banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 18:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1628 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 82  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Feb 2012, 13:15 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Talija je napisao:
Od 1991. do danas je došlo do promjena, Muslimani su otišli a izbjeglice su došle, pretpostavlja se da ima preko 40.000 stanovnika.

Kako god meni je Trebinje jedan od rijetkih gradova u hercegovini koji mi je skroz ok

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 13:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
veteran 1987 je napisao:
Talija je napisao:
Od 1991. do danas je došlo do promjena, Muslimani su otišli a izbjeglice su došle, pretpostavlja se da ima preko 40.000 stanovnika.

Kako god meni je Trebinje jedan od rijetkih gradova u hercegovini koji mi je skroz ok

Да се не увриједи нико из Херцеговине, Требиње је једина лијепа ствар доле :) Стварно симпа градић за наше услове, прелијепа Требишњица,Леотаров стадион, онај манастир и његов околиш одакле видиш цијелу панораму, 30 км до мора имаш. Има и финих цура,попут оне Вање што је учествовала у неком оном ријалитију. Ако би говорили о топ три града по љепоти у РС свакако да би уз два највећа то било Требиње. Једино што док дођеш до њега и прођеш оно Тјентиште и Чемерно скроз се.......

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 13:20 
Stara kuka
Stara kuka

ssaassaa je napisao:
Ma ti ce podaci na popisu biti lazirani,posebno za federaciju.Pa vidite sta nam rade sad,a sta ce tek za vrijeme popisa sledeceg aprila.To ce biti prljava igra od strane Bosnjaka kojima ja ne vjerujem nista.Postali su mnogo bolestan narod sa tom svojom mrznjom prema nama

Mislim da ti je strah neosnovan jer koliko se sjecam popisa `91 morao se unositi i maticni broj pokraj imena tako da ce im to proci malo teze. Za ovo drugo se slazem. A koliko pratim i kod njih je opsta pometnja, jer neznaju kako da se izjasne,kad su evoluirali od muslimana ka bosnjacima, a ima i dosta predloga da se izjasne kao bosanci. Mi tih problema nemamo, a imali smo ih `91 kad se znatan dio izjasnio kao jugosloveni.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 13:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Ne znam sve se moze lazirati pa i to,al vidjecemo sve

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 14:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
veteran 1987 je napisao:
Pa nece valjda oni upotrebiti entitetsko glasanje, cini mi se da oni nemaju toliko poslanika da to mogu blokirati na bilo kom nivou

Naravno da imaju, cini mi se da SBB ima 6 poslanika, a SZBiH 3, znaci bez njih nemogu nista. Na taj nacin je SZBiH oborila sama aprilski paket.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 14:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa ako to urade onda stvarno nema vise smisla pregovarati o bilo cemu,pa u svakoj normalnoj zemlji se vrsi popis svakih 10 godina i ljudi se mogu izjasnjavati koje su nacije i koje vjere,samo kod nas to Bosnjaci nedaju,zasto?

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 14:28 
Stara kuka
Stara kuka

Banjalucki_Behar je napisao:
veteran 1987 je napisao:
Pa nece valjda oni upotrebiti entitetsko glasanje, cini mi se da oni nemaju toliko poslanika da to mogu blokirati na bilo kom nivou

Naravno da imaju, cini mi se da SBB ima 6 poslanika, a SZBiH 3, znaci bez njih nemogu nista. Na taj nacin je SZBiH oborila sama aprilski paket.

Ako se dobro sjecam aprilski paket je bio prije ovog i ovakvog saziva parlamenta BiH. Tada je szbih imala puno vise poslanika ,a poslije toga su dozivjeli katastrofu nja izborima. Mada bi mi bilo bas licemjerno da oni upotrebe entitetsko glasanje, mada me oni vise nemogu iznenaditi. A ako neprodje popis mislim da ode i savjet ministara pa opet sve ispocetka.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 14:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
ssaassaa je napisao:
Pa ako to urade onda stvarno nema vise smisla pregovarati o bilo cemu,pa u svakoj normalnoj zemlji se vrsi popis svakih 10 godina i ljudi se mogu izjasnjavati koje su nacije i koje vjere,samo kod nas to Bosnjaci nedaju,zasto?

Зато што се још нису договорили како ће се изјаснити, а и треба врмена да се народ навикне на ново име. Немој заборавити да је мјењано сваких 20-ак година. Стављао сам резултате пописа у Словенији из 2001. на 20 Бошњака долази 10 Муслимана и 8 Босанаца чини ми се.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 14:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ssaassaa je napisao:

много је одговора на ово твоје питање.
Можда је један да се уздају како ће се за једно 10 година њихова супер слика прираштаја о којој они стварају тако мишљење придонијети да на простору РС чине половину :lol: :lol: :lol: :lol:

Шалу на страну врло добро се зна зашто бошњацима у крајњој линији није стало до пописа ;) Част жртвама на све стране,али они су сами свјесни да је много њихових жртава живо и здраво и ода улицама Беча,Салцбурга,Малмеа,Осла,Норчепинга..... Исто тако одговара им попис из 91. по ком рецимо у неким општинама РС обавезно предсједник мора бити бошњак ( Зворник )итд,да не говоримо о расподјели фотеља, доприносима,распореду буџета итд итд....

