banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 16:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 285 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Jun 2012, 15:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Volim Trebinje i Trebinjke, ali ovo je smiješno, kamen sa tih kula je raznošen od domaćeg stanovništva, ovce su tuda napasane, a služe i kao toalet putnicima namjernicima.

Prosječni Trebinjac nije uopšte mario za njihovo stanje, barem koliko sam ja to uspio saznati.

Ja stvarno ne razumijem tu kuknjavu Austrougarima i poziv na ponovnu aneksiju Bosne, izgleda da šuckori, a kasnije ustaše nisu dovoljno poklali Srba, čim ti Srbi žale za tamo nekim ostacima okupacije.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 15:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
pricaj ti sta oces al cinjenica je da je taj "antikni kamen" hot na trzistu ludo bogatih! 8) :D
ja sam cula da je on taj citav "projekat" pokreno s ciljem da drpi taj kamen i uvalja ga strancima za masne pare! 8) :D :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 15:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To bi već bio skandal, a s obzirom da se čitav višemilionski projekat Andrićgrada finansira iz budžeta RS, kupovina kamena od klesara je ravno samoubistvu.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 15:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Da rezimiramo.
Nas'o se ja s rajom i dogovorio da pravimo neku zajebanciju, ovo-ono, u Visegradu. Narod je cuo za Andrica, posveticemo to kao njemu. Odakle nam lova? - Pa uzecemo ono od poreza. Al', ne mozemo da uzmemo bas svu lovu iz kase. Ajd necemo placati klesare, maznucemo kamen od glupih trebinjaca, oni svjedno ne mogu nista s nim da rade, jer nemaju para. Zasto? - Zato sto im nismo nista dali.

Vid trebinjaca, bune se. Ma ko ih j..., pricacemo po medijima viceve o zatucanim hercegovcima.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 15:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
nasmjeshiti luzer je napisao:
maznucemo kamen od glupih trebinjaca

Džaba, kad je neko zatucan, moš ti pričat 100 godina, čovjek pitao gradonačelnika, nači onoga ko je na čelu grada, pitao da uzme kamenje i ovaj mu reko uzmi, kakvo mažnjavanje?
E sada što nekom to smeta i što neko tužaka austrijskoj ambasadi ko da su oni vlasnici kamenja je druga stvar, ali čovjek je pitao da uzme kamenje.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 15:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Баби Папушка je napisao:
Prosječni Trebinjac nije uopšte mario za njihovo stanje, barem koliko sam ja to uspio saznati.

Ja stvarno ne razumijem tu kuknjavu Austrougarima i poziv na ponovnu aneksiju Bosne, izgleda da šuckori, a kasnije ustaše nisu dovoljno poklali Srba, čim ti Srbi žale za tamo nekim ostacima okupacije.

Po toj logici trebali bi Španci sravniti Kordobu, Turci Aju Sofiju, Puljani Dioklecijanovu palatu, Francuzi Pont du Gard, pola Malte.....neki narodi okupaciona zdanja renoviraju i održavaju i onda levatima iz vana naplaćuju ulaznice da to vide. Jel ikome palo na pamet zašto npr Manžino linija nije sravnjena sa bagerima i zatrpana? To je remek djelo jedne epohe koje oni pokazuju turistima i mlate lovu tj prodaju maglu za dobre pare. Nije poenta u Kusturici, Bakiru, Jovi, Mati i šta znam kome nego što smo mi narod kratkog pamćenja koji ne zna da njeguje svoju prošlost, a ko zaboravi svoju prošlost osuđen je da je ponavlja.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 15:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
old fashion men je napisao:
nasmjeshiti luzer je napisao:
maznucemo kamen od glupih trebinjaca

Džaba, kad je neko zatucan, moš ti pričat 100 godina, čovjek pitao gradonačelnika, nači onoga ko je na čelu grada, pitao da uzme kamenje i ovaj mu reko uzmi, kakvo mažnjavanje?
E sada što nekom to smeta i što neko tužaka austrijskoj ambasadi ko da su oni vlasnici kamenja je druga stvar, ali čovjek je pitao da uzme kamenje.

Pa nije to njegovo, da on odredjuje kome ce dati, da je tako ovaj bi i dobio kamenje, a koliko mi se cini Cuk je odustao od tog davanja, jer je skonto da se zajebo.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 15:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
old fashion men je napisao:
Kako je nelegalno, pa pitao može li goniti kamen, gradonačelnik mu rekao goni, a teka kad je on utovarao našli se neki pederi kojima to kao smeta i sad Kusturica uradio nešto nelegalno :roll:

Na kojeg gradonačelnika misliš?

Spoiler:
Citiraj:
Građani su najavili da će se i dalje okupljati na uzvišenjima oko Trebinja, kako bi sprečili dalja rušenja. Njima se pridružio i načelnik opštine Trebinje Dobroslav Ćuk koji je rekao da je i „ranije u više navrata odbio predloge Emira Kusturice o rušenju drugih objekata“.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 15:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

LemiGO je napisao:
a koliko mi se cini Cuk je odustao od tog davanja, jer je skonto da se zajebo.

