banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 02:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 123 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 20:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
sad da vas Viki procita, bila bi presretna kad bi vidjela koja debata i kojia argumenti se potezu narodna vs. i sve ostale vrste muzike :lol:

ljudi moji treba razlikovat narodnjake od turbo folk muzike.
Viki je turbo folk, grand prd'aksn :lol: , renome, gold, blon, oker i sve druge produkcije :D

narodnajci tipa H. Dzinovic, Toma Zdravkovic, Stanisa Stosic, Tozovac, Radisa Urosevic, Saban Saulic i slicni su vrijendost koja traje...i odlican glas i anrodnjacki melos...
Ne znamd a li se iko sjeca one emisije na radio Banjaluka "Folk filigran" sto je isla prije rata...e to je klasicna narodna muzika...

A Seka, Stoja, Coka i Peka su trenutne pjevaljke koje 'izbace' hit , tezgare po auslandu taman dovoljno da kupe j'dor dior, i urade nove 'ekstenzije' kupe lila haljinu sto susti i opleti.... :lol:

svega ima u bozijoj basti a svako bira sto mu je volja ne vidim cemu prepirka! :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 23:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
turbo folk jeste sirenje primitivizma i tu nema spora
uostalom pogledajte kakva grupacija ljudi to slusa
a najgori su mi oni koji to "kao" ne slusaju a jedva cekaju da sline po pjevaljkama koje se dovlace u "nase malo misto"

i za kraj sta reci osim : ceeeeetvrt kru`a, jogurat, pasteta
tezak zivot zivim jaaaaaa,....

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Okt 2005, 23:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Citiraj:
Blesavo mi je kad cujem da za nekoga muzicko opredjeljenje predstavlja nacin zivota.

Cinjenica je da Rock'n'roll i Punk i jos neki drugi pravci predstavljaju nacin zivota a ne samo vrstu muzike samo sto gomila ljudi ovde to ne shvata...

Citiraj:
turbo folk jeste sirenje primitivizma i tu nema spora

Potpuno tacna tvrdnja iz prostog razloga sto tekstovi tipa:"kupi mi ovo i ono", "prevari je sa mnom", "sinoc sam se razbio od rakije", "rasturicu celu kafanu" i slicni ne mogu da imaju nikakav pozitivan efekat...A to su samo tekstovi, gdje je jos oblacenje i razni ispadi u javnosti tipa:"rekla mi je da imam prevelike sise", "onaj konj mi je zauzeo parking mjesto"...

Citiraj:
Najgore mi je kad cujem komentare tipa " jaslusam i rok i metal i narodnjake i pop" ma ja slusam sve...

Ovo ti je tipican primjer ljudi kojima muzika u zivotu ne znaci nista i apsolutno sam protiv tako tog tipa slusanja "svega"...al najcrnje je sto onda tako ti ljudi dodju i objasnjavaju kako ovo valja ili ne valja u toj i toj muzici.

Citiraj:
Ja npr. ne volim da slusam tu Viki Ne svidja mi se njen glas. A i tekstovi su joj glupi.

Navedi jednog pripadnika turbo-folk armije kojem tekstovi imaju bilo kakav smisao...

Ovde se ne radi o tome ko kakav ukus u muzici ima, da bi o tome mogli raspravljat prvo moramo govorit o muzici a definitivno je to da turbo-folk nije muzika nego cirkus...Al najgore je to sto je taj cirkus jako popularan na ovim prostorima i od njega ne mozes pobjec nikako...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2005, 08:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
koliko frke zbog Viki.....Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2005, 10:09 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Helena je napisao:
koliko frke zbog Viki.....Slika

Vala bas. I to ne samo oko Viki. Mislim da je tema otisla totalno u OT. Pocelo se raspravljati o muzici.
Gdje li je samo Digresija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2005, 11:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
:lol: :lol: :lol: :lol:

Pa ti silni turbo - folkeri ne bi bili toliko popularni da se o njima ne diskutuje na svakom koraku. I to od strane koga, od onih koji ih najvise mrze. Te i takve zvijezde hiper produkcije kica i sunda, zive od publiciteta koji im i mi ovdje posvecujemo. Za nih je svaki publicitet koristan, pa pricalo se o njima dobro ili lose, vazno je da se stalno spominju. Sa svakim novim tracem ili komentarom na njihov racun, njima raste rejting, jer se njihov rejting u javnosti mjeri prema kolicni njihovog pojavljivanja na stranicama zute stampe ili trac - medija... Holivudske hronike na malo primitivniji, balkanski nacin...
Uostalom treba da se zakljuci teme... Kome je do toga, nek ide na koncert i slusa Viki Miljkovic, kome nije do toga, nek pokrene winamp i pusti Stinga, Ray Charesa, Led Zeppelin ili sta vec slusa i nek uziva za svoju dusu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2005, 13:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
nofrks je napisao:
Citiraj:
I onda imas situacije u inozemstvu da ako zelis vidjeti nas svijet - jedini nacin za to je u bircuzima u kojima se slusa zatupitis muzika, tipa ovog necega oko cega se ovdje vodi diskusija.

