banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jun 2025, 23:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2273 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 114  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Izbjeglicka kriza
PostPoslato: 20 Sep 2015, 12:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Forty Two je napisao:
veteran 1987 je napisao:
manitu uci da svira je napisao:
Ono što pričam od početka krize
https://youtu.be/RvOnXh3NN9w
Zanemarimo dijelimicno zamagljivanje odgovornosti Zapada, suština je u napretku zdravog razuma.

Sve je to u redu i tacno.
Problemi ce/mogli nastati kad za njima dodaju hodže koje ce ih učiti da se metro može koristiti i kad si opasan TNT i da je to Prečica ka onim djevicama u raju.

Kao što fino kažu u videu, čak i da svih 4 miliona izbjeglica iz Sirije dođe u EU (a neće), to bi povećalo udio muslimanskog stanovništva sa 4 na 5%. Po čemu to mijenja drastično situaciju?
A sta je sa drugom boranijom? Jedan od argumenta kojim se hrani ksenofobija je da (pored Sirijaca) citav Bliski Istok jurisa na Evropu :D

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 20 Sep 2015, 12:28, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 12:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

veteran 1987 je napisao:
Forty Two je napisao:
veteran 1987 je napisao:
Zanemarimo dijelimicno zamagljivanje odgovornosti Zapada, suština je u napretku zdravog razuma.

Problemi ce/mogli nastati kad za njima dodaju hodže koje ce ih učiti da se metro može koristiti i kad si opasan TNT i da je to Prečica ka onim djevicama u raju.

Kao što fino kažu u videu, čak i da svih 4 miliona izbjeglica iz Sirije dođe u EU (a neće), to bi povećalo udio muslimanskog stanovništva sa 4 na 5%. Po čemu to mijenja drastično situaciju?

Mijenja itekako. Radikalni elementi ce dobiti novi kvantitete da iz njega izvuku kvalitet..

Nekoliko hiljada Svaba je prosle godine izginulo u saobracajkama. A od terorizma 0... A imaju oko 3 miliona muslimana.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 12:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Paradoks desnice: boli ih kurac što njihova djeca nemaju budućnosti, što rade za 500 maraka i što genetski supstrat nacije slabi i ona brojčano nestaje, boli ih kurac za njihove prijatelje i najbliže, ali se zato brinu za apstraktni zajednicu poput države i to šta će biti sa Srbijom ili čak EU kroz 150 ili 300 godina. Znači, upish :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 12:33 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Forty Two je napisao:
Imao bi znači drugačije mišljenje da dolaze iz Meksika i Kolumbije?

@manitu
Ne brini sad ćeš vidjeti kako se izvrću činjenice navedene u videu.
(Inače, In a Nutshell je odličan Youtube kanal, mada više okrenut popularnoj nauci)

Znam da SAD dio odabranih iz zemalja koje sam ja nabrojao drze u Gvantanamu, tamo je valjda za njih karantin...
Ne shvatas poentu citave price, a to je da pod pritiskom od 100k izbjeglica po savivima pucaju tri evropske "drzave" ne smijem ni da pomislim sta ce biti kada ta cifra dodje na milion...

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 12:33 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
The_new_Statesman je napisao:
veteran 1987 je napisao:
Forty Two je napisao:
veteran 1987 je napisao:

Mijenja itekako. Radikalni elementi ce dobiti novi kvantitete da iz njega izvuku kvalitet..

Nekoliko hiljada Svaba je prosle godine izginulo u saobracajkama. A od terorizma 0... A imaju oko 3 miliona muslimana.

Na posaomoras ići,u prodavnicu takođje. Desi se ali nemira od TNT.
Hoću reci kad i jedna žrtva padne od terorizma položaj svih muslimana ce se drastično promijeniti. U EU naravno.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 12:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Cekaj... Kada i gdje su se sranja tog tipa prestala uopste desavati? Mozda u Albaniji do 1990.?

Pa cak je i u SFRJ bilo nekoliko teroristickih napada. Pa cak i u po Beograda u nekom kinu.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 12:38 
Bič božji
Bič božji

Zadnje se desilo u Zvorniku...

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 12:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Forty Two je napisao:

@manitu
(Inače, In a Nutshell je odličan Youtube kanal, mada više okrenut popularnoj nauci)

Znam da SAD dio odabranih iz zemalja koje sam ja nabrojao drze u Gvantanamu, tamo je valjda za njih karantin...
Ne shvatas poentu citave price, a to je da pod pritiskom od 100k izbjeglica po savivima pucaju tri evropske "drzave" ne smijem ni da pomislim sta ce biti kada ta cifra dodje na milion...

Poenta moje priče je da kada postoji jak interes države da zažmuri nad imigracijom radi jeftine radne snage, nema posebnih problema.
Ti ne shvataš da je ovo više simpom nefunkcionisanja EU institucija i nemogućnosti postizanja zajedničkog dogovora (da nije izbjeglica, pojavilo bi se nešto drugo) nego što stvarno "pucaju po šavovima" evropske države zbog 100.000 izbjeglica

Paradoks desnice: boli ih kurac što njihova djeca nemaju budućnosti, što rade za 500 maraka i što genetski supstrat nacije slabi i ona brojčano nestaje, boli ih kurac za njihove prijatelje i najbliže, ali se zato brinu za apstraktni zajednicu poput države i to šta će biti sa Srbijom ili čak EU kroz 150 ili 300 godina. Znači, upish :lol: :lol:

Normalno, mi kao najstariji narod na planeti moramo paziti na budućnost bijele rase :D

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 12:45 
Bič božji
Bič božji

http://teletekst.hrt.hr/
Procitajte nekoliko uvodnih vijesti na hrt i recite lici li vam da je situacija potpuno normalna...

