banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 22:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 158 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Feb 2010, 13:04 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 28 Feb 2010, 00:44
majlili je napisao:
e moj shooli, nemoj im zamjeriti novi su na forumu... :lol:

cek, cek, nije uradjen ni tehnicki prijem zgrade??? vi otisli notaru, lik rekao ma sve je to ok, i vi kupili stan.. ok, ali i dalje, ja kao i moji prijatelji koji su kupili stanove, prvo su se debelo raspitali sta treba jednom izvodjacu da sagradi zgradu i proda ispravne stanove, pa su onda provjerili da li to isti posjeduje, da li taj objekat to ispunjava i td..

ok je vjerovati u sistem i drzavu, ali gdje ste vi zivjeli do sad :oops: u ovoj nasoj drzavi nista nije normalno, i zato bih prije kesiranja tolikog novca debelo razmotrila sve opcije.. ja sam do sad i kupovala nekretninu i prodala jednu, kad sam kupovala provjerila sam je li lik pravi vlasnik, 1\1 , odakle mu to, jel naslijedio, ima li jos nekih skrivenih nasljednika, vlasnika i td. zasto prodaje, jel uknjizeno sve pod pravim gabaritima, bla, bla..100 stvari, pa onda odlucila kupiti.. i posto to nije moj domen, ja sam se raspitala kod kolega sta sve i kako.. za svoje pare dobro razmislim sta i kako..

a sta, jel hiseta nisu hiseta????

draga majlili ti baš pratiš postove.
Podsjetnik: Riječ je o novogradnji. Stanovi su kupovani dok je zgrada bila u izgradnji.

Ako kao pravnik ovako pratiš materiju zabrinuta sam ...
No tako nam je sa pravnicima :-?

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 13:10 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Feb 2010, 13:15
Hvala na misljenjima, to i jest bila ideja ovog posta, generalno ljudi su na nasoj strani sto nam je drago vidjeti i sto smo ocekivali!

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 13:12 
pa nije pravnik cudo od covjeka :lol: , svaki pravnik se razumje u oblast u kojoj radi, sve ostale su im znane onoliko koliko oni to hoce i mogu.. da znam ja ili bilo ko drugi sve grane prava u potpunosti, bila bih svjetsko cudo... :oops:
sto vise radis u svojoj oblasti, gubis doticaj s nekim drugi, logicno.. ili tebi bas i nije.. :P :oops:

ja u ovoj vasoj prici postujem kao lajik, nisam znala detalje o kupovini nekretnine, pa sam se inforimisala kao i svi ostali normalni ljudi.. a po meni licno kupovati stan u izgradnji.. ja nikad to ne bih ucinila, ali vasa volja i vasa stvar..

i sta rece, u cemu je veza sarkasticnog posta o hisetama????

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 13:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
I meni kupovina stana u izgradnji, a pogovo onog koji je u planu je suluda ideja. Tu su zgradu bar napravili, ima njih koji su platili, a ni temelja nisu vidjeli.

Neko spomenu izmjenu regulacionog plana. Kad bi ga mijenjali prema svakom izgradjenom objektu to onda ne bi bio regulacioni plan.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 13:21 
Početnik
Početnik

mlada_komsinica je napisao:
majlili je napisao:
e moj shooli, nemoj im zamjeriti novi su na forumu... :lol:

cek, cek, nije uradjen ni tehnicki prijem zgrade??? vi otisli notaru, lik rekao ma sve je to ok, i vi kupili stan.. ok, ali i dalje, ja kao i moji prijatelji koji su kupili stanove, prvo su se debelo raspitali sta treba jednom izvodjacu da sagradi zgradu i proda ispravne stanove, pa su onda provjerili da li to isti posjeduje, da li taj objekat to ispunjava i td..

ok je vjerovati u sistem i drzavu, ali gdje ste vi zivjeli do sad :oops: u ovoj nasoj drzavi nista nije normalno, i zato bih prije kesiranja tolikog novca debelo razmotrila sve opcije.. ja sam do sad i kupovala nekretninu i prodala jednu, kad sam kupovala provjerila sam je li lik pravi vlasnik, 1\1 , odakle mu to, jel naslijedio, ima li jos nekih skrivenih nasljednika, vlasnika i td. zasto prodaje, jel uknjizeno sve pod pravim gabaritima, bla, bla..100 stvari, pa onda odlucila kupiti.. i posto to nije moj domen, ja sam se raspitala kod kolega sta sve i kako.. za svoje pare dobro razmislim sta i kako..

a sta, jel hiseta nisu hiseta????

draga majlili ti baš pratiš postove.
Podsjetnik: Riječ je o novogradnji. Stanovi su kupovani dok je zgrada bila u izgradnji.

