banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 00:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1628 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 82  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Okt 2013, 08:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
drakula je napisao:
Popisivac ne pita za dokumente, nego popunjava obrasce po izjavi ispitanika. Cak i kada je ocigledno da ispitanik laze, duzan je da upise tu laz. Tako da jedan Bosnjak iz dijaspore moze doci i popisati citavu svoju blizu i dalju familiju.

Da li to pada na pamet Srbima? Ne, naravno, mi smo posteni ljudi. :angry4:

Hoce da budete manjina. Manjina ej! Traze vas; gdje ste; nigdje vas nema, nema vas na mapi

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 08:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
_зока je napisao:
Popisivač nema pravo da legitimiše popisanog...
Dragula ne drami....

Ali bi odnekle trebalo da prepise JMBG... Malo kontradiktorno.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 08:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ssaassaa je napisao:
Ma ovaj popis je po meni propao,mislim da ce pokazati stvarnu sliku o broju srba i hrvata ali da ce broj muslimana biti mnogo mnogo veci,a time nece ni biti stvarni broj ljudi po gradovima koji tu zive,navescu samo vrbanju ovu kod nas gdje je stiglo 20 autobusa i da ce tih 20 autobusa popisati oko 5000 bosnjaka.Da vjerovali ili ne 5000 ali to je samo jedno mjesto.Kolegica mi kaze da je u vrbanji na nekoj trosnoj kuci gdje skoro izraslo drvo na kucnom pragu ima neka nana koja je popisala oko 20 ukucana,a sama kuci ida je takvih slucajeva mnogo.Kaze da je nenormalan broj bosnjaka popisan dole,da je cak i instruktor isao da njom i neki strani posmatraci i da se ljudi krste i da ne mogu vjerovati.Neko ovdje rece da taj broj muslimana je na nivou statisticke greske,kao nece ih biti ni 10 000,a samo u vrbanji 5000 vise,mogu samo misliti koliki ce to broj biti u citavoj BiH.Opet se pokazalo da smo mnogo naivni i da ne gledamo dalje od svog nosa

Potpisujem!

Hajde bar neko da konta o cemu pricam.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 08:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:

Hoce da budete manjina. Manjina ej! Traze vas; gdje ste; nigdje vas nema, nema vas na mapi

Bicemo strozija manjina u BiH.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 08:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Bićemo genocidom uništen narod. :D

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 08:39 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
drakula je napisao:
_зока je napisao:
Dragula ne drami....

Što? Ja znam svoj JMBG napamet. I ja i svi moji ukućani.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 08:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
ovdje bi trebalo nesto razjasniti, ne znam kakvi su formulari ( to bi neki od popisivaca mogli reci), ali na svakom ozbiljnom popisu se popisuje stalno stanovnistvo i ono koje nije prisutno, s time da je jasno razgraniceno stanovnistvo koje zivi odnosno boravi na nekoj adresi ( mislim da je rok minimum 6 mjeseci) i iz toga proizilaze odredjena prava, znam kako je bilo na popisu u Hrvatskoj. npr., posto su svuda aktualne posljedice rata, imate neko selo gdje je popisano ukupno 350 ljudi , od toga realno ( sa stalnim mjestom boravka) 220 zivi u selu, i ti imaju pravo glasa itd., ovi ostali su samo usli u statistiku i nista vise.mozda je u BIH nesto drugacije ? nesto ne mogu vjerovati da ce ovi recimo iz Vrbanje ( koji zive u Svedskoj) doci masovno na izbore , jer su se kao popisali, jer nisu dolazili ni ranije. cini mi se da se i oni zamajavaju.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 08:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne znaju svi. Ljudi ne prave razliku izmedju nacionalne pripadnosti i vjeroispovjesti, a da znaju JBMG napamet.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 08:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

neki ne znaju ni sva imena djece a kamoli JMBG .

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 08:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dr. Jovo Ubiparip je napisao:
ovdje bi trebalo nesto razjasniti, ne znam kakvi su formulari ( to bi neki od popisivaca mogli reci), ali na svakom ozbiljnom popisu se popisuje stalno stanovnistvo i ono koje nije prisutno, s time da je jasno razgraniceno stanovnistvo koje zivi odnosno boravi na nekoj adresi ( mislim da je rok minimum 6 mjeseci) i iz toga proizilaze odredjena prava, znam kako je bilo na popisu u Hrvatskoj. npr., posto su svuda aktualne posljedice rata, imate neko selo gdje je popisano ukupno 350 ljudi , od toga realno ( sa stalnim mjestom boravka) 220 zivi u selu, i ti imaju pravo glasa itd., ovi ostali su samo usli u statistiku i nista vise.mozda je u BIH nesto drugacije ? nesto ne mogu vjerovati da ce ovi recimo iz Vrbanje ( koji zive u Svedskoj) doci masovno na izbore , jer su se kao popisali, jer nisu dolazili ni ranije. cini mi se da se i oni zamajavaju.

