banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Maj 2025, 08:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 524 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 27  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Apr 2012, 16:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
http://www.klix.ba/vijesti/bih/srednjos ... 120417127#

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2012, 22:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Apr 2012, 12:39
Citiraj:
Vrtoglava karijera sina Nikole Špirića

...Tako je Aleksandar Špirić, sin ministra finansija i nekadašnjeg predsjedavajućeg Savjeta ministara Nikole, postao je prvi sekretar bosanskohercegovačke diplomatske misije u Srbiji. Sa dvadeset i nešto godina.

Prije nego što je postao diplomata, moć i uticaj svog oca, (tada predsjedavajućeg), mladi Špirić je iskoristio da bi dobio posao u Obavještajnoj bezbjednosnoj agenciji u Banjaluci iako, prema tvrdnjama pojedinih obavještajaca iz iste kancelarije, za taj posao nije bio baš u potpunosti kvalifikovan.

....................

KAKO JE ACA STUDIRAO

Aleksandra Špirića afere prate još iz vremena studiranja na banjalučkom ekonomskom fakultetu. Osim po skromnom, studentskom, bijelom Audi A8, u Banjaluci je poznat i kao student koji je zapečatio sudbine pojedinih predavača, uz pomoć profesora i dekana lojalnih vladajućem SNSD-u.

Strahovit psihički pritisak, zato što na matematici nije htio da pusti Špirićevog sina, vršen je na profesora Ratka Karavarušića. Prema profesorovom priznanju, od njega je traženo da bude blagonaklon prema studentu Špiriću, što je on odbio. Kazna je brzo uslijedila, otkaz nakon trideset godina rada i premještanje na drugi fakultet.

Dekan Ekonomskog fakulteta kasnije se pred medijima i javnosti „kleo“ kako je profesor smijenjen zbog sveopšte loše prolaznosti na njegovom predmetu, a ne zbog sina Nikole Špirića iako su i studenti te 2007. tvrdili suprotno. Profesor Ratko Karavarušić više nije među živima, a slučaj je gotovo pa zaboravljen.

Dekan Novak Kondić, prema našim saznanjima, od još jednog profesora je tražio da pusti Špirićevog sina, „jer će fakultet od Vlade dobiti donaciju za nadogradnju i obnovu zgrade fakulteta“.

Iako su ove priče, a ova je samo jedna u nizu, u Banjaluci poznate i pticama na granama, niko ne reaguje. Reagujući na pobunu studenata, ministar prosvjete Anton Kasipović je obećao da će sve da ispita. Koliko će smjeti da „čačka“, to je već neka druga priča.

8)

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2012, 23:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Станић само купује вријеме
18.04.2012 06:00 | Драгана Келеч

90 1 0 Email0 .
Бањалука - Састанак ректора Универзитета у Бањалуци са представницима студената је обична куповина времена, због чега најкасније до сутра очекујемо списак свих родбинских веза на Универзитету, како би било објелодањено ко је и на какав начин овдје запослен.

Рекао је ово предсједник Уније студента РС Никола Дроњак послије јучерашњег састанка представника Уније студената РС и ректора Универзитета у Бањалуци Станка Станића.

- Ректор Станић је током састанка поручио да не жели да се власт мијеша у предстојећи избор ректора. Он, једноставно, покушава да се огради од свега - истакао је Дроњак.

Према његовим ријечима, многи запослени на Универзитету не желе промјене.

- Добро знамо да, када су се још у старој Грчкој дешавале промјене, за жртву су приносили волове, тако да волови не воле промјене. То сам данас поручио јавно и то је мој став, па ко се пронађе у томе - нагласио је Дроњак.

Истакао је да ће студенти бити истрајни и јединствени у борби против корупције и непотизма на факултетима, због тога што желе стварне и исправне промјене.

- Универзитети у окружењу су далеко бољи од нашег, због чега се надамо да ће ова наша борба донијети позитивне помаке, те да ће будуће генерације имати боље услове за стицање знања - додао је Дроњак.

Дроњак сматра да ће ректор, и ако буде имао намјеру да се бори против корупције, имати снажан отпор на Универзитету.

- Годинама је Станко Станић на челу бањалучког Универзитета, тако да, можда, и ако је имао вољу да ријеши овај проблем, није посједовао ауторитет - рекао је Дроњак.

Представник Природно-математичког факултета Универзитета у Бањалуци и члан Сената овог универзитета Драган Праштало рекао је да, осим проблема корупције, треба указати и на цијели квалитет система образовања, као и на примјену “Болоње” у РС.

- Има много ствари које су негативне на нашим факултетима. Смијешно је и да ректор, али и министар просвјете и културе до сада нису ни знали за све ове проблеме. Нити су знали за њих, нити су их рјешавали - истакао је Праштало и додао да су представници студената јуче једногласно поручили руководству Универзитета да ће бити истрајни док не буду ријешени проблеми.

Касиповић

Министар просвјете и културе РС Aнтон Касиповић поручио је јуче да се не смију затварати очи пред могућом корупцијом на универзитетима у Српској и да корумпираним лицима нема мјеста у високом образовању.

Касиповић сматра да је веома важно да се увијек, када се прича о корупцији, говори о конкретним дјелима и лицима, да високо образовање не би носило етикету корумпираности.

