Damir:
Citiraj:
ali ne mogu provariti činjenicu da se šalje narko poruka
Milan:
Citiraj:
Kakva narko poruka ziv bio? Neko ce vidjeti mural, popizditi i reci sebi "aaaa, moram sada jedan dzok popusiti, ovaj mural me natjerao na to"?
Ne ulazim u to da li je ta narko poruka pozitivna ili negativna, pa je mural htio reci da je trava kriva onakvom groznom stanju onog cudovista, ili je on cudovoste koje tek onako pusi travu, ili je trava sama od sebe tu narasla (u njegovoj ruci) ... vec kazem da tom nije mjesto na takvoj ulici vec prije u nekoj zabacenoj gdje malo ljudi prolazi. Npr postoji dosta "Heavy metal" pjesama poslije koje se niko nije pukao u venu, i koje se rado slusaju, ... ali sad da je pustamo na razglas u glavnoj ulici grada, to bi vec bilo prikladnije onome što sam htio reći i onome što sam napisao. Ovo je više kao: ozvaničimo ludilo kao standard. I to je ono što grad nije morao dozvoliti. Tu je dječije igralište, tu su penzioneri i ljudi koji se žele odmoriti, ... trebao se naći neki drugi zid.
I naravno da neće niko otići da popuši džoint zbog slike, to je banalizovanje ovog dijaloga.
A poruka koja se prenosi ljudima je i samim ljudima nejasna. Moje dijete se igra sa ljudima u invalidskim kolicima i ono po rodjenju zna da "nije zlato sve sto sija", ali kad prođe pored tog morala ne stane ni minutu ... jer plaši svojom nakaradnočšu.