banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 06:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Nov 2014, 11:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
O ciframa:
Najbitnuja, 700 novih radnih mjesta - stvorila bi se i da se trzni centar otvori u Incelu ili bilo gdje drugdje.
100.000 KM mjesecno u budzet - renta je vjerovatno manja negdje van centra alivtaj novac su mogli dobiti i izgradjom parkinga (dvije ili tri etaze, ne da mi se racunati) kada bi jedno parking mjesto zaradjivalo 4KM dnevno, sto u I zoni je cak pesimisticna procjena a iznad garaze napraviti konferencionu salu, novi ICBL, jos jedno pozoriste ili sta je vec potrebno gradu. Spojiti ekonomsku isplativost i kulturu, zasto je to neprihvatljiv koncept? A da su malo razmisljali o tome, sigurno bi smislili i nesto pametnije.

A sta ce otvaranje tog trznog centra uciniti saobracaju? Nemali broj radnika od 5+ do Delte koji ce ostati bez posla?

Mislim da je grad mogao bolje iskoristiti taj prostor

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2014, 11:19 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
ovom gradu je taj soping centar na toj lokaciji potreban haman koliko i epidemija ebole

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2014, 11:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Hoće ga izgraditi kao i Cepter hotel Palas :)

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2014, 04:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5nlFJO-Vy54[/youtube]

Šteta, izgradiće taj tržni centar, a srušiće hotel sa pet petokraka.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2015, 03:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
U Banjaluci je prošle srijede otvoren hipermarket Bingo na mjestu nekadašnjeg Interexa, a na površini od oko 2.600 kvadratnih metara. Iz ove bh. kompanije najavljuju otvaranje tržnih centara u Sarajevu i Banjoj Luci.

Banjalučanima novi hipermarket nudi preko 70.000 artikala.

Kako je rekla Tatjana Paunoski, portparol kompanije Bingo, Banja Luka bi do kraja godine trebala vidjeti početak gradnje još jednog objekta.

“Novi objekat u Banjaluci bi se ove godine trebao početi graditi u blizini novootvorene poslovnice. Radi se zajedno sa partnerima kao što su Cinestar, S Oliver, Deichmann i Carpisa. Dakle, riječ je o tržnom centru koji će pored hipermarketa Bingo imati i poslovnice spomenutih partnera i još neke sadržaje”, rekla je Paunoski dodavši da je novootvoreni hipermarket izuzetno posjećen od otvorenja do danas.

Kada je riječ o gradnji u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine, sličan tržni centar nakon Banje Luke može se očekivati i u Sarajevu.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2015, 09:53 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
Malo love za grad, koja kinta za građevince i da više ne gledamo ono ruglo od lokacije po meni nije ništa loše. Nije ni nešto naročito pozitivno, ali eto...

Više me interesuje šta će biti sa obih 5000 obećanih radnih mjesta u biznis parku u Ramićima (jedino ako opštinu tamo presele :lol: ).

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2015, 11:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Nesto se ne vidim da idem redovno u kino u Budzaku kad sasvim ispravno postoji u centru, plus jos jedno u najavi sa ovim City mall-om :D.

A biznis park ne moze da zazivi kad nema ozbiljnog biznisa. Ono je tuga tamo. Sve sto je planirano moze macku o rep s obzirom da su vec krenuli ispod tezge parcati zemljiste i preprodavati za sitne pare.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2015, 13:15 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Šteta. :(

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2015, 09:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Aleksandar MK je napisao:
Malo love za grad, koja kinta za građevince i da više ne gledamo ono ruglo od lokacije po meni nije ništa loše. Nije ni nešto naročito pozitivno, ali eto...

Koja kinta i za koje gradjevince? Bingo gdje god radi dovodi svoje "gradevince" iz federacije. Ti isti rade za bijedu i niko od radnika nije prijavljen.
Inspekcija ih ne dira ali zato nase gradjevinske firme ubi.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2015, 12:27 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Bolje i ta bijeda nego da ljudi sjede kući razmišljaju sa kojeg sprata da skoče.

PS. A i ti građevinci iz federacije su iz iste države koliko sam ja upoznat.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2015, 12:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne kontas ti ali ok....hajde jos jednom.
Dovode i rade na crno. RS a ni BiH od toga nema nista. I kada bi platili porez to ode u federaciju a ne RS. Rade za mizernu cijenu...tako da i ti radnici opet jedva nesto da imaju.
Ista drzava ali ti majko probaj iz banjaluke naci gradjevinsku firmu da nesto radi po federaciji. Nisam ja nacionalista, u pitanju je lokal patriotizam.
Nasa inspekcija (RS) ubi nase gradjevinske firme. Za to vrijeme firme iz federacije bez problema krse sve moguce propise ovdje.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2015, 12:55 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Razumijem ja tebe, ali opet bolje i to nego da ostane ono ruglo od lokacije.

A to će biti fino mjesto za šoping turista koji budu ljeti išli za primorje autoputem Gradiška-Glamoč. :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2015, 15:13 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Tek sad vidim da nismo razgovarali o istoj stvari, ja mislio na onaj objekat što će Luburić raditi. :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2015, 20:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2015, 22:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Aleksandar MK je napisao:

Više me interesuje šta će biti sa obih 5000 obećanih radnih mjesta u biznis parku u Ramićima (jedino ako opštinu tamo presele :lol: ).

Uzevsi u obzir da je park Intera pokrenut krajem 2011. godine, prognoze iz 2013. da ce nas biti zavrsen 2020. to je prdjenje u vodu ledenu.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2015, 00:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Obozavam uci na nezavisne novine komentare, jer je to pravi mentalni presjek nacije.