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 12:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Čekajte, od kada su Hrvati parametar normalnog za Srbe?

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 12:50 
Stara kuka
Stara kuka

Jedan talijan mi iznese svoj pogled na sve ovo naravno iz svoje zabarske perspektive.
Vecina izbjeglica ide u Njemacku..Njemacka ih pozvala da dodju. I sad traze solidarnost ood ostalih zemalja u primanju izbjeglica. Oni ce sebi odabrati ono sto im treba, doktore inzinjere itd a nama bi da posalju ono sto njima netreba da ovde kradu i zive na socijali. E nece moci....

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 12:52 
Stara kuka
Stara kuka

Forty Two je napisao:
Forty Two je napisao:

@manitu

Poenta moje priče je da kada postoji jak interes države da zažmuri nad imigracijom radi jeftine radne snage, nema posebnih problema.
Ti ne shvataš da je ovo više simpom nefunkcionisanja EU institucija i nemogućnosti postizanja zajedničkog dogovora (da nije izbjeglica, pojavilo bi se nešto drugo) nego što stvarno "pucaju po šavovima" evropske države zbog 100.000 izbjeglica

Normalno, mi kao najstariji narod na planeti moramo paziti na budućnost bijele rase :D

Jeftinija radna snaga od Bugara, Rumuna pa i Poljaka ovi Sirijci nece i nemogu biti.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 12:54 
Bič božji
Bič božji

Dakle, ako ih razvojene zemlje zaista zele, zatrazice od Madjara da ih samo propuste i onda ce ih docekati rasirenih ruku, ali to nije tako, lako bi Angela rijesila neposlusnog Orbana, ali poenta je u tom da je ona poslala pare za bodljikavu zicu, a mozda i malo vise, a da Madjari ispadnu divljaci...
Juce u jutarnjem pise da je Angela trazila od Milanovica da zadrzi izbjeglice u hr jos neko vrijeme, dok se njemacka ne pripremi, mozda i oni dizu ogradu...

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 12:56 
Veteran
Veteran

@veteran
Pa eto neka Italijani budu pametniji, pa prvi proberu šta valja, u čemu je problem?
Uostalom, koliko imigranata svake godine uđe u Italiju? I to garantovano daleko manje kvalifikovanih nego što su Sirijci.
Mogu, mogu, na Bugare, Rumune i Poljake niko ne puca kod kuće, i nije im baš toliki problem da se vrate kući ako ne uspiju u Njemačkoj, Francuskoj, Austriji...

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 12:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Iz prve ruke, dobar dio doktora i inženjera prijavljenih u Austriji ima diplome iz Bg i ostaka SFRJ. Bili smo mnogo jaki :D

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 12:59 
Bič božji
Bič božji

Iz prve ruke, dobar dio doktora i inženjera prijavljenih u Austriji ima diplome iz Bg i ostaka SFRJ. Bili smo mnogo jaki :D

O ovom smo vec diskutovali, par strana ranije...

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 12:59 
Veteran
Veteran

Dakle, ako ih razvojene zemlje zaista zele, zatrazice od Madjara da ih samo propuste i onda ce ih docekati rasirenih ruku, ali to nije tako, lako bi Angela rijesila neposlusnog Orbana, ali poenta je u tom da je ona poslala pare za bodljikavu zicu, a mozda i malo vise, a da Madjari ispadnu divljaci...
Juce u jutarnjem pise da je Angela trazila od Milanovica da zadrzi izbjeglice u hr jos neko vrijeme, dok se njemacka ne pripremi, mozda i oni dizu ogradu...

http://mondo.rs/a831678/Info/Drustvo/Horgos-1-opet-otvoren-za-saobracaj.html
Malo splasnula histerija.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 13:01 
Bič božji
Bič božji

Otvoren je zato sto je sada sve na Bajakovu i sto su Madjari zavrsili i ogradu prema Hr, logicno...

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 13:03 
Stara kuka
Stara kuka

Forty Two je napisao:
@veteran
Pa eto neka Italijani budu pametniji, pa prvi proberu šta valja, u čemu je problem?
Uostalom, koliko imigranata svake godine uđe u Italiju? I to garantovano daleko manje kvalifikovanih nego što su Sirijci.
Mogu, mogu, na Bugare, Rumune i Poljake niko ne puca kod kuće, i nije im baš toliki problem da se vrate kući ako ne uspiju u Njemačkoj, Francuskoj, Austriji...

Evo primjer
Juce na tanksteli eben staje autobus sa izbjeglicama.
Izlaze vani vecina u ruci drzi iphone6 kupuju malboro od skoro 6 eura i nije im skupo.
Rumuni, Bugari i Polaci dirince po poljima za mizerne dnevnice, u italiji spavaju u autima, da ustede koji euro, i nekupuju cigare od 6 eura. Ovi Sirijci su navikli na standard puno jaci od poljaka i rumuna. Oni nece raditi to sto rade ovi.
Nece biti jeftina radna snaga.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2015, 13:08 
Veteran
Veteran

Pa stani sada, de se odlučite jesu li izbjeglice divljaci koji jedva čekaju da se raznose dinamitom po Evropi ili su civilizovani ljudi navikli na normalan život?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2273 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 114  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]