Aikus je napisao:
Joj jesi težak. Oklopno vozilo pa oklopno vozilo. Pa jbt i HMMWV ima oklopne varijante pa se ne može porediti sa tenkom. Postoji nešto što se zove STANAG (standardi) i postoji STANAG 4569 koji definiše nivo zaštite (kalibar i udaljenost sa koje je ispaljen) Mrsko mi sada googlati ali mislim da ima oko 6-7 nivoa zaštite (od 5,56mm pa do 155mm, ispaljeno sa ranih udaljenosti)
Level 2 i Level 6 se isto tretira kao oklopno vozilo. Pa dalje ima APC, IFV, Tenk...
Kao da porediš Dacia i Land Rover u offroad sposobnostima
Čuo sam za STANAG, AMX-10 je navodno STANAG-1 nivoa, koji podrazumijeva zaštitiu od pješadijskog streljačkog naoružanja i od gelera.
Ovo su izbušili geleri. Ljudi sfušarili vozilo i to je to, ne znam što je teško priznati, mora li sve sa zapada biti "pod špagu"...
Citiraj:
Svjestan si da postoje topovi namjenjeni uništavanju tenkova? Pravih tenkova, ne bvp?
Da. Samo se to ne radi gelerima.
Uostalom, zapadna tehnika u Ukrajini ima većih problema nego što je to performans AMX-10 koji realno i nije mogao donijeti nikakvu prebagu. Toliko se trubilo o Leopardima 2 kao da su Wunderwaffe, a tako se provedoše protiv dobro pripremljenog protivnika da su ih ubrzo morali povući nazad jer je brzina gomilanja gubitaka bila prevelika.
Jedan novi snimak, izginuše od mina u par minuta...
https://t.me/intelslava/49776 inače sličan snimak u onom neuspjelom ruskom napadu na Ugledar su maksimalno cijedili na zapadu kao katastrofu Rusije, a ovakvih ukrajinskih se nakupi nemal, od početka "kontraofanzive"... ali ide dobro, kaže Zelenski. Napreduju. Do zadnjeg Ukrajinca, biće, da senator Lindzi Grejem bude ispoštovan.
Inače, Ukrajinci su se povukli iz mjesta Pjatihatki, na "ničijoj zemlji" u Zaporožju, simbolom "napretka" u ofanzivi. Valjda shvatili da m se ne isplati da ih Rusi tamo konstantno kolju artiljerijom...
Ko će znati da neće još kakav sulud juriš na sve ili ništa, ovih dana, čisto da zapadnoj publici malo skoči adrenalin. Ima još seljaka sirotinje za nafatati po Ukrajini, malo da se Andrew i Hans razgale.