Razlika u cijeni je neznatna za uslugu koju dobijas. Obzirom da je ovo BL forum shodno tome pricamo o letovima/ dolasku za BL.
Razlika izmedju Wizz Aira i Eurowingsa:
kod WA: kupovina karte komplikovanija nego kod EU. U slucaju ako kartu nisi odstampao na aerodromu je placas ( mislim 10 eu, nisam sigurna). Ako se od kuce chekiras onda je besplatno a ako ne, placas 10 eu. WA ima najmanju dozvoljenu sirinu/ visinu prtljage i ako slucajno imas pederusu oko struka i nju moras da stavis u rucnu prtljagu jer je dozvoljeno 1 komad rucne prtljage!! Aerodromske zgrade WA su nalik supama, do aviona se cesto ide pjeske bez obzira na vremnske uslove.. Def najuzi sicevi tj razmak izmedju redova. Za nas visoke patnja
EU: kupis online kartu, odes na salter I kazes svoje ime i dobijes boarding kartu bez ikakve novcane naknade ( ko hoce moze sam na automatu u slucaju ako ima samo rucnu prtljagu). Cesto je moguce dobiti sic na emergency izlazu a samim tim veci prostor za noge bez ikakve naknade. Uz rucnu prtljagu mozes nositi i tasnu iste velicine i npr jos jednu kesu bez obzira na velicinu. Zgrade EU su ozbiljnije i osoblje uveliko ljubaznije..
Moguce da sve ovo nekome nije bitno, uostalom ko kako putuje i sta koliko placa za vlastiti novac je individualna stvar. Ja pisem kako ja razmisljam