banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 11:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 446, 447, 448, 449, 450, 451, 452 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Jul 2023, 08:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Brale001 je napisao:
Kako Ameri stezu jajca neposlusnim(koji jos smiju da pokazu ista).

Skorasnji primjer je Juzna Afrika(JA). JA je clanica BRICS, sta je JA lose ucinila prema Amerima do sada meni stvarno nije poznato.
Ali ili medjutim.
JA je pozvala Ruse i Kineze da ucestvjuju u zdruzenim pomorskim vjezbama!!! Opa bato to nije kulturno, eee to vec nije u redu.

Sta se desava slucajno Juzno Africka proizvodnja elektricne energije dosta ovisi od nuklearkama koje su pravile Americke kompanije.
Juzna Afrika treba rezervne dijelove za svakodnevno odrzavanje istih.

Nekako se slucajno desilo da ove Americke kompanije nizu dobile licence za izvoz proizvoda u Juznu Afriku. Nema sluzbenog objasnjenja za to, eto samo se to nekako dogodilo u isto vrijeme kad Americka diplomatija ostro kritikuje JA za veze koje ima sa Rusijom i Kinom! :D

Dva reaktora smještena u nuklearnoj elektrani Koeberg čine oko 5% proizvodnje električne energije u Južnoj Africi.

Reaktori nisu američki nego francuski.

JA je imala u planu da do ove godine izgradi jos jednu elektranu ali su se preorjentisali na zelenu energiju i održiv razvoj

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2023, 13:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Nisam rekao da su reaktori Americki, Framatome je pravio reaktore ali je Westinghouse pravio sistem i tehnologiju snadbjevanja gorivom. Westinghouse je nije dobio licence od Americke vlade za izvoz djelova potrebnih za odrzavanje ...!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2023, 12:41 
Veteran
Veteran

Unistavanje ukrajinskog oklopa
https://twitter.com/NovinePravda/status ... 7556065280

Valjda prva veca okopna bitka jedan ruski tenk zaustavlja napad dva tenka i sest sedam bredlica
https://twitter.com/djuric_zlatko/statu ... 1544493056

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2023, 14:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Neka ostane zabilježeno, da je ova budala iz čiste sujete i zahvaljujući svom fašističkom mozgu, ukinula Božić sedmog januara. Tužno.

https://www.nezavisne.com/novosti/svije ... ara/782430

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2023, 21:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Tabako Pit je napisao:

Valjda prva veca okopna bitka jedan ruski tenk zaustavlja napad dva tenka i sest sedam bredlica

Ovo sa tenkom je vec stari dogadjaj, samo sto sada pusten komplet video sa sirom slikom.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2023, 23:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
drug je napisao:
Neka ostane zabilježeno, da je ova budala iz čiste sujete i zahvaljujući svom fašističkom mozgu, ukinula Božić sedmog januara. Tužno.

https://www.nezavisne.com/novosti/svije ... ara/782430

Definitivno čovjek nije normalan. Ne znam šta Rusi čekaju, što ga ne maknu nekom raketom.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2023, 08:53 
Veteran
Veteran

The_new_Statesman je napisao:
Tabako Pit je napisao:

Ovo sa tenkom je vec stari dogadjaj, samo sto sada pusten komplet video sa sirom slikom.

Izgleda da je bas ova sa pocetka ove ofanzive, nje se vidio tenk pa sam mislio da su zaglavili u minskom polju
https://twitter.com/clashreport/status/ ... 8487302145

Slika

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2023, 14:14 
Veteran
Veteran

Amerikanci i vecina medjunarodnih kupaca mogu da se pohavle da imaju najbolji i najskuplji borbeni avion ikad za lijepo vrijeme.

https://www.novosti.rs/planeta/svet/126 ... azi-oblake

Koliko su ameri vec prodali ovih pisu da i da su za problem sa ventilom za gorivo znali jos 2009. godine

