banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Maj 2025, 15:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 98 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2006, 12:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
svaka cast Dove, iskrenost se cijeni iznad svega :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2006, 13:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
wow koja reakcija.. ljudi sto se palite, pa svako ima svoj ukus.. ni meni ne pasu neke stvari.. ali ipak je lijepo procitati sta stranci pisu o nasim gradovima :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2006, 18:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
DusanSilni je napisao:

Jao sta reci i ostade ziva...ma idi bre gde si to bila....sta oces da kazes da su u Sarajevu ljudi bolji nego u BG...ma daj bre smesna si....pali..!!!

Nisam ih ni poredila sa Sarajlijama vec BLucanima, i da ljudi su mnogo bolji u BL, neuporedivo bolji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2006, 20:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2005, 21:03
"Beograd je u četvrtak u Kanu proglašen za „grad budućnosti južne Evrope”, u drugoj fazi takmičenja za gradove i regione budućnosti koje organizuje britanski „Fajnenšel tajms”. Gradonačelnik Nenad Bogdanović rekao je agenciji Beta da je Beograd imao izuzetno oštru konkurenciju i da je uspeh što se našao u društvu gradova budućnosti kao što su London, Pariz, Brno i Baku. Za Beograd je „ovo ugodno društvo i ako nastavimo da radimo kao do sada, može se desiti u skorije vreme da konkurišemo i za glavnog pobednika gradovima kao što su London i Pariz”, rekao je Bogdanović. On je ocenio da je veoma značajno i to što će se Beograd u sledećem broju „Fajnenšel tajmsa” i njegovim izdanjima naći u najpozitivnijem svetlu.
„Sada smo među pet gradova i siguran sam da će Beograd i Srbija nastaviti razvoj onim tempom koji se dešavao u poslednjih pet godina”, dodao je gradonačelnik Beograda. London je proglašen za grad budućnosti severne Evrope, Pariz za zapadnu Evropu, Brno za područje centralne Evrope, a za područje istočne Evrope - Baku. Region južne Evrope, pored Srbije i Crne Gore, obuhvata Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Albaniju, Bugarsku, Rumuniju, Grčku, Tursku, Kipar, Maltu i mediteranska ostrva kao što su Sicilija, Korzika i Krit. "

Izvor : Beta

8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2006, 22:07 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Feb 2006, 17:03
Patriot-Boy je napisao:
"Beograd je u četvrtak u Kanu proglašen za „grad budućnosti južne Evrope”, u drugoj fazi takmičenja za gradove i regione budućnosti koje organizuje britanski „Fajnenšel tajms”. Gradonačelnik Nenad Bogdanović rekao je agenciji Beta da je Beograd imao izuzetno oštru konkurenciju i da je uspeh što se našao u društvu gradova budućnosti kao što su London, Pariz, Brno i Baku. Za Beograd je „ovo ugodno društvo i ako nastavimo da radimo kao do sada, može se desiti u skorije vreme da konkurišemo i za glavnog pobednika gradovima kao što su London i Pariz”, rekao je Bogdanović. On je ocenio da je veoma značajno i to što će se Beograd u sledećem broju „Fajnenšel tajmsa” i njegovim izdanjima naći u najpozitivnijem svetlu.
„Sada smo među pet gradova i siguran sam da će Beograd i Srbija nastaviti razvoj onim tempom koji se dešavao u poslednjih pet godina”, dodao je gradonačelnik Beograda. London je proglašen za grad budućnosti severne Evrope, Pariz za zapadnu Evropu, Brno za područje centralne Evrope, a za područje istočne Evrope - Baku. Region južne Evrope, pored Srbije i Crne Gore, obuhvata Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Albaniju, Bugarsku, Rumuniju, Grčku, Tursku, Kipar, Maltu i mediteranska ostrva kao što su Sicilija, Korzika i Krit. "

8)

Covjek iz Celinca nikada nije bio u Beogradu i prica nesto o Beogradu :lol: Niti ima sta sa beogradim :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2006, 01:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Malo kasnim na temu, ali evo par opservacija...

Lista 200 najljepsih gradova - subjektivna stvar i krajnje povrsna...
Kako vidim ocjenjivalo se vise parametara za svaki grad, a stvarno ne znam ko je mogao biti toliko objektivan i kompetentan da govori i da daje ocjenu po svim tim navedenim parametrima. Da bi se dala kompletna ocjena o nekom gradu neophodno je provesti neko vrijeme ziveci u njemu, pa teko onda davati ocjenu i poredjenja...
U sustini, kao i vecina stvari kod nas ovo se pretvorilo u regionalni obracun Sarajevo - Beograd - Banja Luka. Tu se megdje nagurava i Zagreb kako vidim, ali je on izgleda samo sporedni faktor :lol: :lol: :lol:

Realno smijesna mi je i pomisao da Beograd, Sarajevo i Zagreb mogu da udju na listu najljepsih gradova. Zagreb bi mozda mogao, ali daleko je i on od tog nivoa...

