banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 13:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 63  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Dec 2010, 23:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
filozof sa vrbasa je napisao:
Citiraj:
Њемачке власти су спремне да затраже враћање визног режима за грађане БиХ ако процијене да прошлонедјељни случај доласка Рома из Бијељине и Власенице није изолован и да је опасност од емиграната из БиХ велика, пише "Прес".

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=32136

Jao, novine "Press" kao izvor bilo čega...

I sve ono što uopšte piše u novinama, bude u dnevniku, sve te novinarske teorije, patke, razmatranja i senzacionalizam... Bez uvrede nekome ako studira ili je završio žurnalistiku, ali kad ste u dnevniku čuli neku dobru vijest? I ako bude, bude jedna naspram 10 loših. Jedine dobre vijesti budu oko političkih kampanja, gdje je taj i taj političar posjetio 10-očlanu porodicu ili nešto slično, rijetko kad van neke kampanje, čime se promoviše neka firma, političar ili partija. Kad je udarna vijest bila dobra? Nikad. "Prevrnuo se voz. Poginulo 10, povrijeđeno 30 ljudi." A nikad ne bude koliko ih je preživilo.

A taj članak na rtrs-ovo stranici... Nigdje, sem u naslovu (opet taj senzacionalizam) ne piše da je bilo ko pokrenuo proces zabrane viza. Uostalom, ako već na tv-u postoje reklame da se od 15.12. može putovati, to je već gotova stvar.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2010, 23:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Kupuje se na tracifi, a nisu novine - Press.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2010, 23:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Kupuje se na tracifi, a nisu novine - Press.

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 01:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Vratio sam se veceras - nas 9 u autousu - na izlazu iz Hrvatske su nas skroz pretresli, a Slovenci su gnjavili vozaca nekih petnaestak minuta, nisu nesto gledali stvari, ali su njega istresli sa nekim certifikatima, potvrdama, ko zna sa cim sve ne.
Inace, sto se tice pasosa, neki dan sam sve obavio za nesto vise od pola sata, nije bilo guzve - zato, navali narode. :D

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 11:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
ma slovenci su pichke jedne najobichnije jeblo ih njihovo 100km drzave, treba most napravit preko njihove drzave.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 11:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Gazda je napisao:
ma slovenci su pichke jedne najobichnije jeblo ih njihovo 100km drzave, treba most napravit preko njihove drzave.

Most? To mi zvuči preveliko za Sloveniju. Ja sam za nešto ovakvo...
http://mw2.google.com/mw-panoramio/phot ... 160060.jpg

Ma ne rade Slovenci to zbog svoje prčvarnice nego zbog EU. Kad uđu Hrvati u EU, ako uđu, biće ista priča i sa njima. Istrešće nas iz gaća samo tako, čisto onako komšijski... :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 13:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Funjavi Slovenci imaju ekonomski pojas manji od Pavarotijevog a kurče se ko da su bogom dani...

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 16:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zanimljivi da svi psuju na Slovence, a niko da prokomentarise Hrvate koji su nas skoro iz cipela izuvali - ja sam morao svaki pregradak od rusaka otvoriti i pokazati drotu - a samo smo prosli kroz Hrvatsku, nismo se cak ni odmarali tamo.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 16:35 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Nov 2010, 22:52
heh...i meni je to zanimljivo...narocito sto niko ne spominje hrvatske putarine koje su ubjedljivo skuplje od slovenackih vinjeta....

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 18:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

E vi ste baš baksuzi što se tiče braće Rvata. ja sam prešao i u sezoni i van sezone jedno 100 puta granicu ništa me nisu pitali. Mogao sam Mladića da prošvercujem u gepeku ladno :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 18:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
laoce je napisao:
... ja sam morao svaki pregradak od rusaka otvoriti i pokazati drotu ...

sve dok ti ne rastave mob na delove nije strasno :D

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 18:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
stigmata je napisao:
laoce je napisao:

Nisu valjda? :angry1:

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 20:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bilo je svega na granicama i biće sve dok i mi ne uđemo u EU, ako ikad i uđemo. Ako uđemo, tada ćemo mi istresati neke druge i to je tako. Može nama to da prija ili ne, ali to se dešava i to je normalna stvar.

Mada, čak i ako ste građanin EU može da se desi da vas pretresu.

Evo jedan lični događaj. Granica Poljska-Slovačka, maj mjesec ove godine. Tu gdje je nekad bila granica, sada postoji policijski punkt. 7 dana ranije, autobusom iste kompanije smo prošli bez zaustavljanja i pregleda. Taj dan, policajac je ušao, pregledao sve pasoše onako, odokativno, sem 3, koje je detaljno provjerio u bazi podataka a vlasnike istih je izveo van busa i pregledao im prtljag. Bili su u pitanju Poljak, Mađar i Srbin (inače, većina putnika su bile kolege iz Srbije, Hrvatske i Mađarske jer smo se vraćali sa nekog kongresa). Nije nikog maltretirao, ali ipak je to neprijatna situacija. Ja sam očekivala da mene detaljno pregledaju, ali nisu iako sam ja jedina imala vizu, a svi ostali putnici u autobusu su ili članovi zemalja EU ili su imali bezvizni režim. Znači njih su pregledali a mene su pustili bez ijednog pitanja, samo pogledao vizu u pasošu. Dakle, nema pravila.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 20:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Panzer je napisao:
stigmata je napisao:
laoce je napisao:

Nisu valjda? :angry1:

To je bilo popularno posle ovog. Inače zaplijenjeno je u Zagrebu.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 20:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
saturn je napisao:
..narocito sto niko ne spominje hrvatske putarine koje su ubjedljivo skuplje od slovenackih vinjeta....