Ако би већ отишли довољно далеко и рекли како је највеће миграције претрпио српски народ који је то ће и попис показат етнички протјеран са простора Федерације..... :wink:

Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 15:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2010, 08:17
drinin vuk je napisao:
veteran 1987 je napisao:
Talija je napisao:

Да се не увриједи нико из Херцеговине, Требиње је једина лијепа ствар доле :) Стварно симпа градић за наше услове, прелијепа Требишњица,Леотаров стадион, онај манастир и његов околиш одакле видиш цијелу панораму, 30 км до мора имаш. Има и финих цура,попут оне Вање што је учествовала у неком оном ријалитију. Ако би говорили о топ три града по љепоти у РС свакако да би уз два највећа то било Требиње. Једино што док дођеш до њега и прођеш оно Тјентиште и Чемерно скроз се.......

Ti vuče boga mi ko da se iz Berlina a ne iz Zvornika :roll:

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 16:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Banjalucki_Behar je napisao:
veteran 1987 je napisao:

I jedan glas Šešeljivih radikala, jer gdje su srpske zemlje tu su srpski radikali.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 16:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
veteran 1987 je napisao:
Ako se dobro sjecam aprilski paket je bio prije ovog i ovakvog saziva parlamenta BiH. Tada je szbih imala puno vise poslanika ,a poslije toga su dozivjeli katastrofu nja izborima. Mada bi mi bilo bas licemjerno da oni upotrebe entitetsko glasanje, mada me oni vise nemogu iznenaditi. A ako neprodje popis mislim da ode i savjet ministara pa opet sve ispocetka.

SBiH je tada imala 8 poslanika, a danas SBB i oni imaju 9 skupa. I barem su dosada pokazali da kod nas nema nikakve logike, SNSD predolzi zakon, pa ga SNSD obori na entitetskom glasanju itd.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 16:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
drinin vuk je napisao:
Бањалука око 250 000, Бијељина око 150 000.

Нема БН ни близу 150 000 стално насељених. Читава општина има укупно једва 100 000 - 110 000...
Још је ту Приједор са неких 95 000, Добој са 85 000 те Источно Сарајево и Зворник... то је то од већих...
(Овако то бар предвиђају демографи и стручни људи, нису то неке моје произвољне бројке, већ сам покупио са пар форума окји се баве том тематиком)

Иначе од свих побројаних градова једино БЛ има колико-толико велик удио градског у укупном становништву.
БН је у ствари велико село са малим градским подручјем.

Е сад, проблем је , рецимо што БН има 100 000 регистрованих бирача, на основу чега би се могло претпоставити да град има 150 000, али маса тих бирача је ван БН и нема стално пребивалише у БН(Бошњаци, Хрвати и остали који су напустили БН).

Увјерен сам да ће попис многе негативно изненадити.
Као што је мене рођак убјеђивао да БГ има 2 500 000 - 3 000 000 људи, а попис показа нешто мало изнад 1 600 000.

Нови Сад, једва изнад 300 000, Крагујевац око 180 000, Ниш 250 000...

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 17:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

drinin vuk je napisao:
ssaassaa je napisao:

много је одговора на ово твоје питање.
Можда је један да се уздају како ће се за једно 10 година њихова супер слика прираштаја о којој они стварају тако мишљење придонијети да на простору РС чине половину :lol: :lol: :lol: :lol:

Шалу на страну врло добро се зна зашто бошњацима у крајњој линији није стало до пописа ;) Част жртвама на све стране,али они су сами свјесни да је много њихових жртава живо и здраво и ода улицама Беча,Салцбурга,Малмеа,Осла,Норчепинга..... Исто тако одговара им попис из 91. по ком рецимо у неким општинама РС обавезно предсједник мора бити бошњак ( Зворник )итд,да не говоримо о расподјели фотеља, доприносима,распореду буџета итд итд....

Ако би већ отишли довољно далеко и рекли како је највеће миграције претрпио српски народ који је то ће и попис показат етнички протјеран са простора Федерације..... :wink:

U pravu si,a mislim najvise ce ih boliti Sarajevo gdje ce ovim popismo biti dokazano etnicko ciscenje

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 20:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

soba 39 je napisao:

не видим због чега,дакле то је неко моје мишљење,укуси су различити ;)

Citiraj:
Нема БН ни близу 150 000 стално насељених. Читава општина има укупно једва 100 000 - 110 000...
Још је ту Приједор са неких 95 000, Добој са 85 000 те Источно Сарајево и Зворник... то је то од већих...
(Овако то бар предвиђају демографи и стручни људи, нису то неке моје произвољне бројке, већ сам покупио са пар форума окји се баве том тематиком)

Иначе од свих побројаних градова једино БЛ има колико-толико велик удио градског у укупном становништву.

Е сад, проблем је , рецимо што БН има 100 000 регистрованих бирача, на основу чега би се могло претпоставити да град има 150 000, али маса тих бирача је ван БН и нема стално пребивалише у БН(Бошњаци, Хрвати и остали који су напустили БН).