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2023, 14:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Kakve veze ovo ima sa ratom u ukrajini? Ah da, blatimo zapad :)

F-35 se pokazao kao preskup avion i pun mana (to i ptice na grani znaju)
I dalje su im najbolji avioni f18 super hornet i f22 raptor

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2023, 16:15 
Veteran
Veteran

Eh nisi ni spomenuo neko se vec uvrijedio. Meni svejedno ali ovi zapadno su bas preosjetjivi na blato u svom dvoristu.
Uz duzno postovanje da opet nekog ne oblatimo strana su u sukobu tako da ima.

Ptice znaju ali izgleda ne znaju ovi sto i nakon 15 godina skupu placaju borbeni avion za lijepo vrijeme.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2023, 18:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Strašno se vrijeđam kada kažeš nešto protiv istoka ili zapada
Jaro, ti da napraviš krivu čačkalicu, šutio bi ko zaliven :D
Ja ne znam šta je tu čudno. Ljudi sprdili milijarde u avion. Neće sada na sva vrata da govore koje su mu mane i greške. Nadali su se da će da otklone neke greške s vremenom, tako to inače i ide sa vojnom opremom. Ali ovaj avion je jednostavno preskup za bilo šta.

A kada je riječ o letenju po ružnom vremenu, to se i onako izbjegava u 80% slučajeva. Jer često nije vrijedno rizikovati pilota i avion. Nije to uopšte tako strašno.

Kada je riječ o izvlačenju pouka, Ameri su čudo neviđeno. Možemo da trabunjamo šta hoćemo, ali su definitivno vojna sila broj 1 u svijetu. Vojska koja ratuje 24/7 365 dana u godini i vojska koja jako brzo ispravlja uočene greške u opremi, taktici i tehnici. Volio ih ili ne, to je tako.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2023, 19:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Od amera je f15 tito!
Uvijek bih ga stavio ispred f22.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2023, 20:11 
Veteran
Veteran

Aikus je napisao:
Strašno se vrijeđam kada kažeš nešto protiv istoka ili zapada
Jaro, ti da napraviš krivu čačkalicu, šutio bi ko zaliven :D
Ja ne znam šta je tu čudno. Ljudi sprdili milijarde u avion. Neće sada na sva vrata da govore koje su mu mane i greške. Nadali su se da će da otklone neke greške s vremenom, tako to inače i ide sa vojnom opremom. Ali ovaj avion je jednostavno preskup za bilo šta.

A kada je riječ o letenju po ružnom vremenu, to se i onako izbjegava u 80% slučajeva. Jer često nije vrijedno rizikovati pilota i avion. Nije to uopšte tako strašno.

Kada je riječ o izvlačenju pouka, Ameri su čudo neviđeno. Možemo da trabunjamo šta hoćemo, ali su definitivno vojna sila broj 1 u svijetu. Vojska koja ratuje 24/7 365 dana u godini i vojska koja jako brzo ispravlja uočene greške u opremi, taktici i tehnici. Volio ih ili ne, to je tako.

Pravo da ti kazem kad tako pogledas meni je to i dalje cudno al sta znam mozda se ja ne cudim kako treba. Palo mi je napamet da pitam ima li tu kakve nesposobnosti, odgovornosti, korupcije ali izgleda nema smisla to sve normalno po americki.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2023, 21:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Što prije skontate da smo mi premali mozgovi da bi shvatili američku, rusku i ostale mašinerije, to bolje. Nema potrebe razbijati glavu sa analizama i sl. Misliš da si skontao nešto? Misliš da to isto nije skontalo na hiljade drugih ljudi? I zamisli, svi ste u krivu :) Ja vjerujem samo u jednuo, a to je da sve što vele sile rade sada će imati neki željeni efekat tek za 20-30-50 godina. Sve je to proračunato, ali niko od nas običnih smrtnika ne zna finalni cilj

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2023, 22:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Dodao bih još, da je finalni cilj vjerovatno punjenje džepova i računa nekima koji već ugodno žive, da bi živjeli još ugodnije. A da stoga nama nema puno promjene, sagni glavu i radi i ćuti, probaj to malo što imaš uživati i iakoriatiti maksimalno...

