Choban je napisao:
Milan je napisao:
Dobro ZorEn rece, blago se nasoj vlasti sa ovcama...
U pravu je.
ama u cemu?
ako je proteste organizovala grupa kojoj u proglasu, objavi ili sta vec pise ovo:
Citiraj:
Poštovani Prijatelji, Revolucionari i Građani BiH
Mi nudimo konstruktivnu ideju, kao zajednički interes, koja može okupiti sve građane, kako bi se proces integracije mogao provesti na cijelom području BiH.
Tražimo pravedan Ustav koji bi vodio efikasnoj decentralizaciji države, sa ekonomskim regijama u kojima ni jedan od postojećih naroda, koji žive u BiH nebi imao apsolutnu većinu. Time bi se spriječila blokada instititucija BiH i isto tako obezbjedila istinska ravnopravnost svih naroda, uz zadržavanje suvereniteta građana i građanskog tipa demokratije i pravne države. Na taj način bi se stvorili stvarni preduslovi za održiv povratak svih prognanih, bez straha i bez ponižavanja te obezbjedio dostojan život sa dignitetom za sve građane BiH.
U cilju stvaranja efikasne države i smanjenja troškova državne administracije zahtjevamo razumnu preraspodjelu nivoa vlasti između države, regija i opština.
Smatramo da država treba da ima zakonodovnu, sudsku i izvršnu vlast, a ekonomske regije: samo sudsku a opštine samo izvršnu vlast. Time bi se spriječilo postojanje ogromne državne administracije, ukinulo bi se na stotine tzv. ministarstava za čije postojanje ne postoji nikakav razuman osnov.
Tražimo da se vrati naziv Repulika Bosni i Hercegovini i da se budući Ustav bazira na kontinuitetu građanskog Ustava Republike BiH koje će unaprijediti mehanizme za zaštitu ljudskih prava, obezbjediti istinsku ravnopravnost svih naroda koji u njoj žive, efikasnu državu i ekonomski prosperitet.
Zahtjevamo da unitarizacija političke sklopljene većine sa 51% nad 49 % majoriziranih poslanika i vjećnika-odbornika mora prestati jer su stom unitarizacijom doveli sukobe unutar porodica, grupa i naroda u cjelini, omogućili zapošljavanje u vladinim institucijama i agencijama po političkoj a ne stručnim sposobnostima, te agresivno dovode do šikaniranja i mobinga neviđenih razmjera nad uposlenima koji po njima nisu politički podobni kadrovi.
a pripremljene parole zvuce ovako:
Citiraj:
JEBEM VAM FEDERACIJU HOĆEMO JEDNU NACIJU
---------------------------------------------------------------
U BOSNI JE BOSANAC MUSLIMAN KATOLIK I PRAVOSLAVAC
---------------------------------------------------------------------------------------------------
BANDO LOPOVI NISMO VAM ROBOVI BANDO FAŠISTI MI SMO SVI ISTI U BOSNI JE BOSANAC MUSLIMAN KATULIK I PRAVOSLAVAC
---------------------------------------------------------------------------------------------
JA SAM DJETE RATA JA ZNAM STAJE GRANATA NEĆEMO STARU SREBRENICU HOĆEMO NOVU NACIJU
............................................................................................................................
a komentari ovakvi:
Citiraj:
UDAR
пре 3 ч.
Čitam komentare na statusu i ne vjerujem. Pa halo ljudi, kakvi Srbi, kakvi Hrvati, kakvi Bošnjaci. Svi smo isti. Mi smo Bosanci i Hercegovci!
kako vi onda ocekujete da mi ovce podrzimo ovo?