banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 20:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 63  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Nov 2010, 19:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
:lol: :lol: :lol: :lol:
Nek' si im rekla... Tebi je svejedno, svakako moras da vadis vizu :)

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 19:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
HAHAHHAA

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 19:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ma ljudi, ako se u EU još uvijek vode pravom, blokada je mogla biti na toj ministarskoj konferenciji, a niko nije blokirao, sada ne mogu. EU se obezbjedila tim mehanizmima i to je to.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 20:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Hertzog je napisao:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Nek' si im rekla... Tebi je svejedno, svakako moras da vadis vizu :)

Ja vadim permesso, nije to viza :D

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 22:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Svejedno, znas sta mislim. U svakom slucaju sa ili bez viza tebi je isto. A dok izvadis permeso porodis se, kod njih to ide kao u sobi 16 pre uvodjenja automata :)

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 22:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
cuo sam par dana na radiju da ce vizna olaksica znaciti samo jedan ulazak u eu u 6 meseci,a da ce izmedju dva ulaska morati biti razmak od nekoliko meseci(mislim oko 6) ,pa ako neko ima tu vest neka okaci !

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 22:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Nov 2010, 22:52
anoniman je napisao:
cuo sam par dana na radiju da ce vizna olaksica znaciti samo jedan ulazak u eu u 6 meseci,a da ce izmedju dva ulaska morati biti razmak od nekoliko meseci(mislim oko 6) ,pa ako neko ima tu vest neka okaci !

nije tacno...

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 22:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
saturn je napisao:
anoniman je napisao:

nije tacno...

okaci vest ili link

edit:trazio sam na netu i svasta pise...
a ionako cu najverovatnije ici samo jednom sledece god. u eu...

Poslednji put menjao anoniman dana 16 Nov 2010, 23:06, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 23:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Nov 2010, 22:52
znaci predjem danas i vratim se nazad isti dan i ne mogu vise uci 6 mjeseci...alo pa budi malo razuman...

Vrh

Tema posta: Pojašnjenja...
PostPoslato: 17 Nov 2010, 07:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
Evo pojašnjenja bezviznog režima za Srbiju, ali sve ovo važi i za nas u BiH:

10 pravila za upotrebu bezviznog režima

Osobe sa biometrijskim pasošima mogu ostati u zemljama šengenskog prostora najviše 90 dana, u periodu od 6 meseci. Taj boravak se može iskoristiti u celini ili za nekoliko kraćih putovanja.
Izvor: Deutsche Welle

Šta omogućava bezvizni režim?
Bezvizni režim omogućava građanima, koji poseduju nove biometrijske pasoše, da slobodno putuju u zemlje Šengen zone. Putovanje se odnosi na kraće posete (poslovne ili turističke) u trajanju do 90 dana.

Koliko dugo putnik može ostati u Šengen zoni?
Osobe sa biometrijskim pasošima mogu ostati u zemljama šengenskog prostora najviše 90 dana, u periodu od 6 meseci. Taj boravak se može iskoristiti u celini ili za nekoliko kraćih putovanja. Po isteku 6 meseci od dana prvog ulaska u Šengen zonu, počinje da se računa sledeći period od 180 dana u kome ponovo možete koristiti pravo na posetu do 90 dana.

U koje zemlje se može putovati bez viza?
Bez viza se može putovati u sve zemlje EU, sem u Veliku Britaniju i Irsku, koje su van šengenskog prostora. Vize nisu potrebne ni za Švajcarsku, Island i Norvešku koje nisu članice Unije, ali su priključene šengen zoni. Podsećamo da vize nisu potrebne ni za putovanja u Bugarsku, Rumuniju i kao ni za Kipar. Iako ove tri članice Unije još nisu deo šengenskog prostora one primenjuju odluke EU. Vize takođe neće biti potrebne ni za Lihtenštajn.

