banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 07:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 110 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Apr 2011, 22:17 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Miyagi, Japan -- zalosno..

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jxng4VE8ptw[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 08:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
Citiraj:
Japanska katastrofa izjednačena sa Černobilom

Japanske vlasti podigle stepen ozbiljnosti nuklearne krize na najviši nivo.

Japanske vlasti podigle su stepen ozbiljnosti nuklearne krize na najviši nivo, nakon mjerenja radijacije u elektrani Fukushima, izjavili su danas zvaničnici, prenose japanski mediji.Najviši, sedmi stepen do sada je proglašavan jedino prilikom katastrofe u Černobilu 1986. godine i on označava “veliku nesreću sa širim posljedicama” u poređenju sa prethodnim nivoima.

Dosadašnji nivo bio je na petom podioku, kao i kod nesreće u američkoj centrali “Free Meil” 1979. godine.”Podigli smo nivo bezbjednosti na sedam pošto se uticaj curenja radijacije proširio iz vazduha, povrća, pitke vode i okeana”, rekao je zvaničnik iz japanske Agencije za nuklearnu i industrijsku bezbjednost (NISA) Minoru Ogoda, dodajući da to još treba da potvrdi i Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA).

Jedan od zvaničnika iz kompanije “TEPCO”, u čijoj je nadležnosti oštećena elektrana Fukushima, rekao je da curenje radijacije nije zaustavljeno i da bi na kraju moglo da prevaziće nivoe iz Černobila.Međutim, Ogoda je naglasio da su nivoi curenja mnogo manji u poređenju sa onima u Černobilu.Japan je saopštio da proširuje evakuacionu zonu oko oštećene nuklearne elektrane, koja je do sada u bila u radijusu od 20 kilometara, zbog zabrinutosti od radijacije .

Novi potres ponovo je jutros zahvatio oblast Fukushime, nedaleko od oštećene elektrane. Juče je potres jačine 6,3 stepena Richterove skale zahvatio prefekturu Chiba.”TEPCO” je saopštio da će nakon novog potresa biti evakuisani radnici elektrana Fukushima i Daini. U saopštenju se ističe da je u toku provjera stanja elektrana.Više stotina radnika i inžinjera u Fukushimi pokušava da popravi funkcije oštećene razornim zemljotresom i cunamijem, koji su zahvatili sjeveroistok Japana 11. marta. Prema posljednjim podacima, u katastrofi je poginulo 13.130 ljudi, dok se 13.718 vodi kao nestalo. Više od 150.000 ostalo je bez krova nad glavom.

(TIP/Srna)

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2011, 13:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
ne znam zasto ali sam se ja dobro ismijao ovim slikama...
komentar:"Pored penzionera kome trebaju huligani? " :lol: :lol: :lol: :lol:
http://www.trojka.rs/zanimljivosti/sira ... -cvet.html
Citiraj:
Nije jedna sadnica, nego 1001 i opet nema za svakoga. Ja sam oborio jednu ženu, preko druge preskočio, treću udario laktom u rebra i – ništa! Uze mi jedan penzos trešnju ispred nosa. Pa sam ja njega onda po nosu! Nadam se da je video japansku zastavu pred očima!

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 13:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Oko 30 000 poginulih i 300 000 000 000 $ stete pa to je prosto nevjerovatno.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 16:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8vZR0Rq1Rfw[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 17:12 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Jest ovo strahota gledati. Ovo je gore od bilo ko horor filma. Strasno! :cry:

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2011, 19:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Leona je napisao:
Jest ovo strahota gledati. Ovo je gore od bilo ko horor filma. Strasno! :cry:

+1
ja sam se sav najezio....mogu misliti kako je bilo tamo stojati i gledati kako voda sve odnosi. :cry:

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2011, 15:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Mozda je i u neku ruku dobro sto se desila katastrofa u Japanu, sad ce oni izmisliti nesto sto ce proizvoditi energiju umjesto nuklearnih elektrana.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2011, 18:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I meni je to isto palo na pamet...