Sto se tice Banja Luke, ja tu necu da ulazim u raspravu, jer je za mene jedna i jedina i najljepsa...

Dove je napisao:
A sta li je to lijepo u BL? Ja kad sam bila tamo sa nekim kanadjanima, nisam imala sta da im pokazem.

Sve zavisi sta ljudi zele da vide. Kulturne sadrzaje, sportske sadrzaje, mozda nocni zivot, restorane, prirodne ljepote, ili mozda zele da upoznaju mentalitet ljudi. Sve u svemu - suplja ti je prica. Svaki grad ima svojih osobenosti i svaki grad ima nesto da pokaze onom ko tu dolazi prvi put...
Iduci put ih povedi u setnju oballam Vrbasa, odvedi ih na kastel, provedi kroz banjalucke aleje i parkove, pokazi im Banski dvor i ostale primjerke stare arihitekture u BL i odvedi ih na Sehitluke ili u galeriju...

A ostali pomenuti gradovi

Beograd - siv i odbojan, razrusene zgrade u bomabardovanju, unistene ulice, odbojna populacija sa manjkom osnovne kulture. Beograd je prava slika i prilika urbanog okruzenja u kojoj zivi malogradjanstina i ruralno stanovnistvo... Ima jako zanimljivih i lijepih stvari u Beogradu, ali kompletna slika nikako ga ne bi svrstala u red najljepsih gradova na svijetu...

Sarajevo - grad kobasica... Sve je smjesteno izmedju dva brda. Ako se odmaknes sa glavne ulice, vec se pentras uzbrdo i to dosta strmo brdo... Ne kazem da nema lijepih stvari (ljudi u Sarajevu su definitivno bolji od Beogradjana) - bascarsija, marin dvor, onda dva nebodera (Momo i Uzeir, jel tako bjese?), crkve i dzamije, sve je to OK i na mjestu, ali sam ulaz u grad, pa ona srusena zgrda u centru, koja ni deset godina nakon rata nije ni srusena ni renovirana, pa prljavstina i magla, i nekakav cudan urbanisticki izgled, ni njega nikako ne bi svrstali medju najljepse gradove svijeta...
Od njih jos je Zagreb najblizi ulasku na tu listu, jer ima taj gospodski izgled i sarm, a i ljudi imaju osnovnu kulturu, znaci ima obiljezja metropole, ali jos uvijek to nije...

Sve u svemu uzaludna rasprava... Meni je recimo Novi Sad ljepsi i od Sarajeva i od Beograda i od Zagreba, ali kao sto rece neko par redova iznad - stvar ukusa...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2006, 07:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2004, 18:56
Temple_of_the_king je napisao:
BL je najlepsa 8)

Ubjedljivo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2006, 10:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Citiraj:
Patriot-Boy ::

Covjek iz Celinca nikada nije bio u Beogradu i prica nesto o Beogradu Niti ima sta sa beogradim

uhh, kakav doprinos temi... kapa dole...

Mislim da je Banjaluka na dobrom putu da postane veoma lijep evropski grad. Bez obzira na kritike, i subjektivno shvatanje ljepote grada, mora se priznati da se napokon nesto ulaze i izgradjuje, i da ovom gradu predstoji lijepa buducnost...

Beograd, iskreno, jeste pomalo SIV, ali to je karakteristika velikih, odnosno, glvnih gradova...
Novi Sad mi je najljepsi srpski grad, a i malo podsjeca na BL!!!
:wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2006, 11:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Citiraj:
i ostale primjerke stare arihitekture u BL

Sorry Nitro,ali koji su to ostali primjerci stare arhitekture u BL?
I istina je ono sto je ,mislim, Dove napisala. Kad ti neko dodje u posjetu, provedes ga kroz onih stotinjak metara Gospodske i to je to.
Ali imas i ti pravo. Nije grad samo stari kamen,ima Banja Luka stosta finog da ponudi,tu prije svega mislim na prirodu. Meni kad je dosao buraz iz ZG ,ja sam ga proveo kroz Gospodsku i mislio se sta jos da mu pokazem.Onda se sjetim i odemo na splav,po danu , naravno. Cova ne da je bio odusevljen Vrbasom.
I koliko god da ljudi pljuju po nocnom zivotu Banja Luke, komentari ljudi koji dolaze sa strane(mislim npr. iz Hrvatske) su vise nego pozitivni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2006, 00:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Citiraj:
Sorry Nitro,ali koji su to ostali primjerci stare arhitekture u BL?

