Schlager je napisao:
Ne slazem se sa Braletom,jer novinari nisu jedini koji se boje svoje sjenke ovdje....Cute studenti,sto im citava generacija ode..rece,ide se i iz Slavonije....Cuti intelektualna zajednica...cute borci,sindikati....ajd,sto su najvece picke u pravosudju,pa i oni cute jer su milionski potkovani,ali...cute svi,zasto bi onda taj jadni novinar bio drugaciji....?..fali nam taj 4-ti stub drustva,javno mnijenje,novinari..gradjanska hrabrost..ogromne smo picke......Svako se o sebi zabavio "samo nek ne puca"...i "da me neko ne cuje"....Ukratko,zato nam i jeste ovako kako jeste,i zato ovdje Srba uskoro nece ni biti....
Neko ce se ismijavat po citatima iz filmova "mjenjacemo narod",ne bi li ispali popularni u drustvu....al davno su mnogo pametniji od mene rekli da kvalitet svake drzave zavisi od naroda koji zivi u nioj.
A mi smo govna.
Slager da li ti vjerujes u tu pricu o cetri stuba, ne teoriju vec praksu? Da li vjerujes da to negdje postoji. Da nezavisnost medija postoji u nekoj od zapadnih zemalja, Americi, Engleskoj, Japanu, Francuskoj u bilo kojoj zemlji zapadne demokratije?
Ne pojedinacni izuzetci. Vec da je taj cetvrti stup stvarno nezavisan stub a ne suprotno.
Ozbiljan si covjek i nisi salabajzer.
A price boli mene za Amerikom Engleskom kako je tamo... ja gledam nas i ovde... taj narativ ne pomaze puno.