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2011, 22:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
japanci nikad nisu izumili nešto korisno, oni mogu da izume samo pizdarije poput robota koji diriguje, kamagučija i sl. gluposti, dakle ni jedan koristan i funkcionalan izum nije došao iz Japana.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2011, 22:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nešto će izmisliti sigurno, pritisak javnosti protiv tih nuklearki je sve veći, devet mjeseci će se hladiti Fukušima, mada mislim da će to potrajati malo više.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2011, 14:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanim ... u-u-Japanu

Kao i obično, komentari su bolji od članka.

Citiraj:
a koliko godina ima ucenica?17 ili 7? prema crtezu ima 5.ma dobro vazna je dobra volja...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2011, 23:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Доњи дом јапанског парламента усвојио је данас посебан буџет од 48,5 милијарди долара за обнову, након разарајућег земљотреса и цунамија 11. марта, што представља први дио средстава за највеће јавне радове у земљи у посљедњих шест деценија.
Очекује се да ће буџет за ванредне ситуације бити усвојен као закон у понедјељак након гласања горњег дома.

Посланици опозиционих партија, које контролишу горњи дом, рекли су да ће подржати овај буџет односно финансирање радова као што су рашчишћавање рушевина на сјевероистоку земље и изградњу привременог смјештаја за оне који су напустили земљу.

Овај буџет, за којим ће вјероватно услиједити нови буџети за додатне пројекте обнове, још увијек је мали у односу на штету узроковану земљотресом и цунамијем, која се процјењује на 300 милијарди долара.

Очекује се да ће постизање споразума за финансијске пакете бити теже јер ће укључивати неколико пореза као и позајмљивање на тржишту обвезница, а што би могло да доведе до затезања јапанске привреде, која се већ бори са огромним јавним дугом.

Демократска партија премијера Наота Кана контролише доњи дом парламента, али јој је потребна опозиција да усвоји закон јер нема већину у горњем дому, који може да блокира усвајање закона.

Кан, који се нашао на удару због реакције и одговора на кризу, рекао је да ће Јапан морати да изда нове владине обвезнице како би финансирао додатне буџете.

Аналитичари кажу да ће Кан, уколико не буде у стању да проведе те буџете кроз парламент, можда морати да се повуче.

Скоро четвртина испитаника у анкети агенције Кјодо, чији су резултати објављени данас, траже тренутну оставку Кана, што је више за 10 одсто у односу на истраживање прошлог мјесеца.

Више од три четвртине испитаника каже да се Кан није показао као руководилац у суочавању са кризом.

Земљотрес јачине 9,0 степени Рихтерове скале и цунами висине 15 метара, који је услиједио, бацио је Јапан у најгору кризу од краја Другог свјетског рата, однијевши животе око 14 700 људи, са 11 000 несталих, док су десетине хиљада кућа уништене.

Земљотрес је оштетио нуклеарку Фукушима, око 240 километара од Токија, из које је почела да цури радијација, а за санирање ће бити потребно око годину дана.

Најновији ударац Кану приредио је један од његових савјетника, који се јуче повукао у сузама протествујући због "ризичног одговора владе на цијелу ситуацију".

"Кабинет премијера и административне организације донијеле су исхитрене политичке одлуке игноришући прописе и процедуре", рекао је Тошисо Косако, професор антирадијацијске безбједности на Универзитету Токио, на конференцији за новинаре.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2011, 09:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
old fashion men je napisao:
japanci nikad nisu izumili nešto korisno, oni mogu da izume samo pizdarije poput robota koji diriguje, kamagučija i sl. gluposti, dakle ni jedan koristan i funkcionalan izum nije došao iz Japana.

A VHS, konzole sa igricama, foto aparati, reciklaža, Toyota, Honda, Mitcubishi + njihovi razvojni programi.....stvarno ga lupiš žestoko.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2011, 14:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
nepokoreni je napisao:

A VHS, konzole sa igricama, foto aparati, reciklaža, Toyota, Honda, Mitcubishi + njihovi razvojni programi.....stvarno ga lupiš žestoko.