Ma ima toga, samo sto se kod nas takve vrijednosti ne cijene dovoljno, a uz to i vecina Banjalucana nije upoznata na pravi nacin sa istorijom svog grada, ali to je kompletan odraza situacije u drustvu. Zaboga pa kod nas je srusena kuca narodnog heroja Filipa Macure, da bi se poidigla zgrada nekog osiguravajuceg drustva, ali to je opet rasprava za neku drugu temu...
Ima tu Banski dvor, pa zgrada opstine, pa popularni SDK, stare banjalucke vile duz aleje dr. Mladena Stojanovica, kuca u kojoj je smjesten Maraton cafe (ista je izgledom kao kuca Topalovica iz Maratonaca) :D , pa galerija pa Kastel koji sam vec spomenuo, Sokolski dom, narodno pozoriste, hram Hrista spasitelja i kompletna gospodska ulica tj. stari dio grada...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2006, 10:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

bigman je napisao:
Mislim da je Banjaluka na dobrom putu da postane veoma lijep evropski grad. Bez obzira na kritike, i subjektivno shvatanje ljepote grada, mora se priznati da se napokon nesto ulaze i izgradjuje, i da ovom gradu predstoji lijepa buducnost...

molim te reci mi da si se salio
BL za sada samo na putu propadanja i udaljavanju od statusa grada
jedino sto ce izgleda BL biti jedinstvena u svijetu je to sto ce jedino u BL centar izgledati kao mahala dok ce na periferijama biti izgradjena infrastruktura koja ce podsjecati na grad

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2006, 11:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
bigman je napisao:
priznati da se napokon nesto ulaze i izgradjuje, i da ovom gradu predstoji lijepa buducnost...

:lol:
lijepa buducnost koja se zove - BETON

ako se ljudima svidjaju ove nove zgrade koje su nastale u BL u skorije vrijeme, onda stvarnoooo...
mozda ima 4-5 koje lice na nesto, mozda ni toliko :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2006, 12:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

hehehe a tek boje.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2006, 09:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Feb 2006, 17:03
Banja luka je izgubila ljepotu. Jer je toliko zapustena smecom i ne odrzavaju se stambeni prostori. I na narodu se vidi propast neimastina i......

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2006, 12:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2005, 21:03
Citiraj:
Covjek iz Celinca nikada nije bio u Beogradu i prica nesto o Beogradu Niti ima sta sa beogradim

Zasto pricas kad neznas ?

Nisam iz celinca prvo; a u beogradu bio sam par puta .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2006, 12:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2005, 17:43
Suljo je napisao:
Banja luka je izgubila ljepotu. Jer je toliko zapustena smecom i ne odrzavaju se stambeni prostori. I na narodu se vidi propast neimastina i......

Čitava BiH je takva, osim možda Širokog Brijega.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2006, 13:21 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Mar 2006, 22:06
Mislim,, ako cemo po urednosti, udedjenosti i nekom gradskom duhu, onda je zu BL bolja od Sarajeva. Ljudi takodje, isao sam cesto za S i svaki put su me bar 3 likova pokusala prevariti, bilo taksisti, bilo cinovnici... Medjutim, sta BL ima da ponudi od kulturnih sadrzaja? Nista znacajno. Tu je Sa u prednosti, jer je ipak glavni grad, sve se tu "slijeva", a neki Kanadjani ako hoce zabavu, oni ce otici na neko ostrvo i iz partijati... oni zele da vide arhitekturu, kulturu, ljude... Sta od Arhitekture da im se pokaze u BL? uneredjeni kastel sa opasnosti da ih pederi i narkomani zaskoce, ili ekvator banku? Tu Sarajevo ima aduta... ali mi se cini da je u njemu malogradjanstina i nekultura kao u malo kojem gradu u bivsoj Yu. A to za Zg se slazem, on jedini ima neki gradjanski smek.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2006, 17:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Rim na 6-om mjestu?!?!?!?!? Nek ne kenjaju...... Ajd, nisam bila u Parizu, chula sam da je lijepo, al sumnjam da je ljepshi od Rima..... Eh, a Sarajevo mi je bezveze....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 98 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC [ DST ]