Citiraj:
Kakvi shoping molovi, glupost najveca. Od naroda zele da naprave neke izvjestacene shopingholicare. Pa nema banjaluka 5 000 000 stanovnika pa da bi ta prica pila vodu. Avioni,kamioni,hoteli,kokteli,fitnes,joga,trcanje,vitamin C,.... dajte ljudi malo prirodnosti

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2015, 07:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
filozof sa vrbasa je napisao:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5nlFJO-Vy54[/youtube]

Šteta, izgradiće taj tržni centar, a srušiće hotel sa pet petokraka.

Imala je Talija zvjezdica, i vise od pet
(if ju nou vat aj min)

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2015, 07:31 
BeckaSkola je napisao:
Obozavam uci na nezavisne novine komentare, jer je to pravi mentalni presjek nacije.

Citiraj:
Kakvi shoping molovi, glupost najveca. Od naroda zele da naprave neke izvjestacene shopingholicare. Pa nema banjaluka 5 000 000 stanovnika pa da bi ta prica pila vodu. Avioni,kamioni,hoteli,kokteli,fitnes,joga,trcanje,vitamin C,.... dajte ljudi malo prirodnosti

:lol: :lol: :lol:

I nezavisne i glas srpske i ostle slicne novine...

Kad procitam komentare shvatam da je nama u stvari odlicno koliki idioti i primitivci zive u ovoj drzavi...

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2015, 10:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Otprilike.

Ali pravo je pitanje zasto je tako. Jesmo mi genetski udareni u glavu, jel to sto se nismo mogli razvijati pod Turcima dok je citav svijet to radio, jel to zbog komunizma ili neki drugi istorijsko-socioloski razlog itd itd.

Problem postoji, i na nasoj je strani, ovaj put zli zapad ipak nije kriv.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2015, 19:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Grad Banjaluka čeka početak izgradnje tri velika tržna centra, takozvana šoping mola, koji bi, prema dosadašnjim najavama, u narednim godinama trebalo da “niknu” u najvećem gradu RS.

Naime, da bi do toga moglo doći već su ranije najavile kompanije “Delta City” iz Srbije, zatim banjalučka kompanija “Ideal Company”, a posljednja najava stigla je prije nekoliko dana iz velikog bh. trgovinskog lanca “Bingo” iz Tuzle.

Kako smo uspjeli saznati, za sve tri kompanije do sada su izdati lokacijski uslovi za izgradnju tržnih centara. Međutim, kompanija “Bingo” je otišla i korak dalje te je podnijela i zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, što su nam potvrdili i u Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, koje je i nadležno za izdavanje građevinskih dozvola za objekte čija površina prelazi 5.000 kvadratnih metara.

Iz kompanije “Bingo” Tuzla, koja je prošle sedmice otvorila hipermarket na mjestu nekadašnjeg “Interexa” u Banjaluci, najavili su otvaranje novih tržnih centara u Sarajevu i Banjaluci. Prema njihovim riječima, početak gradnje tog velikog tržnog centra u Banjaluci mogao bi početi već krajem ove godine i to u naselju Lazarevo, na nekadašnjem zemljištu Poljoprivredne škole.

“Riječ je o tržnom centru koji će veličinom biti veći od centra u Bihaću, koji se nalazi na površini od 14.000 kvadratnih metara. Radi se zajedno s partnerima kao što su ‘Cinestar’, ‘S Oliver’, ‘Deichmann’ i ‘Carpisa’. Dakle, riječ je o tržnom centru koji će pored hipermarketa ‘Bingo’ imati i poslovnice pomenutih partnera i još neke sadržaje”, rekli su u ovoj kompaniji.

“Delta holding” je prije nekoliko godina prvi najavio gradnju šoping mola “Delta City”, i to u banjalučkom naselju “Borik”, tačnije banjalučkom polju. On bi izgledom bio identičan već izgrađenom njihovom centru u Podgorici. U njegovu izgradnju bi bilo uloženo oko 50 miliona evra. Ukoliko bi bio isti kao u Podgorici, banjalučki “Delta City” bi se prostirao na površini od 48.000 kvadratnih metara i imao bi dva nivoa, u kojima bi bio smješten veliki broj maloprodajnih objekata, restorani i kafei, kao i multipleks bioskop, te drugi sadržaji.

Ipak, u planovima kompanije “Delta holding”, bar za ovu godinu, nema šoping mola u Banjaluci, ali to ne znači da su od te najave odustali. Miroslav Mišković, predsjednik “Delta holdinga”, na nedavnoj prezentaciji planova kompanije, kazao je da ove godine planiraju da počnu izgradnju četiri objekta na tri lokacije, ukupne vrijednosti veće od 250 miliona evra, ali nije pomenuo investiciju u Banjaluci.

Veliku investiciju najavila je i kompanija “Ideal”, iz koje su ranije kazali da će na proljeće ove godine početi gradnja objekta površine 55.000 kvadratnih metara u šta će biti uloženo oko 60 miliona maraka. Objekat će se, prema njihovim najavama, nalaziti na sadašnjem parkingu Auto-škole Banjaluka, preko puta zgrade Uprave za indirektno oporezivanje BiH, u centru grada. U tom City mallu na tri sprata biće smješteni najpoznatiji svjetski i domaći modni brendovi, ugostiteljski objekti, kongresna sala, kino, supermarket, zatvoreni bazen i različiti zabavni sadržaji.

Iz Gradske uprave Banjaluka juče su nam potvrdili da su za izgradnju šoping centara po zahtjevu investitora “Delta City”, “Ideal Company” i “Bingo” izdati lokacijski uslovi.

izvor: Nezavisne novine

Da me je neko pitao, Fikrete, kakve će BL izgledati 2023. sigurno ne bih rekao da će imati buljuk tržnih centara.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]