jenny je napisao:
Zasto bi meni trebalo da bude krivo????????????? Ali i cinjenica je da se u Bosni I Hercegovini uzasno tesko zivi i da bi vecini naroda draze bilo da ukinu neka placanja nego vize, jer vecina ljudi i nece moci u tu jbn Evropu zbog prevelikog troska. Penzioneri zive sa sto eura mjesecno pa ti vidi koliko ih briga za takvo nesto.
Da, penzioneri sada žive sa 100 eura mjesečno a kako su oni živjeli u vrijeme kada su bili mladi? Jugoslavija je bila vođa nesvrstanih i mogli su da idu gdje su htjeli, a naravno uvijek se moglo maznuti nešto iz državne firme da se taj put finansira. I sad još i treba da mladi budu izolovani od svijeta da bi njima ukinuli participaciju. Grrrrr!!! Sad će me neko napasti i reći mi da sam bezobzirna, sebična, nehumana. Ako sam takva, neka sam. Ti ljudi su svoje proživili kad su mogli a sad kukaju na državu, mlade i sve ostale, kao da smo mi krivi zbog rata i njihovog teškog položaja. A što je zbog njihove lijepe države moje djetinjstvo uništeno, to njih nije briga. I naravno, ukini nam participaciju a nek mladi ne idu nigdje, nemaju nikakve mogućnosti, hebeš mlade.
lollipop je napisao:
pa sad zato sto penzioneri zive sa 100 eura trebamo citav zivot provesti u izolaciji????
i nece samo bogati ici u europu, znam hiljadu ljudi koji prosjecno zive, i koji ce radije svoju ustedjevinu dati za vikedn u budimpesti ili becu a ne na novi telefon, patike ili jaknu..
Potpis lollipop. Sve je to do mentaliteta. Ja sam svoje kongrese plaćala sama, od svoje mjesečne stipendije koja je bila 200 maraka, 10 mjeseci godišnje. Roditelji bi mi dali nešto džeparca, ali prvenstveno sam sve finansirala sama. Još bi mi ostalo i za kafe i izlaske sa strane. Ali zato, Phoenix ne nosi markiranu garderobu. A kada sam zvala jednu drugaricu na jedan kongres u Srbiju (gdje se kotizacija plaćala 20 KM i noćenje na Zlatiboru 10 eura, a kongres traje 4 dana odnosno 3 noći), gospođici je to bilo skupo. Par dana nakon što sam se vratila sa kongresa, srećem je u novoj, markiranoj garderobi, od glave do pete: čizme, kaput, farke, džemper. To nije skupo???