borac_sampion je napisao:
Evo dodje kraj avgusta a mi ni blizu najavljivanih 50% revakcinisanih...
meni bi bilo interesantno kada bi postojao podatak o procentu vakcinisanih po gradovinma. mislim da je banja luka recimo, ako ne na 50%, onda bar blizu. plus, u ovoj "nasoj" statistici nedostaju brojevi ljudi koji su se vakcinisali u srbiji. te podatke nemamo a i oni bi donijeli poneki procenat gore.
plus, u ovom momentu,barem u bl vakcina ima, svaki dan se nude po dvije vakcine. AZ plus jos jedna, da li kineska ili ruska...sada je do naroda i tu ne ocekujem nesto prevelik odziv. zasto, nemam pojma, ali kontam da se do sada u bl ko je mislio, do sada vakcinisao. da li ovdje ili u srbiji je to zavrsio. nadam se da grijesim, ali takav sam utisak stekao.
kada su testiranja u pitanju, imam osjecaj da se uopste ne testiraju kontakti zarazenih koji nemaju simptome. kada dobije simptome, onda se testira, pretpostavljam...
i na kraju, nemojte prerano da gradite optimizam o jenjavanju... kod nas najvise prijavljenih pozitivnih bude od utorka do cetvrtka. druga stvar, treba sacekati makar jos 10ak dana da procirkulise onaj dio koji se odnosi na mrakovicu, moto fest, ok fest, manjacu...
bilo bi odlicno kada ne bi cifre dodatno skocile, jer kad prodje ovaj period, onda ce pocetak skolske godine da odradi svoje i na neki nacin "odrzi" cirkulaciju virusa. bilo bi strasno kada bismo imali sada veliki skok zbog svih ovih okupljanja i festivala pa da se na to nadoveze skola.