Ako kao pravnik ovako pratiš materiju zabrinuta sam ...
No tako nam je sa pravnicima :-?

draga komsinice, batali vidis da su mnogo jaki :)

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 13:21 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
smucek je napisao:
Neko spomenu izmjenu regulacionog plana. Kad bi ga mijenjali prema svakom izgradjenom objektu to onda ne bi bio regulacioni plan.

To sam spomenuo u prilog da se tako nesto desava na mjestima koja su mnogo veceg znacaja za grad nego li sto je mjesto ove zgrade.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 13:28 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 28 Feb 2010, 00:44
majlili je napisao:
pa nije pravnik cudo od covjeka :lol: , svaki pravnik se razumje u oblast u kojoj radi, sve ostale su im znane onoliko koliko oni to hoce i mogu.. da znam ja ili bilo ko drugi sve grane prava u potpunosti, bila bih svjetsko cudo... :oops:
sto vise radis u svojoj oblasti, gubis doticaj s nekim drugi, logicno.. ili tebi bas i nije.. :P :oops:

ja u ovoj vasoj prici postujem kao lajik, nisam znala detalje o kupovini nekretnine, pa sam se inforimisala kao i svi ostali normalni ljudi.. a po meni licno kupovati stan u izgradnji.. ja nikad to ne bih ucinila, ali vasa volja i vasa stvar..

hahahahha super si ti meni
moram priznati da sam često čitala postove na forumima u nadi da ću iz iskustva ljudi pronaći odgovore koje tražim npr. iskustva sa veš mašinama i koju kupitit i ono što me "oduševljavalo" jeste kako ljudi uspiju od tako banalnih stvari otići u totalno drugu stranu i stići čak i do vrijeđanja...
Biće da je i ovde ista stvar kada ste ti i shoole u pitanju.

majlili je napisao:
i sta rece, u cemu je veza sarkasticnog posta o hisetama????

Ovo ćeš morati pitati svog druga koji je postavio taj sarkastičan post.

Mi smo tu da se čuje i naša strana, da se shvati da nije riječ samo o zgradi koja se ruši, već prvenstveno o ljudima.
Mislim da smo u tome uspjeli i to je najvažnije.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 13:31 
Veteran
Veteran

Regulacionim planom se ne razmislja 5 godina unaprijed nego 50. Za to vrijeme ce taj dio grada da se izgradi kao recimo borik (samo nadam se ne kao ono cudo urbanizma u aleji svetog save).

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 13:35 
kao sto rekoh zelim vam srecu, ali ne mozete osporavati da ima i dosta vase krivice, mozete to nazvati i naivnoscu, svejedno.. po meni je macak u vreci isto sto i stan u izgradnji u nasoj drzavi...
ja nikog ne vredjam, morala sam se nasmijati na post da pravnici znaju sve o pravu.. izvinjavam se..

covjek je fino pitao od kad se na hisetama govori bre, a i mene to interesuje bas...
a ti si na to uputila sarkastican post, pitala sam zasto..
a covjeka sa onim avatarom koji pise cirilicom prozivati na nacionalnoj osnovi, samo jer vas je pitao za bre, a evo i ja vas pitam,, kao starosjedioc ovog grada...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 13:40 
Početnik
Početnik

smucek je napisao:
I meni kupovina stana u izgradnji, a pogovo onog koji je u planu je suluda ideja. Tu su zgradu bar napravili, ima njih koji su platili, a ni temelja nisu vidjeli.

svake sjednice mijenjaju prosjecno po tri regulaciona plana i donose nove. To nije neuobicajeno i oni se i planiraju budzetom.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 13:44 
Veteran
Veteran

Koja je onda svrha regulacionog plana? Sutra ce tu biti heliodrom, a prekosutra stambeno naselje? Ista je prica samo sto se radi o jednom spratu. Tako da ne bih rekao da se regulacioni planovi mijenjaju tako lako. Naravno da postoji izmjena i dopuna, ali ovo je klasicna podvala i greska investitora i grad nema ama bas nikakve osnove da promijeni svoju odluku.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 13:58 
Početnik
Početnik

smucek je napisao:
Koja je onda svrha regulacionog plana? Sutra ce tu biti heliodrom, a prekosutra stambeno naselje? Ista je prica samo sto se radi o jednom spratu. Tako da ne bih rekao da se regulacioni planovi mijenjaju tako lako. Naravno da postoji izmjena i dopuna, ali ovo je klasicna podvala i greska investitora i grad nema ama bas nikakve osnove da promijeni svoju odluku.

otkud znas?