Šta ne omogućava bezvizni režim?
Bezvizni režim važi samo za putovanja. On ne daje pravo građanima da duže od 90 borave u šengenskom prostoru. Bezvizni režim nije ulaznica za azil niti za radna mesta u Evropi. Rad i boravak u zemljama šengen zone, bez odgovarajuće nacionalne dozvole (boravišne i radne), je protivzakonit. Ukoliko nameravate da zbog posla ili studija ostanete duže u pomenutim zemljama to pravo morate regulisati u ambasadama ili konzulatima tih zemalja.

Koje su kazne za zloupotrebu bezviznog režima?
Osoba koja zbog lažnog azila ili rada na crno zloupotrebi bezvizni režim dobija zabranu ulaska na teritoriju zemalja Šengena, u trajanju od 5 do 10 godina. Zemlja kod koje se primete nepravilnosti u sprovođenju bezviznog režima, što podrazumeva veliki priliv azilanata ili nezakonitih migranata iz te zemlje, može biti vraćena na vizni režim.

Ukoliko ne posedujete biometrijski pasoš
Građani koji još ne poseduju biometrijske pasoše neće moći slobodno da putuju u šengenski prostor. Nosioci starih pasoša, do dobijanja novih biometrisjkih, moraće da i dalje traže vize od nadležnih predstavništava zemlje u koju žele da putuju.

Biometrijski pasoš i šta još?
Iako za bezvizno putovanje, pored biometrijskih pasoša, ne postoje drugi finansijski i administrativni zahtevi, može se dogoditi da se na ulasku u šengenski prostor od putnika, na uvid, zatraži dokaz o sredstvima za putovanje i izdržavanje tokom putovanja, zatim adresa boravka u Šengen zoni ili rezervacija hotela, eventualna povratna karta i zdravstveno osiguranje. Takođe, da bi osoba ušla u Šengen zonu za njom ne sme biti izdata poternica ili upozorenje o neodobravanju ulaska.

Ako idete kolima
Ukoliko u zemlje šengenskog prostora ulazite sopstvenim vozilom ne zaboravite da morate posedovati i važeću međunarodnu vozačku dozvolu i međunarodno osiguranje za vaše vozilo, tzv „zeleni karton“.

U hitnom slučaju
Ukoliko vam na putovanju hitno zatreba pomoć policije, lekara ili vatrogasaca na raspolaganju vam je jedinstveni broj za hitne slučajeve 112, koji važi u svim zemljama Evropske unije.

Savet
Građani koji se odluče da putuju u zemlje Šengen zone trebalo bi ipak prvo da konsultuju kozulate država u koje idu jer svaka zemlja može da ima još neka dodatna ograničenja (potrebna suma novca za putovanje, povratna karta..) Prvih nekoliko dana po stupanju na snagu bezviznog režima, zbog promene sistema, može doći do manjih poteškoća na granicama, tako da se savetuje građanima da imaju strpljenja i da se informišu pre nego što krenu na put.

Autorka: Marina Maksimović, Brisel
http://www.b92.net/putovanja/vesti.php?&nav_id=472299

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 08:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
I tu medjunarodnu dozvolu ce im traziti evt. Hrvati i Slovenci, i niko vise ( kao i zeleni karton) :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 10:55 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Što se mene tiče, 1-2 poslovna izleta u Slo, skijanje u Fr, WRC u Bugarskoj, F1 u Mađarskoj i ja zadoljan za iduću godinu...

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 14:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Metheny, hvala za link

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 00:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Državljanin Belgije Milan V. (39) vozeći velikom brzinom "ford mondeo" iz pravca Mađarske ka Srbiji probio je dve rampe na srpsko-mađarskom graničnom prelazu Horgoš-Reske i bez zaustavljanja nastavio put ka Bačkoj Topoli.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Hronika/97424/Probio-granicne-rampe-i-uleteo-u-Srbiju
Bježaćete vi svi odatle, ja vam kažem. :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2010, 17:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
:laughing3: :laughing3: :laughing3:
Vukla ga nostalgija šta ćeš...al bila jaka inercija :happy6:

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 02:17 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
laoce je napisao:
nemz je napisao:
Укинули визе или не, за мене ништа лично не значи. Немам новца да путујем даље од СРБ, ХР и ЦГ. Мислим да ови који ће путовати, путовали су и до сада.

