banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 16:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 233 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Dec 2011, 12:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Koje gluposti lupaš Ozna,kakav je S Koreja proizvođač voća i povrća.Jesi li ti svjestan svoje nesvijesti. :drunken:

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 12:04 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
spijo je napisao:
Koje gluposti lupaš Ozna,kakav je S Koreja proizvođač voća i povrća.Jesi li ti svjestan svoje nesvijesti. :drunken:

ukljuci mozak iskljuci tv

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 12:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Sjeverna Koreja je prva sletila na Mjesec. True story

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 12:08 
Majstor
Majstor

Džontra je napisao:
Sjeverna Koreja je prva sletila na Mjesec. True story

gledali smo na tv da je USA prva sletila na mjesec i to mora biti istina

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 12:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Prijatelju ne znam čime ti razmišljaš ali ja dobro znam šta je sve potrebno za profitabilbo bavljenje poljoprivredom.Neću sad o tome da vas smaram ali ako ti misliš da S Koreja ima na hiljade traktora onda mi nemamo o čemu pričati.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 12:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Narod Sjeverne Koreje je toliko sjeban da je njima mozak na nivou djece predškolskog uzrasta, to se dobro moglo vidjeti u masovnoj histerij povodom smrti onog nakaza, nihovog dragog vođe.
Naprimjer ako u jednu prostoriju stavimo stotinjak djece predškolskog uzrasta i jedno među njima počne da se dere, plače i histeriše... za manje od minutu svih stotinjak djece će početi da se dere, plače i histeriše... isti je slučaj i sa narodom Sjeverne Koreje, njihovi mozgovi su na nivou djece predškolskog uzrasta, a država im je zatvorena prostorija.
Inače sam mišljenja da je taj narod toliko sjeban da u drugačijem sistemu ne bi bili u stanju funkcionisati.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 12:32 
Majstor
Majstor

kad je Tito umro bilo je slicno sirom SFRJ,opet danas dosta ljudi kazu da im je to vrijeme komunizma i tita bilo najbolje ......sta mi znamo o s.koreji da bi mogli suditi....znas samo ono sto cujes na zapadnim medijima ,procitas u zapadnim novinama,knjigama,vidis u zpadnim filmovima itd ...

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 12:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Il' vas trolluje opasno il' je glup opasno. Kontam da je prvo jer odbijam da povjerujem da je neko ovoliko zaostao...

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 15:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Flave je napisao:
Jako dobar tekst...malo je poduzi, ali vrijedi ga procitati da se koliko toliko uvid u stanje na terenu...

http://www.advance.hr/vijesti/o-sjevern ... ionalizma/

Dobar.

Povodom smrti dugogodišnjeg upravitelja Sjeverne Koreje, ta država ponovno dolazi u centralni fokus svih medija.
Količina zlonamjernih i uvredljivih naslova na račun Sjeverne Koreje doslovno je bez presedana. Kao da svjedočimo implementaciji kakvog tajnog sporazuma koji nalaže: "u slučaju smrti sjevernokorejskog predsjednika – zanemariti sve elemente novinarske profesije".
U isto vrijeme, kada premine neka beznačajna pop zvijezda sumnjivog morala, ti isti mediji spremni su inducirati masovnu histeriju i tugu povodom odlaska istog...

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 15:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Flave je napisao:
Jako dobar tekst...malo je poduzi, ali vrijedi ga procitati da se koliko toliko uvid u stanje na terenu...

http://www.advance.hr/vijesti/o-sjevern ... ionalizma/

Samo jedan dio iz teksta na kraju:

Citiraj:
Sjeverna Koreja je kompleksna država o kojoj se još uvijek jako malo zna. Suditi cijeloj zemlji na temelju novinarskog senzacionalizma bilo bi u najmanju ruku nespretno.
Aktualno stanje u zemlji, kao i gotovo svim državama današnjeg svijeta, direktno je ob
174c
likovano velikim tektonskim poremećajima koje je izazvao Drugi svjetski rat.
Najmoralniji i najpošteniji pristup koji možemo imati je dopustiti sjevernokorejskom narodu da sam odluči o svojoj sudbini, bez ikakvog uplitanja zapadnih (ili istočnih) sila. Ako žele radikalno drugačije društvo, neka ga stvore. Ako žele živjeti u sjeni mitoloških nepogrešivih vođa, neka žive.
Svako uplitanje u unutarnju politiku druge zemlje, bilo vojno ili mirnim putem, je čin agresije – a svaki agresor mora biti osuđen pred očima svakog racionalnog pojedinca.

Znači, tekst razvaljuje. Stvarno ga treba pročitati.

1. Japanska okupacija Koreje je trajala skoro 50 godina, ja sam mislio da je Hitlerova Njemačka, bila ultimativno zlo, ali od sada ću i Japance posmatrati. Jasno da je da su Japanci jedna od onih agresivnih nacija.