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 14:40 
Veteran
Veteran

Pa cija bi bila? Ja odem u opstinu i kazem im da hocu da pravim zgradu na odredjenoj lokaciji i oni mi kazu moze i odrede visinu 4+M. Ja napravim 5,6 spratova i pravim se lud. Stanovi placeni, firma propala i na kraju nemas ni koga da tuzis. Pojedinca ne mozes, a firma vise ne postoji. To je najgori moguci scenario.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 14:52 
Početnik
Početnik

smucek je napisao:
Pa cija bi bila? Ja odem u opstinu i kazem im da hocu da pravim zgradu na odredjenoj lokaciji i oni mi kazu moze i odrede visinu 4+M. Ja napravim 5,6 spratova i pravim se lud. Stanovi placeni, firma propala i na kraju nemas ni koga da tuzis. Pojedinca ne mozes, a firma vise ne postoji. To je najgori moguci scenario.

to je to!

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 14:55 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
majlili je napisao:
kao sto rekoh zelim vam srecu, ali ne mozete osporavati da ima i dosta vase krivice

Naravno da ima. Ali ne samo naše krivice. Tu je trostrana krivica. Tri strane su: stanari koji nisu dobro proučili papire, država (ili notar) i investitor.
Ipak bi spomenuo da je revizija prošla, tj investitora je neko namjerno sabotirao. Al' ne bih dalje o tome jer ni sam ne znam definisati pitanje koje daje odgovor na ovu temu, a to pitanje nisu znali (ili nisu smjeli) postaviti ni mediji.

smucek je napisao:

Zasto inspekcija nije zaustavila to kad je bilo vrijeme? Zasto je drzava ovjerila taj sprat? Ipak, ne bi trebalo rusiti kucu ako ne mozes napraviti bolju, ... fugirativno receno.

A investitor je tada podnio zahtjev koji je prosao reviziju (kako je receno na mediju), ali je ipak na kraju odbijena promjena regulacionog plana, pa opet, pa opet ... a svi znamo da se regulacioni plan mijenja za kuću, a kako ne bi za jedan sprat :(

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 15:06 
Veteran
Veteran

Ja licno mislim da od tog rusenja nema nista. Ali svi vi cete se nervirati oko tog godinu dana, nista ti vise vam ne treba.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 16:05 
Početnik
Početnik

U cemu je problem sa bre na hisetama, govorim kako zelim i hocu. Pitanje otkud bre mogu postaviti samo malogradjani, snobovi i ljudi uskih pogleda da ne kazem glupani ili ipak da kazem. To su ljudi koji nisu makli u glavi dalje od hiseta na jug. Strasan primjer krajnjeg primitivizma. Provedi zivot na forumu al badava sine!!! Ostale stavove koje iznosite su Vasa misljenja i ja mogu da se slazem ili ne al ovo je primitivno! Dok smo mi ucestvovali u forumima vi ste jeli pacija govna umjesto dudinja...
Cak nisi sa hiseta a hoces mene da ucis!? Kako se govori na hisetama, naucite nas pa da se busam u prsa i hvalim po svijetu! Ooo ljudska gluposti ima li ti kraja?
O ne, pogotovo ne od ljudi koji pisu cirilicom a oca nazivaju babom i to je OK? Da vam posaljem prvo svaku rjec na licenciranje? Sta ste vi, nekakvi trendseteri u svojoj "raji"? Jeste li vec nabavili fresh balls? Drzite se ove teme ili idite dalje-ne smarajte! (ups, jos jedna nova rijec na hisetama bre!). Odrastite, mislim stvarno odrastite pa da odemo na nektarusu u taj restoran koji je neko iz opstine podigao i radi bez ijednog papirica-licemjeri pokvareni! Nas investitor i notar je posebna tema i to ne foruma nego mnogo znacajnijih organa ove drzave! Ne snosimo nikakvu krivicu kao sto ovde pojedinci tvrde. Ovo je ipak preozbilja tema za forum!