Ruzice u kakvom ti inostranstvu zivish?Ovde ako si raspolozen,mozesh da odesh i na dobru rok svirku,i na finu predstavu,bioskop!!!Davnooooo su proshla ta gastarbajterska vremena.....

Drugo,REP???Chekaj ,jel to nije rpodavanje mu*a za bubrege?Zasto bi to bilo bolje od hajd u ovom sluchaju Viki?Jel ta ista Viki izadje pred kamere i ebe sve redom,o rechniku i da ne pricham,a naravno svi piju sokice!

Meni je svejedno,da mogu da slusham sve(osim tehna,to mi vec mozak razbija),po cemu su ti ljudi koji slushaju primitivci!!U svakom zitu ima kukolja,ne govorim o onome" otisho' si sarmu probo nisi".Ako Tarkan,ili Sakira furaju istu pesmu,oni nisu primitivci,a ako Viki snimi tu istu pesmu,po njoj drvlje i kamenje!

Pola ovde,kao ne zna ni ko su dotichne lichnosti,a pljuju po njima!Ja se prvo informishem o svemu,pa tek onda imam stav o istom!

I da,uvek se mi na nekoj zurci,sa sve chasom u ruci draze biti da chujem Harisa ili trubache nego soul,metal,rock......

Nofrks 8)

Puno se ti nesto zestis tu meni. :lol: :wink:

Izgleda da zivim u totalno pogresnom inotjantvu. :lol: A i nisam neka gastarbajterka, hahah...A u tvom inotjantvu sam bila prije 10-tak mjeseci i vidjela sam da takodje preovladava "Les Primitivos" ponuda... :lol:

Rap kao muzicki pravac je sirok i ne moze se svesti na jednu recenicu. Narodnjaci mogu. Udaraju na najnize porive, na najprizemniji nacin.

Ponosna sam sto ne znam nista o tim "licnostima". To "mah,mah..." sto su drugi citirali mi je sasvim dovoljno. Ne treba mi.

Ja sam za to da sto vise, sto cesce i sto bolje slusamo nase rokere, nesto sto je autentican rock, soul ili fanky. Trenutno ih je premalo. :smilecolros: I to. :wink:

Pero_Bombas je napisao:
Volim te!

:grommit: Oooops...u redu je... :laughing5:

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 16 Okt 2005, 13:53, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2005, 13:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
Ruzo, mojne tako :cry: Men' kad Semsa zapjeva - da vidis kako lete case :lol: :lol:

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2005, 13:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

indijanka je napisao:
Ruzo, mojne tako :cry: Men' kad Semsa zapjeva - da vidis kako lete case :lol: :lol:

:lol:

Evo sam pokusala izmijeniti, ali ne znam koji dio ti ne stima. :lol: :wink:

Pokvarili te pokvarenjaci... 8)

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2005, 14:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ni manje ni vise nego Dugmici, Poslednja igra leptira, Bach kojeg sam morala uciti napamet, itd :D

Sto kaze kolega Infernus, ne pijem bez narodnjaka 8) :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2005, 14:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To je vjerovatno zbog toga sto moras popiti da bi to podnijela.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2005, 14:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Moguce, sve je moguce :D Ali meni ipak drazi ovakvi tekstovi, nego kakav hard rock uz kojeg mogu jedino da mlatim glavom :lol:

Dvije lutalice, to smo nas dvoje
dvoje sto se ljubavi boje
ja sto put povrijedjena
a ti covjek koji srece nema

Dvije lutalice, zivotne price
price sto jedna na drugu lice
oboje sami bez igdje ikog
zato nas spojio Bog

Dali da cekamo
zivot da nam prodje
a ljubav ne dodje
sada bez pozdrava
ledja okrenemo
i dalje krenemo

A iste stvari volimo
i krijemo pred ljudima
ono sto dobro znamo
kada se pogledamo
ovo je sudbina

Samo za nju koja nije tu :lol: I ponovi turu :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2005, 15:02 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Avg 2001, 01:00
Neko reche najgori su oni koji slusaju SVE (i 'narodnjake' i heavy i techno itd).

