Prenosimo reagovanje Borisa Udovčića, vlasnika noćnog kluba "Milenium+":
U "Nezavisnim novinama" dana 21. maja 2013. godine objavljen je članak pod naslovom "Tukli mladića dok nije pao u nesvijest".
Prije svega želim da izrazim iskreno žaljenje što je došlo do povređivanja maloljetnog S.G., ali u interesu tačnog informisanja javnosti i predočavanja istine, želim upoznati da je do predmetnog događaja došlo na način što je maloljetni S.G. sa društvom došao u klub poslije ponoći, te je nakon kratkog vremena prišao gostima muslimanske vjeroispovijesti, tačnije A.M. i S.Z., te rekao: "J…. vam mater muslimansku, šta vi tražite ovdje, pobiću vas", te ih fizički zadirkivao.
Momci su to prešutjeli, ali je ovaj i dalje nastavio da ih provocira. Zatim je jedan od dvojice momaka izašao ispred, te se za pomoć obratio jednom od radnika obezbjeđenja, Aleksi Arseniću, koji je zajedno sa tim momkom otišao do mjesta gdje su stajali S.G. i ostali.
Pri dolasku, Aleksa je pitao S.G. i tog momka u čemu je problem, zašto provociraju ljude, na šta je S.G. rekao: "Šta si ti došao da odbraniš ove muslimane, ja sam Srbin." U tom momentu, izrevoltirani S.G. i njegov prijatelj nasrnuli su na Arsenića, te ga je isti udario više puta. Arsenić je uzvratio i u guranju i tuči su se pomjerili tri do četiri metra i ušli u otvoreni dio, iza šanka, na kojem dijelu nema vrata i tu je trajala razmjena udaraca.
Ja nisam bio očevidac događaja, već sam pozvan od strane radnika. Prilikom dolaska, informisan sam od strane zaposlenih o svim događajima. Mladiću koji je zadobio povrede pružena je pomoć, tj. istog, s obzirom na to da je bio potpuno svjestan, orijentisan, upitali smo da li mu je potrebna pomoć, isti je rekao da nije i hodajući je izašao iz lokala, za šta postoje svjedoci.
Ja sam policiju pozvao oko jedan čas iza ponoći, tačnije tridesetak minuta poslije toga što se desilo, ali ih je neko već obavijestio.
Boris Udovčić, vlasnik noćnog kluba "Milenium+"
http://www.nezavisne.com/novosti/hronik ... 94297.htmlsamo mu 10 dana trebalo da za demant, a 30min da pozove posliciju, pazi da im ne povjerujem na izjavi