delta napada mlade, mladi se najviše druže i putuju. I ko bude htio nastaviti pod starom moraće na iglu.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Pa gdje i kako ti to pokupiš? Poštuješ mjere ili ne?

I mene zanima.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2021, 19:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Ovdje je neko napisao da je čekao 5 mjeseci

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2021, 19:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Nemoguće.... vakcinacije je krenula krajem marta/početkom aprila, a do nestašice je došlo tek krajem juna/početkom jula. Ako su se i vakcinisali odmah na početku (što je bilo rezervisano za starije preko 65), drugu dozu bi primili već polovinom aprila. Definitivno je nestašica za drugu dozu SputnikV, ali kažem to je počelo prije dva mjeseca otprilike i u međuvremenu je došla druga doza. Eventualno ako su imali kovid u međuvremenu, preporuka je da se čeka tri mjeseca do druge doze.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2021, 19:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2013, 12:48
Castra je napisao:
Juče zove drugarica na druženje i kroz priču skontamo da nije vakcinisana, ali i da nije imala vremena ili nije stigla da se testira...

Reko' kako si, šta ima?? :lol:

Nema nam Castre, nije se valjda našao sa drugaricom ? :scratch:

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2021, 20:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Poćero castra helokopter s prikolicom ispod gradskog mosta

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2021, 20:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
<Enter_name> je napisao:
Vakcine su manje učinkovite protiv novih, mutiranih sojeva virusa (sem u slučaju ruske vakcine, jer je tako Putin rekao).

"Gincburg je nakon sastanka rekao da vakcina sputnjik 83 odsto štiti od delta soja i 91 odsto od hospitalizacije."

https://www.nezavisne.com/novosti/drust ... iku/677947

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2021, 21:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2020, 15:23
Prvi put čujem to za 5 a i sumnjam. Ja sam primio nakon 80 dana

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2021, 21:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

https://mondo.ba/Info/Drustvo/a1069364/ ... raste.html

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2021, 22:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Mr.Speed je napisao:
- Они који су вакцинисани имају блаже клиничке слике, ниједан пацијент није на респиратору, ниједан пацијент није умро и за највеће лаике што се тиче здравства то је велики мотив да се вакцинишу - каже Владо Ђајић генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске.
https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=445036

Znači, svaka mu je za šamara :angry4:
Čemu laganje? Umrlo je vakcinisanih. Da ima teže kliničke slike među vakcinisanim, ima. Sada kad covjek ovo pročita, ne vjeruje im ništa... Pa nije ovo politika u PM. Dajte nam istinite informacije. Kako vjerovati ovim ljudim išta što kažu? Danas je i Šeranić isto lagao.

Ja imam info da nije bilo umrlih u RS koji su vakcinisani, vec ne postoji podatak da je bilo ko ko je vakcinisan zavrsio na raspiratoru.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2021, 01:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2007, 02:36
Informacije ti nisu tačne. Ja znam lično da nisu.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2021, 06:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
jovic23 je napisao:
Prvi put čujem to za 5 a i sumnjam. Ja sam primio nakon 80 dana

Sasvim moguće da sam ja bubnuo 5. Možda sam pobrkao, u pitanju su mi stric i strina, a može biti da su vakcinisani Sputnjikom u maju, aka 5. mjesecu (pa mi je mozak pobrkao), a revakcinisani sad u avgustu, što mu dođe neka 3 mjeseca, a ne 5. Ne znam, nisam siguran i izvinjavam se ako sam nekoga doveo u zabludu. A mene definitivno nisu zvali u predviđenom terminu revakcinacije, zapravo njih su zvali tada, pa pretpostavljam da smo sa jednom turom druge doze Sputnjika "korak nazad".

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2021, 06:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Mr.Speed je napisao:
Informacije ti nisu tačne. Ja znam lično da nisu.

Ja znam licno nekog ko ima te informacije i ko me nece slagati u vezi s tim.
Mada, mozda ti bolje znas. Ta mogucnost postoji, samo se pitam da li ti sto su vakcinisani i umrli imaju familiju?

Posto si na izvoru informacije, reci od hrpe ljudi koji danas gore na Paprikovcu disu na respirator, koliko ih je valcinisanih.
Dakle, reci mi danas imamo 50 ljudi na respiratoru i njih je 25 vakcinisano. Hvala.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 457, 458, 459, 460, 461, 462, 463 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]