banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 21:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 63  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Dec 2010, 23:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ovo za iPAd je bila šala, nemam iPad :D Baš zato što sam mali i gadan i nosim ovu odeću iscepanuuuu...

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 00:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Sta ce ti kad imas iphone . :D
Inace, istina je da velikoj vecini ljudi ovo ukidanje nista ne znaci .Primjer - dok sam cekao da predam za novi pasos , sjede starina od 90 ljeta do mene(ne laze, pokaza mi licnu), poce da prica i rece da mora izvaditi novu licnu kartu, jer hoce da prepise pistolj na sina, a licna karta - SRBiH.Znaci, njemu ne da ne treba pasos, vec mu ni licna karta nije trebala.
Ali meni, npr. znaci, sad mi mogu i moji doci, ok mozda su mogli i prije , ali je bilo previse peripetija oko vize, a i kostalo je. Sad samo kupe kartu i to je sav trosak.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 00:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To govorim sve vrijeme. I ne mogu vjerovati da se neko žali na ukidanje. Ljudima ne valja ni ovako ni onako.
I nemam iPhone, ja ti imam samo njihov laptop i iTouch..

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 13:28 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Dec 2010, 15:17
Tommy Vercetti je napisao:
jenny je napisao:
Unbeliever je napisao:
Pročitah neki dan: "nek nam vrate vize, a ukinu participaciju kod doktora!"
odlično.

U potpunosti se slazem s'tobom.

@jenny
Je l' ti krivo mozda sto ce se moci putovati bez viza?

Zasto bi meni trebalo da bude krivo????????????? Ali i cinjenica je da se u Bosni I Hercegovini uzasno tesko zivi i da bi vecini naroda draze bilo da ukinu neka placanja nego vize, jer vecina ljudi i nece moci u tu jbn Evropu zbog prevelikog troska. Penzioneri zive sa sto eura mjesecno pa ti vidi koliko ih briga za takvo nesto.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 13:29 
Početnik
Početnik

zLo_krme je napisao:
Ja plaćam stan i ne radim ;)

Blago tebi.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 14:34 
pa sad zato sto penzioneri zive sa 100 eura trebamo citav zivot provesti u izolaciji????

i nece samo bogati ici u europu, znam hiljadu ljudi koji prosjecno zive, i koji ce radije svoju ustedjevinu dati za vikedn u budimpesti ili becu a ne na novi telefon, patike ili jaknu..
o cemu ti jenny??

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 14:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To sto su nam ukinuli veize nema nikakve veze sa standardom u zemlji -nismo mi morali nista da platimo da nam ukinu vize, ne trpi budzet zbog toga. Jedino ce da izgube oni ljudi u Sarajevu koji su naplacivali ispunjavanje formulara, organizovali prevoz do bolnice radi dobijanja ljekarskog uvjerenja, ta privatna ambulanta( drzali su monopol - sad neka crknu) i kafici u blizini amabasada - znaci niko iz RS. :wink:

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 15:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Nov 2010, 22:52
ukidanje viza je jedina pozitivna stvar koja se desila u zadnjih 10 godina....

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 15:21 
Početnik
Početnik

laoce je napisao:
To sto su nam ukinuli veize nema nikakve veze sa standardom u zemlji -nismo mi morali nista da platimo da nam ukinu vize, ne trpi budzet zbog toga. Jedino ce da izgube oni ljudi u Sarajevu koji su naplacivali ispunjavanje formulara, organizovali prevoz do bolnice radi dobijanja ljekarskog uvjerenja, ta privatna ambulanta( drzali su monopol - sad neka crknu) i kafici u blizini amabasada - znaci niko iz RS. :wink:

U pravu si da nema nikakve veze, ali kad s'rajom pricas onda vidis da kao novost u zivotu bi ih vise obradovalo nesto drugo,,, a vize,,, fino je to ali nema raja neke velike koristi od toga. O masi naroda pricam, pricam o onima koji nikad nisu ni isli u Sarajevo da je prave....Normalno da je ljepse i lakse, kupis kartu i krenes kao slobodan covjek a ne kao prase u toru pa moras moliti nekog da izadjes van. A u svakom slucaju meni je samo korist sto nas narod moze bez vize van, prema tome narode sretan put.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 15:29 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Nov 2010, 22:52
samo :)

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 17:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
jenny je napisao:
Zasto bi meni trebalo da bude krivo????????????? Ali i cinjenica je da se u Bosni I Hercegovini uzasno tesko zivi i da bi vecini naroda draze bilo da ukinu neka placanja nego vize, jer vecina ljudi i nece moci u tu jbn Evropu zbog prevelikog troska. Penzioneri zive sa sto eura mjesecno pa ti vidi koliko ih briga za takvo nesto.