Nije Budimpesta dalja od Budve, a ni Bec :wink: .

U Budvu mozes sa praznim novcanikom a da udjes u zemlje EU trebaces imati najmanje 1000 evra koje ces morati pokazati granicnom policajcu ako zatrazi inace mars nazad,a tek slovenci kakva su to govna za svaku sitnicu vratice te

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 09:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2009, 16:30
Za pokaz je dovoljno da se posjeduje neka bankovna kartica(maestro,visa,visa electron,master card), i 100 evra u dzepu. Carinik nema nadprirodne moci pa da ocjeni koliko para neko ima na racunu. Uz kulturno ponasanje koje je svojstveno nama Bosancima mislim da nece biti problema.
Lijep provod! :)

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 09:08 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
wolfsburg_rapsodija je napisao:
Za pokaz je dovoljno da se posjeduje neka bankovna kartica(maestro,visa,visa electron,master card), i 100 evra u dzepu.

Jel' ovo stvarno istina? Dobro da ne zaviruju da vide nose li ljudi gace. :roll:

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 09:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Pa to je oduvijek tako - za dan boravka u Hrvatskoj trebas imati 100 eura u gotovini, tj. imaju pravo traziti na uvid na granici, a sad sto ne traze dok se ne pocnes kurciti, to je druga stvar. Ne znam da li kartica moze pomoci.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2010, 11:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
ozna je napisao:
laoce je napisao:
nemz je napisao:
Укинули визе или не, за мене ништа лично не значи. Немам новца да путујем даље од СРБ, ХР и ЦГ. Мислим да ови који ће путовати, путовали су и до сада.

Nije Budimpesta dalja od Budve, a ni Bec :wink: .

U Budvu mozes sa praznim novcanikom a da udjes u zemlje EU trebaces imati najmanje 1000 evra koje ces morati pokazati granicnom policajcu ako zatrazi inace mars nazad,a tek slovenci kakva su to govna za svaku sitnicu vratice te

A kako mislis prezivjeti u Budvi ,ako ti je prazan novcanik? I kakva je to glupost sa 1000 evra?
Znas li da ti pri ulasku u Srbiju mogu traziti da im pokazes 50 € za svaki dan sto ces ostati tamo?
Citiraj:
USLOVI ZA ULAZAK STRANACA U REPUBLIKU SRBIJU

1. važeća putna isprava;
2. važeća viza u putnoj ispravi, ako je viza za Srbiju potrebna za državljane države čiju putnu ispravu poseduje;
3. dokaz o posedovanju dovoljnih finansijskih sredstava za izdržavanje tokom boravka u Republici Srbiji, tranzita kroz Republiku Srbiju i povratak u zemlju porekla – dovoljnim sredstvima se smatra iznos od 50 evra po danu boravka, a dokaz je gotovina u navedenom iznosu, izvod sa bankovnog računa, putnički čekovi, kreditne kartice, kao i garantno pismo;
4. potvrda o vakcinisanju, odnosno potvrda da nije oboleo od zarazne bolesti, a dolazi sa područja zahvaćenih epidemijom zaraznih bolesti, koja se određuju prema podacima Ministarstva zdravlja;
5. ukoliko maloletna lica putuju sa jednim od roditelja potrebno je overeno punomoćje drugog roditelja odnosno, kada putuju sa trećim licem, oba roditelja ili staratelja;
6. preporučuje se posedovanje polise zdravstvenog osiguranja za period boravka u Srbiji na iznos medicinskih troškova koji ne može biti manji od 20.000 EUR;

http://www.mfa.gov.rs/Srpski/konz/vize.htm

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 63  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]