Po meni, mnogo gori su oni sto su iskljucivi ... ali pazite u CEMU? U muzici ? Razumem kada neko ima 15 godina pa tamo negde pred kraj osnovne skole i na ekskurziji nosi majice Nirvane, Prodigy-ja itd. To je ipak taj period kada u necemu moras biti iskljuciv da bi te ostali mladici i devojke (a pogotovo devojke) prepoznali, tada se osoba izgradjuje pa samim tim i pravi neki odredjeni stil. Ali onaj koji ima 20+ godina i lozi se na 'AC/DC, Maiden-a' ili bilo sta drugo jednostavno nije pronasao svoje mesto u drustvu. A da se razumemo, mainstream je u BL (a verujem i sire) Grand, pa i sama ta Viki, Sejo, Siki, Biki.

Na kraju krajeva, zasto uopste trositi tastaturu na ove beskorisne rasprave? Ostavite vi nama nase Grandovce, vi vama vase Alternativce i do yaya. Mi u Kajak vi u Kastru, Mr. X, svirku ili whateva. Btw, jeste li primetili da pljuvanja dolaze uglavnom od onih koji ne idu na 'fancy' mesta? Kada ste procitali da neko da kazem prdi o Castri itd? Ah da, seljaci i ne znaju za racunar ni tastaturu ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2005, 16:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

indi: balada

evo me

trazila sam pravi put

pravi put do istine

trazila sam vjetrove

koji vode me

do tebe

nasim svijetom putuju

neki tamni oblaci

ali sve to prolazi

znam da

jos si tu i sanjas me

evo me tebe dozivam

usnama

da te dodirnem

evo me

na kraju ratova

jos samo jedno ostaje

pomoli se

pomoli se za mene

izvodi irina & vi...ako nisi cula to je zbog ogranicenog trzista kojim vlada masa gramzivaca

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2005, 18:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Potpisujem sve od druga Aztec-a, samo trebaju 2 razmaka u onom prvom postu, ovako: Obe leže na tvojim usnama, na kilometar vidi se moj boooooool ... ;) :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2005, 18:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Nije mi jasno cemu tolika beskorisna rasprava. Ne propagiram ni jednu od suprotsavljenih strana, ali sam skontao da po nekima ja spadam u ove najgore, jer mi ne smeta ni jedna vrsta muzike, a konzumiram ih zavisno od situacije i trenutnog raspolozenja...
Ali zanimljivo je to da su, generalno govoreci, ove 'seljanke' iz Kajaka i sl. puno zgodnije i ljepse od ovih urbanih iz Castre i sl, vecina ih nije ni da se bickl prisloni. Ne znam zasto je to tako... Kao neki default :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2005, 19:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Sep 2004, 08:12
ruzo ,ma jok,uchinilo ti se,ne zestim se ja tako lako :wink:

Citiraj:
Izgleda da zivim u totalno pogresnom inotjantvu. A i nisam neka gastarbajterka, hahah...A u tvom inotjantvu sam bila prije 10-tak mjeseci i vidjela sam da takodje preovladava "Les Primitivos" ponuda...

Onda su te vodili na pogreshna mesta!Ja ne kazem da ovde nema kako ti kazesh"primitivizma"(mada je shvatanje istog individualno),ali mozesh da BIRASH gde ces provesti vece.Da uzivash u predstavi,klasichnoj,rok muzici,ili lepo da bubnjash celu noc u nekoj diskoteci.

A kako znash da ne valja,a ne znash nishta o tome ,to mi josh nikako nije jasno......

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2005, 19:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kako ova tems dodje do fizickog izgleda ? :lol:

Moze li neko okaciti fotkic "estradne umetnice" plz ? 8)

p.s. No frks nofrks. Uzivam u svemu navedenom, samo rijetko domace proizvodnje.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2005, 19:19 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Japanese_rose je napisao:
Moze li neko okaciti fotkic "estradne umetnice" plz ?

Ajd sestro na google. Jos nam samo slike ovde fale. Ionako je prigustilo. :wink: :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2005, 19:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Leona je napisao:
Ionako je prigustilo. :wink: :)

:lol:

Mudro zboris. :wink:

Ma liberté

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 123 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]