Doci ce ce zato sto su im tamo u Svedskoj napricali da ce ovdje izgubiti imovinu i slicne gluposti, ako se ne popisu. A s druge strane su dobro instruisani kako odgovore popisivacu da udju u kontigent stanovnistva. Takodje, rekli su im da ce biti stanovnici BiH drugog reda ako se budu popisali na popisnici koji skinu s neta i posalju.

Konkretan primjer, komsinica koja je zivjela u stanu ispod mene, otisla je u Norvesku tokom rata. Tamo su joj rekli da ce izgubiti stan ako se ne popise citava bliza i dalja familija. I ona, jadna, lijepo sjela na bus, tamburala tri dana odozgo, samo da se popise. Postoje cak price da taj put neko i finansira, ali to je u domenu rekla-kazala.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 08:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

drakula je napisao:

Doci ce ce zato sto su im tamo u Svedskoj napricali da ce ovdje izgubiti imovinu i slicne gluposti, ako se ne popisu. A s druge strane su dobro instruisani kako odgovore popisivacu da udju u kontigent stanovnistva. Takodje, rekli su im da ce biti stanovnici BiH drugog reda ako se budu popisali na popisnici koji skinu s neta i posalju.

Konkretan primjer, komsinica koja je zivjela u stanu ispod mene, otisla je u Norvesku tokom rata. Tamo su joj rekli da ce izgubiti stan ako se ne popise citava bliza i dalja familija. I ona, jadna, lijepo sjela na bus, tamburala tri dana odozgo, samo da se popise. Postoje cak price da taj put neko i finansira, ali to je u domenu rekla-kazala.

ne mozes uci u kontigent stalnog stanovnistva ako nisi tu, i to neko prati. nakon popisa policija moze ici provjeravati od adrese do adrese( to se i radi inace) i sta onda ?

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 08:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ne mozes uci u kontigent stalnog stanovnistva ako nisi tu, i to neko prati. nakon popisa policija moze ici provjeravati od adrese do adrese( to se i radi inace) i sta onda ?

Trebace nam puuuno policajaca, ako je tako.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 08:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
_зока je napisao:
drakula je napisao:
_зока je napisao:
Dragula ne drami....

Što? Ja znam svoj JMBG napamet. I ja i svi moji ukućani.

kakav jmbg valjda on nije obavezan,evo ja i moji ukucani nismo ni dali svoj jmbg,popisivac nam rekao da on nije obavezan i da mu ne treba,tako ce vjerovatno i ti muslimani

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 08:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
@drakula
dobro... da nas bude i ispod 30% sta to znaci uopste?
cemu tolika drama?
korisnik republika srpska poziva na odbranu srpstva, govori nam da ne kontamo sta rade i sta ce nam tek uraditi... pa gospodo dajte vise recite sta ce se desiti ako nas bude ispod 30%, a sta bi se to desilo da nas ima preko 50%?

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 09:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ako to ne kontas onda stvarno nemam rijeci

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 09:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ne znas ili ne mozes ili ne smijes da mi objasnis?

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 09:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

drakula je napisao:

Trebace nam puuuno policajaca, ako je tako.

nikakav problem, to se kako rekoh i inace radi.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 09:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U institucijama BiH je nacionalna zastupljenost po popisu iz 91,sad su se dogovorili i da u narednom periodu bude po popisu iz 91,ali svi znamo da ce morati biti po ovom popisu zastupljenost jer ce na tom insistirati i stranci.Sad ako njih bude preko 50 posto,oni imaju vecinu u svim institucijama i moci ce donositi odluke kakve hoce,mi cemo ici tamo turisticki,u tom omjeru snaga moci cemo da se poseremo na entitetsko glasanje jer je ono redukovano malo onim izmjenama visokog predstvanika tako da u tom omjeru ne mozemo nista.Cak ce i stranci odustati od multieticnosti jer su muslimani preko 50 posto i smatrace da oni mogu uredjivati BIH kao svojuja ti sad mogu do jutra nabrajati sta ce se desiti.Pa nisu muslimani ludi sto prave takvu kampanju,lazu i dolaze iz dalekog svijeta,oni ne zele ni da se bilo ko izjasnjava ko Bosanac jer im to remeti lpan da ih bude preko 50%

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 09:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Braneee je napisao:
pa gospodo dajte vise recite sta ce se desiti ako nas bude ispod 30%, a sta bi se to desilo da nas ima preko 50%?

Bićemo manjin... u stvari nećemo :) Srbi su ustavotvoran narod u BH.
Izgubićemo Rep... u stvari nećemo, jer je po Dejtonskom sporazumu RS "zagarantovana".
Igraće se dva naroda one igrice "ako si veći onda ti je manji i obratno". :D

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2013, 09:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ja opet ne vidim razlog za dramu i paniku ni da ih bude 90% nakon popisa...
konstitutivnost naroda...

to talija, fala :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1628 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 82  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]