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2023, 11:24 
Veteran
Veteran

Aikus je napisao:
Što prije skontate da smo mi premali mozgovi da bi shvatili američku, rusku i ostale mašinerije, to bolje. Nema potrebe razbijati glavu sa analizama i sl. Misliš da si skontao nešto? Misliš da to isto nije skontalo na hiljade drugih ljudi? I zamisli, svi ste u krivu :) Ja vjerujem samo u jednuo, a to je da sve što vele sile rade sada će imati neki željeni efekat tek za 20-30-50 godina. Sve je to proračunato, ali niko od nas običnih smrtnika ne zna finalni cilj

:D Pa vjera bila ona i u male mozgove je stvar izbora nije moje da vam sudim, mada odsustvo potrebe za koriscenjem istog je vrlo diskutabilno. Dalo bi se anlizirati.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2023, 16:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Stari metuzalem i svijetski kriminalac br 2 Kisindzer je bio god kod kineza Xi da mu ponudi Tajvan bez neke vece halabuke ali pod uslovom da se Kinezi odmaknu od Putina.
Naravno Xi zna sta poslije takve igre dolazi i ko je na redu hladno ga je ispratio ....ali bilo je zabavno gledat tu staru mrcinu jos uvije kako mrda !!!
btw prije par godina bio je i kod Vlada(dobri "prijatelj" i cijenjen gost...ccc)!

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2023, 20:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Brale buraz cova gotovo je, nema vise nazad, skotnali su to Ameri i sami su to sebi zakuvali, sad samo pokusavaju ublaziti pad. Pa jel vidis ti da su se pomirili Saudijci i Persijanci. Sta mislisce biti sa Izraelom za 10-15 godina?

Sent from my RMX3311 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2023, 22:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Fpv kamikaza dron na pikap, sa snimljenim rezultatom.

https://lostarmour.info/news/unichtojen ... a-fpv-2227

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2023, 14:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skypostman je napisao:
Brale buraz cova gotovo je, nema vise nazad, skotnali su to Ameri i sami su to sebi zakuvali, sad samo pokusavaju ublaziti pad. Pa jel vidis ti da su se pomirili Saudijci i Persijanci. Sta mislisce biti sa Izraelom za 10-15 godina?

Sent from my RMX3311 using Tapatalk

Nije direktno vezano za Ukrajinu i Rusiju ali posredno jeste.

Da vrlo dinamicno se odvijaju stvari, sad je svima jasno da Kina uzima Tajvan vrlo skoro. Ameri prebacuju vec danas svu vrhunsku tehnologiju kuci, zasto je ona svetska lopina Warren Buffett prije par sedmica prodao sve svoje TSMC dionice hmm....(kad pacovi obicno kidisu sa broda ...rekao je za razlog" Ne svidja mu se stvorena atmosfera i okolis"... tj malog ga zeza geografija)??

Nije samo u pitanju Tajvan i Juzna Koreja se nasla u procijepu Samsung i ekipa...!Kina je Juznoj Koreji najveci robni partner. Ne moze ocekivat da ti ja namecem sankcije(A Ameri to striktno traze od JK- Samsunga da radi prema Kini) a od Kine JK dobiva sve tako da ce tu biti jos igre i pustanja jos koga niz vodu.
Situacija se polako zaostrava.
Da ne spominjemo skorasnju Kinesku odluku da prestane izvoz germanijuma i galiuma (60% i 80% svijetske proizvodnje) dvije vrlo vazne sirovine u elektronsko/ vojnoj industriji!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10389 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 446, 447, 448, 449, 450, 451, 452 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]