Касиповић каже да разумије опасност од непотизма, посебно ако је ријеч о некоме ко нема довољно знања и компетенција, а ушао је у простор високог образовања.

Према његовим ријечима, зато је веома важно да се у оквиру универзитета каже ко се нашао у улози асистента или професора само зато што је рођак и такав мора отићи.

---------------------------------------------------------------------------

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tLMgWF7Sow4[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2012, 07:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
dronjak nema muda nije naveo nikoga imenom i prezimenom...vec samo ko pasce trci za svojim repom...

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2012, 18:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7UZeHF9Hb0E[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2012, 01:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Ovi sa "Da, odlučni su" odgovorom su mi nekako najdraži...

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 11:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Druzenje-u-organizaciji-Nezavisnih-novina-Obala-Ugra-razgalila-zvanicnike-146828.html

Citiraj:
U ljepotama Ugra su uživali i Kemal Čaušević, bivši direktor UIO BiH, doktor Mirko Stanetić, Slobodan Stanković, direktor "Integral inženjeringa", Đorđe Davidović, direktor "Ekvator kompani", i Nikola Dronjak, predsjednik Studentske unije RS.

...ta porcija za nas intelektualce...to mora biti nesto obilato...

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 11:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
nogirajte ekrema!

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 12:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Psujem u sebi, ne smijem na forumu

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 13:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Ja demantujem da je Nikola Dronjak uživao. On je možda i bio tu, ali sigurno nije uživao.
I još šest rokova da bidne!!!

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2012, 14:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
To je to, malo lajes okolo i odmah te zovu u svoj krug, naravno poslije ponude koja se ne odbija postajes njihov. Jednom sam u kafani prisustvovao sastanku tih studenata, pa sam ih provocirao, na kraju su razgulili, ja vece stoke u zivotu vidio nisam, eee kakve su to spletke ne mozete vjerovati. Jos sam taman bio cuga, vjerujte da mi je pao mrak na oci, a oni zavijaju onim svojim seljackim naglaskom, to je ambicija, beskrupuloznost, tek mogu misliti kakvi su ovi politicari kad im je sljam za regrutaciju ovakav.

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 00:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
ne laje kuja zbog sela moj ti golemi, nego zbog sebe...

Vrh

PostPoslato: 26 Jun 2012, 12:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
U svim studentskim organizacijama u BL su se skupili najgori lopovi i gramzivi prevaranti koji bi i rođenu majku radi 10 bonova za studentsku menzu prodali. Taj položaj koriste za krađu i uvlačenje u dupe profesorima kako bi položili ispite (jer su kao studenti nula i da nema toga nikad ipita dali ne bi) i možda ih čak neko ostavio za asistenta.. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 02:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Oko 1.200 studenata Univerziteta u Banjaluci danas je na 15 minuta blokiralo saobraćaj i
izazavalo saobraćajni kolaps na raskrsnici kod Ekonomskog fakulteta i Studentskog doma.
Ogorčeni novim odlukama Univeziteta prema kojima im je, u prvom redu poskupila školarina,
studenti su izašli na ulicu i jasno poručili da takve odluke neće prihvatiti.
Predsjednik Unije studenata Republike Srpske Nikola Dronjak rekao je za portal "Istinito" da su
Univerzitetu proslijeđeni zahtjevi studenata za koje se traži da se ispoštuju do petka, ili će u
suprotnom uslijediti masovni protesti.
"Zahtjevi Unije studenata su da se skinu odluke o cjenovniku, odnosno da se visina školarine
vrati na prošlogodišnji nivo, da se produži upis do 10. novembra, da se ispita prolaznost kod
pojedinih profesora, da se ispita kalendar rokova, da se vrate stare cijene master studija, da
se vrati oktobarski rok na Pravnom fakultetu, da se definišu apsolventski rokovi, odnosno da ih
bude deset a ne da ih daje kako ko želi," rekao je Dronjak.
U kategoričnoj izjavi, naveo je da se studenti u RS moraju staviti na prvo mjesto te da
prestane bogaćenje pojedinaca i krpljenje budžetskih rupa s leđa studenata.
"Nas je danas izašlo 1.200. U sve navedeno uklapaju se i kolege s Medicinskog fakulteta.
Ukoliko se naši zahtjevi ne uvaže, vidjećemo koliko će nas onda izaći na ulicu. Univerzitet u
Banjaluci se probudio, što govori da ako naši zahtjevi ne budu uvaženi, mi ćemo apsolutno
biti prinuđeni na masovne proteste kako bi ostvarili svoja prava", poručio je Dronjak.

Ima Dronjak i svojih bisera.
Slika

Alki, Dronjak prjetio varljivim ljetom `68.

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 12:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

studenti su u pravu!

Pobjeda

skolarine snizene, kolege sa medicine ce biti vraceni

zivio dronjak

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 13:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Koliko su školarine, ima li negdje novi cjenovnik?

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 13:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

osnovica je 440, ali je srazmjerna broju nepolozenih ispita, a bili su stavili fiksno 25%

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 13:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Pa je li onda obnova opet 2.5 marke po neostvarenom bodu?

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 13:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
http://www.banjaluka.com/vijesti/drustvo/2012/10/24/univerzitet-u-banjaluci-vratio-stari-nacin-obracunavanja-skolarine/

Vrh

PostPoslato: 24 Okt 2012, 20:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1_4k1IYvL-Q[/youtube]

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 524 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 27  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]