Као што је мене рођак убјеђивао да БГ има 2 500 000 - 3 000 000 људи, а попис показа нешто мало изнад 1 600 000.

јан де

Наравно да нико од нас не може рећи тачан број, то је једно ;)
Итекако сам се бавио тематиком и изборним резултатима али и бројем бирача, дакле Бијељина као општина ( у склопу које је и МЗ Јања,као и још нека велика сеоска подручја с великом популацијом) има дакако више од 110 000. Бројка се креће од 120 000-140 000 ;) Е сад наравно нећемо крвна зрнца бројат, слажем се с тобом да добар број из неких других разлога борави (студенти,школарци као и у БЛ уосталом).

Што се тиче градског становништва,не знам како се то креће у БЛ,што се Бијељине тиче сложио бих се,мада не знам колико посјећујеш, Бијељина је општина са највећим потенцијалом у РС,убједљиво,дакако већим и од наше престонице. И то не само у урбанистичком и градитељском смислу,већ и у привредном. Што се Зворника тиче однос грађанског је ту негдје са сеоским (не треба заборавити да у односу на онај попис из 91. је из општине изашли Осмаци,који су сад засебна општина са неких 5000 људи).

Што се пописа тиче мене не може негативно изненадити нити позитивно, једноставно сам свјестан какав је природни прираштај,стање у Републици и миграција. Видјећемо шта ће подаци рећи. Што се Србије тиче, не волим теорије завјере,али први мислим да Ниш има више од 250 000 ;)

Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 23:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2010, 08:17
drinin vuk je napisao:
soba 39 je napisao:

не видим због чега,дакле то је неко моје мишљење,укуси су различити ;)

Citiraj:

јан де

Наравно да нико од нас не може рећи тачан број, то је једно ;)
Итекако сам се бавио тематиком и изборним резултатима али и бројем бирача, дакле Бијељина као општина ( у склопу које је и МЗ Јања,као и још нека велика сеоска подручја с великом популацијом) има дакако више од 110 000. Бројка се креће од 120 000-140 000 ;) Е сад наравно нећемо крвна зрнца бројат, слажем се с тобом да добар број из неких других разлога борави (студенти,школарци као и у БЛ уосталом).

Што се тиче градског становништва,не знам како се то креће у БЛ,што се Бијељине тиче сложио бих се,мада не знам колико посјећујеш, Бијељина је општина са највећим потенцијалом у РС,убједљиво,дакако већим и од наше престонице. И то не само у урбанистичком и градитељском смислу,већ и у привредном. Што се Зворника тиче однос грађанског је ту негдје са сеоским (не треба заборавити да у односу на онај попис из 91. је из општине изашли Осмаци,који су сад засебна општина са неких 5000 људи).

Што се пописа тиче мене не може негативно изненадити нити позитивно, једноставно сам свјестан какав је природни прираштај,стање у Републици и миграција. Видјећемо шта ће подаци рећи. Што се Србије тиче, не волим теорије завјере,али први мислим да Ниш има више од 250 000 ;)

A svugdje ima i dobrih i loših ljudi.Ne treba sve pod istu "kapu". :wink:

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2012, 23:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wRIDZNMCPJY[/youtube] :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2012, 08:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Видим многи написаше да ће бити пописани сви који имају држављанство БиХ, а мени се чини да уз држављанство мораш да имаш и пребивалиште.
И сад се ту поставља питање како ће пописивач то да утврди???
Рецимо ја и мој син који сада живимо у Москви имамо пребивалиште у Добоју, како то моја мајка која сад тамо живи да докаже? Да држи код себе увјерење о држављанству и пребивалишту? Ако не, а просто пописивач вјерује на ријеч домаћина, зашто онда не уписати и моју жену (која ништа од тога нема). Како са оним домаћинствима која су сад празна, а њихови власници живе привремено у иностранству? Или једноставно отпутовали на одмор?

Овдје у Русији је попис био у фебруару прошле године и многи многи нису хтјели да пусте пописиваче у дом. Једноставно га кроз закључана врата пошаље на једно мјесто и то је то. Пописивач напише то у свом формулару и крај приче. Ја сам у то време био у РС, а жена је и мене уписала као Србина, држављанина БиХ са привременим боравком у РФ.

Значи није ми јасно како се доказује оно што им се говори?
Не само за људе већ и за имовину?

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2012, 08:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Pa valjda postoje u CIPS-u podaci ko je gdje prijavljen, šta se ima ići po kućama??
Imaš knjigu državljana i zdravo! Popis će se morati uraditi jer smo problem za region, moraju se znati podaci, jer ne možemo vječno biti crna mrlja Evrope.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2012, 08:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Talija je napisao:
Pa valjda postoje u CIPS-u podaci ko je gdje prijavljen, šta se ima ići po kućama??
Imaš knjigu državljana i zdravo! Popis će se morati uraditi jer smo problem za region, moraju se znati podaci, jer ne možemo vječno biti crna mrlja Evrope.

Па не врши се попис у ЦИПСу него обиласком свих домаћинстава.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1628 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 82  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]