Last December je napisao:
Bojim se da ne zvučim kao glasnik apokalipse, jer izgleda je čiča tako shvatio. Budućnost o kojoj sam pričao je bliska budućnost, a ona o kojoj čiča govori je tek sledeći stepen razvoja. Maštati danas o nekakvoj seoskoj idili ekstenzivnog poljodjelstva je nerealno. Ekonomija zasnovana na magli i vjerovanjima nije moguća. Trend propasti će se nastaviti i jedini spas je u značajnom povećanju BDP-a a to je moguće samo intenzivnim djelovanjem. Taj period intenzivne poljoprivrede su prošle sve zemlje koje danas imaju tu neku organsku seosku idilu i ostale hipsterske fazone. Nemoguće je dobiti hljeba preko pogače osim kakvom vlaškom mađijom možda. Ne znam, ako neko zna svaka čast. Meni je realan ovaj moj scenario.
Udio organske materije u poljoprivrednom zemljištu u Vojvodini će u slijedećoj deceniji pasti ispod minimalnog nivoa potrebnog za proizvodnju povrća i žitarica. Zašto? Zato što intenzivna poljoprivredna proizvodnja prednost daje neorganskim, vještačkim đubrivma u odnosu na klasično stajsko gnojivo. Jednostavno rečeno u intenzivnoj poljoprivredi nije budućnost jer je tlo u tradicionalno poljoprivrednim krajevima kod nas iscepljeno i ne bi podnijelo taj vid poljoprivredne proizvodnje. Netradicionalni načini gajenja povrća na malom komadu zemlje uz primjenu permakulturnih načina uzgajanja daju puno više prinosa u odnosu na tradicionalne (traktor, kobajn, sijačica) i u njima je budućnost ako hoćemo da je imamo.
Послато са Lenovo K33a48 уз помоћ Тапатока