Ništa od toga što si nabrojao nisu izumili japanci, a pogotovo ne VHs, fotoaparate ili automobile, dakle ništa korisno osim pizdarija poput kamagučija, robota što diriguju ili sviraju frule i sl. gluposti, sve i da su ozumili igraću konzolu, a nisu, opet i to je glupost koja ničemu ne služi.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2011, 18:51 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Jun 2010, 22:09
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Ja ... _laureates

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2011, 11:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.70.html:329300-Japan-Radnici-se-vratili-u-Fukusimu

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2011, 23:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Japanski premijer se odrekao plate dok traje kriza, kako prenose Hrvati on prima 100 000 kuna mjesečno.

Jedan drugi premijer na suprotnoj strani svijeta koji ima 100 puta manje podanika neko njegov japanski kolega, 10-20 put manji GDP nego japanski, prima 5 puta manju platu. Što implicira da je japanski premijer zakinut, zaslužio je povišicu.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2011, 17:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
У РУШЕВИНАМА ФУКУШИМЕ НАШЛИ 78 МИЛИОНА И ВРАТИЛИ ВЛАСНИЦИМА
Спасилачке екипе које су чистиле подручја разорена земљотресом и цунамијем у Јапану у срушеним објектима пронашле су 78 милиона долара, а чак 95 одсто вриједности враћено је власницима.

Инфо
11:47 | 20/08/2011

Извор: Пресс
Фото: REUTERS

Пет мјесеци након стравичног земљотреса и цунамија који су погодили Јапан, спасилачке екипе, полицајци и чланови цивилних удружења који су чистили разорена подручја пронашли су у срушеним објектима чак 78 милиона долара.
Поред новца, спасиоци су нашли и друге вриједне предмете попут златних полуга и антиквитета, а чак 95 одсто пронађених вриједности већ је враћено власницима.
Спасиоци су на обалама најтеже погођених префектура - Фукушима и Мијаги - пронашли 5.700 сефова, од којих је само у једном било чак милион долара. Поред сефова, новац и друге вриједности пронађени су у торбама и новчаницима. Полиција је за откључавање кућних трезора ангажовала три стручњака.
- Већина сефова била је затрпана шутом и муљем. Већина брава на сефовима била је пуна блата, тако да је једини начин да их отворимо био да их пресјечемо брусилицама - каже један од стручњака.
Према ријечима шефа полиције у префектури Мијаги, Коецуа Саикија, људи у Јапану често у сефовима, поред новца, чувају и лична документа, прије свега она која потврђују власништво над кућом, станом или аутомобилом.
- Управо из тог разлога било нам је лакше да пронађемо власнике и вратимо им њихове ствари. До сада смо успјели да контактирамо с већином власника и вратимо им њихов новац и драгоцјености које су оставили у својим кућама бјежећи од цунамија - каже Саики.
Иначе, чување великих сума новца у кући обичај је код становника приобаља који раде у рибарској индустрији у којој се већина трансакција обавља у кешу. Такође, у Јапану многи становници, посебно старији, радије новац чувају код куће, и поред тога што се небројено пута показало да је то рискантно.
Јапанци су још једном показали да су нација која се по моралним принципима и поштењу разликује од осталих народа на свијету јер би у већини других земаља новац највјероватније нетрагом нестао.
Сви свјетски медији писали су о поштењу Јапанаца у вријеме катастрофе која их је задесила - нико није крао, помагали су једни другима, дијелили храну са непознатима. Цијели свијет су обишле слике људи који мирно стоје у реду за воду, без туче и гурања, као и слике људи који остављају новац на празним касама у продавницама баш у тренутку земљотреса.
В.Ч.

Šta je sa kamikazama? Oporavljaju li se?

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2011, 22:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50

Ništa od toga što si nabrojao nisu izumili japanci, a pogotovo ne VHs, fotoaparate ili automobile, dakle ništa korisno osim pizdarija poput kamagučija, robota što diriguju ili sviraju frule i sl. gluposti, sve i da su ozumili igraću konzolu, a nisu, opet i to je glupost koja ničemu ne služi.

kliber je napisao:

A jes' mu kliber odgovori. Kako se provaljuje ovaj old fashion man :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 110 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]