soba 39 je napisao:
Ti vuče boga mi ko da se iz Berlina a ne iz Zvornika

не видим због чега,дакле то је неко моје мишљење,укуси су различити

Citiraj:
Нема БН ни близу 150 000 стално насељених. Читава општина има укупно једва 100 000 - 110 000...
Још је ту Приједор са неких 95 000, Добој са 85 000 те Источно Сарајево и Зворник... то је то од већих...
(Овако то бар предвиђају демографи и стручни људи, нису то неке моје произвољне бројке, већ сам покупио са пар форума окји се баве том тематиком)
Иначе од свих побројаних градова једино БЛ има колико-толико велик удио градског у укупном становништву.
БН је у ствари велико село са малим градским подручјем.
Е сад, проблем је , рецимо што БН има 100 000 регистрованих бирача, на основу чега би се могло претпоставити да град има 150 000, али маса тих бирача је ван БН и нема стално пребивалише у БН(Бошњаци, Хрвати и остали који су напустили БН).
Увјерен сам да ће попис многе негативно изненадити.
Као што је мене рођак убјеђивао да БГ има 2 500 000 - 3 000 000 људи, а попис показа нешто мало изнад 1 600 000.
Нови Сад, једва изнад 300 000, Крагујевац око 180 000, Ниш 250 000...
јан де
Наравно да нико од нас не може рећи тачан број, то је једно

Итекако сам се бавио тематиком и изборним резултатима али и бројем бирача, дакле Бијељина као општина ( у склопу које је и МЗ Јања,као и још нека велика сеоска подручја с великом популацијом) има дакако више од 110 000. Бројка се креће од 120 000-140 000

Е сад наравно нећемо крвна зрнца бројат, слажем се с тобом да добар број из неких других разлога борави (студенти,школарци као и у БЛ уосталом).
Што се тиче градског становништва,не знам како се то креће у БЛ,што се Бијељине тиче сложио бих се,мада не знам колико посјећујеш, Бијељина је општина са највећим потенцијалом у РС,убједљиво,дакако већим и од наше престонице. И то не само у урбанистичком и градитељском смислу,већ и у привредном. Што се Зворника тиче однос грађанског је ту негдје са сеоским (не треба заборавити да у односу на онај попис из 91. је из општине изашли Осмаци,који су сад засебна општина са неких 5000 људи).
Што се пописа тиче мене не може негативно изненадити нити позитивно, једноставно сам свјестан какав је природни прираштај,стање у Републици и миграција. Видјећемо шта ће подаци рећи. Што се Србије тиче, не волим теорије завјере,али први мислим да Ниш има више од 250 000