Poslednji put menjao gmihic dana 28 Feb 2010, 16:53, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 16:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
gmihic je napisao:
U cemu je problem sa bre na hisetama, govorim kako zelim i hocu. Pitanje otkud bre mogu postaviti samo malogradjani, snobovi i ljudi uskih pogleda da ne kazem glupani ili ipak da kazem. To su ljudi koji nisu makli u glavi dalje od hiseta na jug. Strasan primjer krajnjeg primitivizma. Provedi zivot na forumu al badava sine!!! Ostale stavove koje iznosite su Vasa misljenja i ja mogu da se slazem ili ne al ovo je primitivno! Dok smo mi ucestvovali u forumima vi ste jeli pacija govna umjesto dudinja...
Cak nisi sa hiseta a hoces mene da ucis!? Kako se govori na hisetama, naucite nas pa da se busam u prsa i hvalim po svijetu! Ooo ljudska gluposti ima li ti kraja?

Ovo ti bas nije trebalo! :roll:
Ipak mislim da su forumasi svjesni tvoje/vase frustracije i nesrece koja vas je zadesila pa ce oprostiti ovakav post! :confused3:
Zelim vam srecu i da se izvucete iz te situacije. :wink:

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 16:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
shoole je napisao:
Јеботе, ви тачно више не знате шта би писали, па пишете бесмислице...

hajde da prestanemo sa vrijeđanjem.ok?!

Шта те вријеђа овдје? Конкретно. Ако те нервира или смара, шта ћу ти ја, немој читати. Али рећи некоме да пише бесмислице није увредљиво.
Da smo u NJ ovo se ne bi dešavalo. Možda bi nas ubijali po ulici ,ali to bi bilo po propisima.
Ti poznaješ grijanje Njujorka i probleme sa kojima se susreću građani Njujorka?! Lijepo.
Da li se kod njih poštuju procedure ili i tamo ima naivnih?!

Да, тамо постоје јасне процедуре. Једноставно, тај град се континуирано и плански развија 200 година. То се не може рећи за БЛ. Ни континуитета ни плана.
И у Њујорку има наивних.
shoole je napisao:

Па како ће проћи технички пријем? На основу којих папира? На основу тога што ћете фино замолити Град?

Shoole tvoja drskost zaista nema granice. Ustao si na lijevu nogu. Vrati se pa pokušaj sa desnom.

Не разумијем, покушаваш бити паметна са овим гатањем на коју сам ногу устао? Неки дар видовитости?
shoole je napisao:
Ко ће примити на техничком пријему то складиште гаса?

Град формира комисију и ангажује неког инжињера да изврши технички пријем и тог дијела објекта. Откуд он зна како је рађено то?

Otkud on zna?! Pa otkud mi da znamo.

Видим да ти није јасно шта је технички пријем. Овлаштено лице на основу пројекта, докумената надзорних органа, грађевинске књиге, атеста... доноси одлуку да ли је нешто технички исправно и у складу са пројектом и дозволом.
Није ваше да знате како је то урађено, ви сте купци. Проблем је за комисију за технички пријем како да зна.
shoole je napisao:
Нико није извршио ревизију тог дијела пројекта. Ко је вршио надзор тих радова, неко ко се разумије у то?

Otkud tebi informacija da nije izvršena revizija tog dijela projekta?! Interesantno. Čekam odgovor.

Чекање се исплатило, чекала си и дочекала одговор.
Откуд знам да није извршена ревизија тог дијела пројекта? Врло једноставно. Ревизија пројекта се врши прије издавање грађевинске дозволе. Како је јаро инвеститор није тражио дозволу за пројекат од 6 спратова и са гасном инсталацијом, на ревизију је ишао пројекат објекта са 4 спрата. Дакле, није била ни ревизија тог дијела пројекта јер пројектом није ни била предвиђена.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 16:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
Pisanje po forumima nece vama konkretno pomoci ali moze da pomogne onimakoji prvi put kupuju stan.i tako treba da ide rasprava a ne da se medjusobno vredjate i prepucavate kao mala decica.

Organizujte se,idite do gradonacelnika,pisite peticije protiv rusenja,tuzite investitora,...uradite nesto konkretno!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 158 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]