2. Komunistička misao u Koreji se počela rađati sa Oktobarskom revloucijom, što znači da su oni sami odabrali taj poredak, a nije kao što je nama Tito podmetnuo kukavičje jaje.

3. Ovo nisam znao, a to je udarac svima koji osporavate američki uspjeh i doprinos kraju 2SR, SSSR objavljuje rat Japanu sredinom 1945.

Zar rodna gruda nije Vladivostok i Kamčatka, ili je to samo ono što se nalazi između Staljingrada i Kaljiningrada?

Zar Amerima ne bi bilo lakše da su se iskrcali gore kod Aljaske i prišli Japanu s leđa, ali promoćurni Staljin nije htio da talasa?

4. Period poslije 2SR, jasno je ono što je Kuba bila za Sovjete, to je Južna Koreja bila za Amere. Podla Američka politka je počela, znači formirali su marionetsku državu, kao što su formirali Kosovo, mimo svih zvaničnih pregovora i dogovora.

Južna Koreja je jedan vještački balon, to u tekstu kaže da se u Sjevernoj Koreji živjelo bolje do početka 80tih, da je S Koreja imala mnogo pristalica na jugu.

Znači korejski rat je bio malo zagirjavanje i uvod u 3SR, kako tekst kaže Kina je otvoreno uskočila u sukob kada se osjetila ugroženom. To nisam znao.

5. S Koreja je furala svoj komunizam i svoju politiku, odnosi sa Kinom hladni, ali zato Istočna Njemačka, Rumunija, Jugoslavija sve kao po loju. Ovo mogu i da shvatim, ko nije drug Amerike ili SSSR njega će Tito u družinu da primi.

6. Hladni odnosi Albanije i S Koreje, ono što sam čuo iz drugih izvora Albanija je bila neka vrsta kineskog protektorata. Tito je uništio Kosovo kako bi Albaniju usisao, ali nisu se dali. Prije Tita, Kraljevina Jugoslavije je pokušala sve da se Albanija ne okrene fašističkoj Italiji nisu uspjeli.

7. Sjevernoj Koreji trebaju reforme, ali u vidu destaljinizacije i detitoizacije, što se tiče spoljne politike ja tu ništa ne bih dirao, jer ko su glavni kritičari u regionu: Japan i Amerika.

Kod nas: Njemačka i Amerika i njihovi satrapi, nikakve tu razlike nema, s tim što Koreja ima svoj suverenitet, mi smo se na svoj posrali.

O Južnoj Koreji i toj paradržavi neću da trošim riječi, marionetska država koju održavaju interesi Japana i Amerike i neka se nosi Samsung, LG, Filips, Tojota, Mazda, Fuđi i šta ti ja znam.

Neka Japan i Amerika priznaju koliko su biliona dolara upumpali u J Koreju.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 16:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
_зока je napisao:
Panzer je napisao:
Međutim ne mogu se oduprijeti mišljenju da taj narod želi drugi sistem, tj. da želi promjene. Bio bih lud kad bih vjerovao da im se radni logori sviđaju ili da im se sviđa činjenica da gladuju i mislim da je sve tako dobro napravljeno da nema šanse da se stvori neka pobuna ili pokret preko kojeg bi došlo do promjene vlasti. Ovo je vjerovatno jedini slučaj kad podržavam američku intervenciju i uvođenje demokratije ali avaj, S. Koreja ne leži na nafti...

Фасцинантан је систем испирања мозга који креће од друге године живота у С.Кореји. Због тога сам ја мишљења да они стварно не желе други систем. Преокрет ће морати направити неко из врха,неко ко је видио да постоји свијет и иза 38. паралеле. Мени је најупечатљивија сцена у докуменатарцу она која приказује ријеку људи која се слива булеварима,а нигдје гласа или смијеха...Катастрофа.

Razmišljao sam malo danas o ovome i skontao sam da sam zaboravio na sekund na to pranje mozga. Zaista, oni su toliko izolovani i ubijeđeni u priču o savršenoj Sjevernoj Koreji da vjerovatno misle da im je super kako je drugima. Što se tiče tih iz vlasti koji bi napravili preokret mislim da se to nikada neće desiti jer su previše ili odani svojoj zemlji ili se previše boje, tj. nisu glupi da nešto pokušaju kad znaju da će ih ubiti odmah.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 16:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
filozof sa vrbasa je napisao:
2. Komunistička misao u Koreji se počela rađati sa Oktobarskom revloucijom, što znači da su oni sami odabrali taj poredak, a nije kao što je nama Tito podmetnuo kukavičje jaje.

Komunizam je u Jugoslaviji, odnosno SHS, krenuo u povoj još 1918-19. Obznana i zabrana, kao i zakon o zaštiti države je donesen 1921, zato što je KP osvojila većinu na izborima. Tito je do 1935 bio bukvalno nevažna ličnost.
Panzer je napisao:
Razmišljao sam malo danas o ovome i skontao sam da sam zaboravio na sekund na to pranje mozga. Zaista, oni su toliko izolovani i ubijeđeni u priču o savršenoj Sjevernoj Koreji da vjerovatno misle da im je super kako je drugima. Što se tiče tih iz vlasti koji bi napravili preokret mislim da se to nikada neće desiti jer su previše ili odani svojoj zemlji ili se previše boje, tj. nisu glupi da nešto pokušaju kad znaju da će ih ubiti odmah.