Da, penzioneri sada žive sa 100 eura mjesečno a kako su oni živjeli u vrijeme kada su bili mladi? Jugoslavija je bila vođa nesvrstanih i mogli su da idu gdje su htjeli, a naravno uvijek se moglo maznuti nešto iz državne firme da se taj put finansira. I sad još i treba da mladi budu izolovani od svijeta da bi njima ukinuli participaciju. Grrrrr!!! Sad će me neko napasti i reći mi da sam bezobzirna, sebična, nehumana. Ako sam takva, neka sam. Ti ljudi su svoje proživili kad su mogli a sad kukaju na državu, mlade i sve ostale, kao da smo mi krivi zbog rata i njihovog teškog položaja. A što je zbog njihove lijepe države moje djetinjstvo uništeno, to njih nije briga. I naravno, ukini nam participaciju a nek mladi ne idu nigdje, nemaju nikakve mogućnosti, hebeš mlade. :angry4:

lollipop je napisao:
pa sad zato sto penzioneri zive sa 100 eura trebamo citav zivot provesti u izolaciji????

i nece samo bogati ici u europu, znam hiljadu ljudi koji prosjecno zive, i koji ce radije svoju ustedjevinu dati za vikedn u budimpesti ili becu a ne na novi telefon, patike ili jaknu..

Potpis lollipop. Sve je to do mentaliteta. Ja sam svoje kongrese plaćala sama, od svoje mjesečne stipendije koja je bila 200 maraka, 10 mjeseci godišnje. Roditelji bi mi dali nešto džeparca, ali prvenstveno sam sve finansirala sama. Još bi mi ostalo i za kafe i izlaske sa strane. Ali zato, Phoenix ne nosi markiranu garderobu. A kada sam zvala jednu drugaricu na jedan kongres u Srbiju (gdje se kotizacija plaćala 20 KM i noćenje na Zlatiboru 10 eura, a kongres traje 4 dana odnosno 3 noći), gospođici je to bilo skupo. Par dana nakon što sam se vratila sa kongresa, srećem je u novoj, markiranoj garderobi, od glave do pete: čizme, kaput, farke, džemper. To nije skupo???

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 17:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Naša braćo nesvrstana na sve strane razvrstana.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 17:28 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Meni planira jedna osoba doci u januaru, ali nije sigurna sta njoj sad zapravo treba da bi sigurno presla granicu. Tih 150 evra dnevno, jel' to vazi i za one koji imaju garantno pismo ili samo za one koji nemaju nikoga van? I treba li joj potvrda da je zaposlena?

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 17:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

PA ne treba garantno pismo više?

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 18:03 
Stara kuka
Stara kuka

zLo_krme je napisao:
PA ne treba garantno pismo više?

Ocigledno da treba

Citiraj:
Ako građani RS ne budu imali vaučer turističke agencije kojim garantiraju da imaju plaćen hotelski smještaj, ili garantno pismo kojim potvrđuju da će boraviti kod rodbine, pri ulasku u pojedine zemlje Evropske unije od njih će se tražiti da pokažu i do 150 eura u kešu za svaki planirani dan boravka.

Samo mi nije jasno tih 150 evra kome trebaju i da li je sigurno 100% da ne treba onima koji imaju garantno pismo?! Bilo bi bas frustrirajuce da je vrate sa granice zbog toga.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 18:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kao sto vec rekoh - neka kaze da ostaje jedan ili 2 dana , pokaze 150 odnosno 300€ i ne mogu mu/joj nista.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 18:25 
Stara kuka
Stara kuka

laoce je napisao:
Kao sto vec rekoh - neka kaze da ostaje jedan ili 2 dana , pokaze 150 odnosno 300€ i ne mogu mu/joj nista.

A na garantnom pismu ne pise koliko ce boraviti?

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 18:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Leona je napisao:
laoce je napisao:

A na garantnom pismu ne pise koliko ce boraviti?

Piše. Barem je meni pisalo na slovenačkom garantnom pismu.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 19:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Na garantnom pismu pise koliko dugo traje garancija ali ne znaci da toliko moras ostati.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 19:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
ajkula je napisao:
Na garantnom pismu pise koliko dugo traje garancija ali ne znaci da toliko moras ostati.

Ma da i mislim da je to bilo bitno za izdavanje vize odnosno na koji period će ti dati vizu. Nije moglo van tog perioda čini mi se...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 63  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]