Ja sam sinoć do nekih pola tri tri bio kod halfa u Karanovcu, tamo voda došla do stadiona na tom dijelu, malo oko njegovih stvari sređivali, malo kod komšija namještaj dizali.
Nego jutros odem do Ade da vidim šta se tamo dešava...katastrofa. desno od mosta kad se iz grada pređe ulica poplavljena. Sreća pa ima neka zgrada u izgradnji, pa su radnici napravili prelaz. Ništa specijalno daske naslagali.
S druge strane išao sam u zgradu koja se nalazi prije Stare ade i tamo su ljudi katastrofa. Znači na stranu što sam bio dobar i fin pa sam do priodavnice i nazad išao dva puta svima da kupim sve šta treba, jer su ljudi lijeni (ne nesposobni, lijeni) da išta urade.
Najbolje od svega, imaju vreće s pijeskom u veš kuhinji podruma, za ovakve situacije, da zgradu zabarkadiraju do prvog sprata. Da stvar bude gora ima u toj zgradi jedno 5-6 sposobnih ljudi za takvo nešto. Međutim a-a. čitav podrum poplavljen (tipa voda do kuka), vreće s pijeskom moš jeba't. Glupo mi reći da mi skoro pa i nije žao kad vidiš ljude koji sami sebi ne žele pomoći.
Jedina sreća im ta što izlaz iz podruma direkt vodi na ulazna vrata zgrade, pa su im male šanse da će voda doći do stanova prije da će sva izać vani....
Tamo kod naselja Novi Borik bagerima prave nasipe.
Takođe Rebrovački most zatvoren.
Ja kontam opet nekad kasnije do Karanovca.
Nisam želio potopljene kuće slikat, dovoljno ljudi imaju svojih muka ne trebam ih ja još i škljocat.