Južna Koreja neće nikad dozvoliti prisajedinjenje i ujedinjenje Sjevera iz jednog vrlo prostog razloga - uništili bi im ekonomiju. Kad bi se ova sjeverna otvorila, 25 miliona gladnika bi pohrlilo na jug.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 17:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
nepokoreni je napisao:
Južna Koreja neće nikad dozvoliti prisajedinjenje i ujedinjenje Sjevera iz jednog vrlo prostog razloga - uništili bi im ekonomiju. Kad bi se ova sjeverna otvorila, 25 miliona gladnika bi pohrlilo na jug.

Nema to veze. Slicno je bilo sa Istocnom i Zapadnom Njemackom. Jeste da su istocni Nijemci uticali na ekonomiju, ali dobit Njemackoj kao cjelini je bila daleko veca, zbog poboljsane sigurnosne situacije, manjih izdvajanja za vojsku, kao i sirovina i jeftinije radne snage.
Slicno je i sa Korejom. Juzna Koreja poziva stalno Sjevernu na ujedinjenje samo sto to Sjever odbija. U sustini Ujedinjenje bi bilo prednost za sve dugorocno gledano, slicno kao sto je bilo ujedinjenje dvije Njemacke, u jednoj se vozili vartburzi, u drugoj mercedesi, a sad se u obe voze mercedesi.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 17:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

To nije ni približno isto, DDR nije bio zemlja sa nikakvom industrijom i primitivnim narodom nego srednje razvijena industrijska zemlja, samo su promijenili uređenje. Ovi jesu vozili Trabante, ali u SK nemaš ni pravo imati zavjese na prozoru i radio mora stalno uključen da emituje državnu stanicu koja veliča vođu, neuporedivo :evil3:

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 17:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
_зока je napisao:
Panzer je napisao:
Međutim ne mogu se oduprijeti mišljenju da taj narod želi drugi sistem, tj. da želi promjene. Bio bih lud kad bih vjerovao da im se radni logori sviđaju ili da im se sviđa činjenica da gladuju i mislim da je sve tako dobro napravljeno da nema šanse da se stvori neka pobuna ili pokret preko kojeg bi došlo do promjene vlasti. Ovo je vjerovatno jedini slučaj kad podržavam američku intervenciju i uvođenje demokratije ali avaj, S. Koreja ne leži na nafti...

Фасцинантан је систем испирања мозга који креће од друге године живота у С.Кореји. Због тога сам ја мишљења да они стварно не желе други систем. Преокрет ће морати направити неко из врха,неко ко је видио да постоји свијет и иза 38. паралеле. Мени је најупечатљивија сцена у докуменатарцу она која приказује ријеку људи која се слива булеварима,а нигдје гласа или смијеха...Катастрофа.

isto ćeš to vidjeti i u kini i u japanu, i nema veze sa političkim sistemom ili ispiranjem mozga ili socijalnim statusom. problem je što mi sve gledamo iz naše perspektive i uopšte ne razumijemo da se radi o potpuno drugoj filozofiji života. osnova konfučijizma je harmonija, i za razliku od zapadne civilizacije koja je u svojoj suštini individualna, njihova kultura je kolektivistička.
ti ljudi zaista religiozno vole svog vođu, a ljubav je dokaz da još uvijek osjećaju i da nisu prividno živi kao većina zapada.

naravno da je ekonomska situacija u sjevernoj koreji teža nego u južnoj kao posljedica pokušaja amerikanaca da izgladnjuju taj narod sankcijama, ali ove zokine pisanjije koje je pokupio iz američkih agentura su smiješne. u americi imaš socijalnu kategoriju beskućnici koji svaki dan umiru po ulicama i za njih ne postoji nikakva statistika, niti medije zanima njihova sudbina. oni su samo posledica sistema liberalnog kapitalizma koji ne toleriše mogućnost da negdje tamo postoje ljudi drugačiji od njih koji se usuđuju da ne dijele njihove vrijednosti mekdonaldsa i koka-kole i koječega, i zato ih treba bombardovati humanitarno kao i sve do sada.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 17:49 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Na moment sam pomislio da ti kontriram ali sam skontao kontrirati ovome nema svrhe. Iskreno te zamoljavam da azil umjesto u Rusiji zatražiš u S.Koreji. Dobro tebi,dobro nama.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 17:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Jel neko gledao Up!?

Ladno isti debeli...

Slika

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 17:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

I povedi Džontru se ne dosađuješ u početku :)

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 18:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
nepokoreni je napisao:
I povedi Džontru se ne dosađuješ u početku :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=K8E_zMLCRNg[/youtube]

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 18:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Ajd malo zayebancije...

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 233 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]