Pfc88 je napisao:
wizzy_bl je napisao:
gsasa je napisao:
Ja mislim da oni samo nisu u momentu razmišljali da treba ostaviti velike markete otvorene, nego zatvaraj sve. Mislim da nisu namjerno zatvorili velike markete nego samo nisu razmišljali u datom momentu, što je vrlo opasno.
Meni je realnija opcija da nisu nikad ni pomislili zatvoriti markete u trznim centrima , jer je logicno da ih ne zatvaras (radili su i u totalnom lockdown-u), ali ovi sto su odlucili nisu precizno napisali (kontajuci sta ces pisati kad se podrazumjeva da je tako).
Inspektori, tj njihovi sefovi koji su uglavnom pravnici, su uglavnom ograniceni ljudi i ne vode se logikom vec onim sto je napisano...a kad striktno gledas sta je napisano, protumacili su da i njih treba zatvoriti i eto nesporazuma...
Ne znam koliko mozete shvatiti ovo sto sam napisao, ali radim u slicnom okruzenju pa znam da se nista nece protumaciti na logican nacin, sve moras nacrtati.
I ti sad hoces reci da su ovi upravu sto su donosili i pisali a ne inspektori???
A pisci uvidjevsi kakvu su gluposti uradili "popravljaju" svoju gresku, ali ne, nisu oni krivi, vec ovi sto su to uocili.
Svaka cast!
I dalje sam ubjedjen da ovi sto su pisali odluku nisu mislili zatvarati markete u sklopu trznih centara, vec su jednostavno preskocili definisanje tog slucaja.A da su inspektori, tj tumaci napisanog, to protumacili u kontru.
Svi marketi su uredno otvoreni u ponedjeljak i onda pocinje tumacenje inspektora(ili njihovih sefova) da ih se treba zatvoriti, jer nesto nije napisano (nacrtano). U odluci stoji da marketi uredno rade, ali se trzni centri zatvaraju. Ne spominju se marketi u sklopu trznih centara Nedostajalo je "osim marketa u sklopu trznog centra". E sad, ako su na proljece, u vrijeme najtezeg zatvaranja, ti isti marketi bili otvoreni...koja je logika da ih sad zatvoris? O tome ti pricam, niko od njih ne razmislja o tome da je neko mozda zaboravio nesto napisati, da provjeri sta je htio postici napisanim, ili da li je neka greska u pitanju... vec samo rade po automatizmu. Kao vojska.
To je generalno veliki problem u drzavnoj upravi/birokratskom aparatu. Malo ko razmislja svojom glavom o tome zasto se nesto radi (koja je svrha), vec se radi onako ti se kaze/napise (a ti nemas pojma zasto je to tako, niti te interesuje).