Ziv bio, sta rece pa osta ziv :D Za frtalj zemlje Slovenac ti uzme za vikend 15 eura ( da ne pricamo o godisnjoj koja je skuplja od austrijske - 90 Eu a upola manje autoputa ima) a da ne pricamo o naplatnim kucicama koje jos nisu skinuli, niti ce uskoro, pa svako malo moras spustati gas na citavih 40 km/h u suprotnom te ceka zeka Janez, sakriven iza kucice.. Ili onih 14km koje nikada nece spojiti u auto put :angry3: Za STA uzimaju tolike pare? :roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 21:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
ajkula je u pravu... ono je bezobraluk koliko glupavi Janezi traze za "autoput"..pa i prije autoputa prepisamo Sloveniju za 40 minuta :angry4:
U HR ako se placa, barem i nude nesto, tj koristis stvarno autoput kroz citavu HR

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 07:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
svako malo moras spustati gas na citavih 40 km/h u suprotnom te ceka zeka Janez, sakriven iza kucice..

Pa naravno kad bi išao preko 40 kočio bi u Trstu, velika zemlja....pređeš je u jednom dahu :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2010, 10:17 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
wolfsburg_rapsodija je napisao:
Za pokaz je dovoljno da se posjeduje neka bankovna kartica(maestro,visa,visa electron,master card), i 100 evra u dzepu. Carinik nema nadprirodne moci pa da ocjeni koliko para neko ima na racunu. Uz kulturno ponasanje koje je svojstveno nama Bosancima mislim da nece biti problema.
Lijep provod! :)

Citiraj:
Ako građani RS ne budu imali vaučer turističke agencije kojim garantiraju da imaju plaćen hotelski smještaj, ili garantno pismo kojim potvrđuju da će boraviti kod rodbine, pri ulasku u pojedine zemlje Evropske unije od njih će se tražiti da pokažu i do 150 eura u kešu za svaki planirani dan boravka.

Ponijeti keš

Zoran Bibanović, predsjednik Udruženja turističkih agencija , objašnjava na šta građani RS trebaju obratiti pažnju kada od 15. decembra budu putovali bez viza.

- Posjedovanje novca najvjerovatnije će tražiti Slovenci i Mađari, dakle već na granicama Evropske unije, s tim da to ne može biti novac na kartici, već gotovina. Pretpostavljamo da će ta rigoroznija kontrola trajati prvih nekoliko mjeseci od primjene bezviznog režima, tako da putnicima preporučujemo da ipak uzmu vaučer agencije ili pripreme garantno pismo - kaže Bibanović.

Također, građane savjetuje da pri ulasku u zemlje EU imaju strpljenja te kaže da se putnici ne trebaju iznenaditi ako ih granični službenici, koji imaju i pravo vraćanja s granice, budu dodatno ispitivali o tome gdje i zašto putuju.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2010, 10:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ozna je napisao:

Citiraj:
Ako građani RS ne budu imali vaučer turističke agencije kojim garantiraju da imaju plaćen hotelski smještaj, ili garantno pismo kojim potvrđuju da će boraviti kod rodbine, pri ulasku u pojedine zemlje Evropske unije od njih će se tražiti da pokažu i do 150 eura u kešu za svaki planirani dan boravka.

Ponijeti keš

Zoran Bibanović, predsjednik Udruženja turističkih agencija , objašnjava na šta građani RS trebaju obratiti pažnju kada od 15. decembra budu putovali bez viza.

- Posjedovanje novca najvjerovatnije će tražiti Slovenci i Mađari, dakle već na granicama Evropske unije, s tim da to ne može biti novac na kartici, već gotovina. Pretpostavljamo da će ta rigoroznija kontrola trajati prvih nekoliko mjeseci od primjene bezviznog režima, tako da putnicima preporučujemo da ipak uzmu vaučer agencije ili pripreme garantno pismo - kaže Bibanović.

Također, građane savjetuje da pri ulasku u zemlje EU imaju strpljenja te kaže da se putnici ne trebaju iznenaditi ako ih granični službenici, koji imaju i pravo vraćanja s granice, budu dodatno ispitivali o tome gdje i zašto putuju.

Mogli su jos koju nulu dodati na ovih 150. Nema sanse da je toliko para, sta ako ides na mjesec dana kod rodbine, treba dici kredit samo da bi se pokazalo na granici? Uostalom, kako neko na ulazu moze da zna koliko ces ostati u EU, jednostavno kazes da se vracas sutradan i onda ni ovih 150 € nije problem :D .
Nego nesto drugo me zanima, drug mi rece da nam nece tebati viza ni za Irsku i VB , ali se ne sjeca gdje je to procitao. Zna li neko nesto o tome , ili je to samo greska?

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2010, 12:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
laoce je napisao:
.
Nego nesto drugo me zanima, drug mi rece da nam nece tebati viza ni za Irsku i VB , ali se ne sjeca gdje je to procitao. Zna li neko nesto o tome , ili je to samo greska?

Nije greska. Nece trebati-futur, covjek je potpuno u pravu, e sada kada nece trebati to je druga stvar :) Ozbiljno, ne bi trebalo da ima ikakvih promjene sto se tice VB i Irske.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 63  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]