Pa odusto je i Kusturica od uzimanja i u čemu je problem?
ali nemojte pričati da nije pitao.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 15:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Баби Папушка je napisao:

Po toj logici trebali bi Španci sravniti Kordobu, Turci Aju Sofiju, Puljani Dioklecijanovu palatu, Francuzi Pont du Gard, pola Malte.....neki narodi okupaciona zdanja renoviraju i održavaju i onda levatima iz vana naplaćuju ulaznice da to vide. Jel ikome palo na pamet zašto npr Manžino linija nije sravnjena sa bagerima i zatrpana? To je remek djelo jedne epohe koje oni pokazuju turistima i mlate lovu tj prodaju maglu za dobre pare. Nije poenta u Kusturici, Bakiru, Jovi, Mati i šta znam kome nego što smo mi narod kratkog pamćenja koji ne zna da njeguje svoju prošlost, a ko zaboravi svoju prošlost osuđen je da je ponavlja.

Ili Srbi Ferhadiju, ali poređenje ti nije na mjestu.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 15:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nepokoreni, to niti je kordoba, niti dioklecijanova palača, to su bezvrjedni kameni bunkeri kojih ima maltene na svakoj hercegovačkoj čuki i odakle se kamenje uvjek nosilo, ljudi od njega pravili štale i kuće, pozide za vinograde i sl. ti objekti nemaju apsolutno nikakvu kulturnoistorijsku vrijednost, veću vrijednost su imali objekti koje je komunistička vlast potopila i u kojima su ljudi živjeli.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 15:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Bezvrijedni bunkeri....naravno da su bezvrijedni, nemaju više svoju svrhu al kad bi se obnovili i pretvorili u muzeje uzimala bi se zarada od turizma. Izgleda da su Rusi budale kad renoviraju bunkere i tvrđave na Krimu i Sevastopolju iz carskih vremena do 1 SR ili su pametni pa od starih zidina koje su izgubile stvarnu upotrebu izvlače zaradu? BTW to sve što sam naveo pravili su okupatori samo u drugim zemljama, a kad bi pričao o zatajivanju K glave na Audiju 100 iz 85te ti bi rekao da su komunisti krivi i sabotirali proizvodnju.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 15:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dok su Trebinjci sada na tim čukama i uživaju u panorami svoga grada, Kusta bi trebao da im otjera kamen sa zidina starog grada.

nepokoreni, evo tebi Kastel pa počni naplaćivati ulaznice za upad u njega. :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 16:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

To se već radi kad god je manifestacija neka, samo ne ulažu U KASTEL to je problem. I začudio bi se koliko turista sa strane se raspituje za istoriju istog, i koliko je star itd, prije dva mjeseca vodio sam dvojicu Iranaca koji su bili zainteresovani za obilazak i fascinirani istorijom istog, naročito zapisima vojnika u tvrđavi zadnjih 100 godina.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 16:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa da turisti neće da posjećuju ono gdje je ulaz besplatan, što se toga nismo ranije sjetili.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 16:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nepokoreni ti bunkeri nemaju vrijednost shvati to, jednako kao što ni golf 2 nikada neće biti vrijedan oldtajmer za razliku od npr. ford mustanga iz 69'.
Postoje po bosni i betonski bunkeri iz ww2 pa ih niko ne jebe 2%, a te karaule po čukama istorijski imaju manju vrijednost i od tih bunkera, na tim bunkerima se može možda pronaći i koji trag metka ili uklesano ime nekog ustaškog vojnika, a u tim austrijskim srušenim karaulama ni to.

Barbarski je bilo srušiti ferhadiju ili aladža džamiju u Foči, te bisere osmanlijske arhikteture koji su još bili u funkcij, međutim nositi kamenje sa tih austrijskih gromila i iskoristiti ga za nešto korisno je čin hvale vrijedan.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 16:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Dobro je osvojili ste skočka obojica Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 16:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Ja cu da promjenim stranu u debati jer vidim da su federalci opet razvezli o genocidu i o tome kako treba graditi dzamije u Andric Grad-u, ili u suprotnom ne treba dati kamen ni za zivu glavu. A jbt nema kraja :roll:.
A trebate procitati cijeli Kustin odgovor da vidite kako se pisu prirucnici za mlade politicare. Sve kulturno objasnjeno, tacno zaboravis da je frka oko kradje gradjevinskog materijala :lol: :lol: :lol: .

Poslednji put menjao nasmjeshiti luzer dana 18 Jun 2012, 16:46, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 16:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Dobro je osvojili ste skočka obojica

Naravno da smo osvojili, ima li još neko nekakvih dilema, nedoumica ili se ne slaže sa nama, odnosno ako se nije slagao da nije promjenio mišljenje? :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2012, 16:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Evo primjera kako se to radi:
http://englishrussia.com/2012/05/10/the-30th-turret-battery-or-fort-maxim-gorky-i/

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 285 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]