banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 22:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383 ... 558  Sledeća

Da li bi ste se vakcinisali protiv korona virusa? (12.02.2021.)
a)vakcinisaću se 57%  57%  [ 72 ]
b)neću se vakcinisati 14%  14%  [ 18 ]
c)vakcinisaću se ako budem bio uslovljen/a (zbog posla, putovanja i sl.) 25%  25%  [ 32 ]
d)nisam o tome još razmišljao/la 3%  3%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 126
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Mar 2021, 18:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Imam osjecaj da neko posalje koju stoju novinaru/novinama i ajd sad pisi da su greskom i nas zatvorili.

Jbg, ja sam generalno protiv zatvaranja i ne bih nista zatvarao, ali ako vec odluce zatvarati, sta se sad svi odreda bune i svako gleda kako uhvatiti neku krivinu.

Kolilo sam ja shvatio smisao zatvaranja jeste smanjiti kretanje ljudi. Kkao smanjiti, pa yako sto nista ne radi.

Tns je u pravu, mozda bi najvise efekta bilo sa cescim mini zatvaranjima po 2-3 dana...

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2021, 18:40 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Stoju Burek i jogurt, ne treba više.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2021, 19:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
wizzy_bl je napisao:
gsasa je napisao:
Ja mislim da oni samo nisu u momentu razmišljali da treba ostaviti velike markete otvorene, nego zatvaraj sve. Mislim da nisu namjerno zatvorili velike markete nego samo nisu razmišljali u datom momentu, što je vrlo opasno.
Meni je realnija opcija da nisu nikad ni pomislili zatvoriti markete u trznim centrima , jer je logicno da ih ne zatvaras (radili su i u totalnom lockdown-u), ali ovi sto su odlucili nisu precizno napisali (kontajuci sta ces pisati kad se podrazumjeva da je tako).

Inspektori, tj njihovi sefovi koji su uglavnom pravnici, su uglavnom ograniceni ljudi i ne vode se logikom vec onim sto je napisano...a kad striktno gledas sta je napisano, protumacili su da i njih treba zatvoriti i eto nesporazuma...

Ne znam koliko mozete shvatiti ovo sto sam napisao, ali radim u slicnom okruzenju pa znam da se nista nece protumaciti na logican nacin, sve moras nacrtati.
I ti sad hoces reci da su ovi upravu sto su donosili i pisali a ne inspektori???
A pisci uvidjevsi kakvu su gluposti uradili "popravljaju" svoju gresku, ali ne, nisu oni krivi, vec ovi sto su to uocili.
Svaka cast!

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2021, 19:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Данас кад мало проконтам, схватам да су ми све комшије у неком моменту имале ковид, осим пар баба и ђедова који се наравно највише пазе и без маске ни на кафу не долазе.
Тренутно двоје комшија су активни, једно је на паприковцу, друго кући, драстична разлика у симптомима и стању. Ово што је заглавило на кисеонику додуше има аутоимуну болест, што је јако опасно у данашње вријеме јер сви са болестима из те групе узимају имоносупресорску терапију да би могли нормално функционисати. Примљен ноћас, чекао је неколико часова да добије слободан кревет, на крају нема ћебади ни јастука него неке плахте . . . Дакле стање је јако тешко и не треба се зајебавати.

Влада једноставно треба увести општи локдаун, посебно забранити кретање између општина, кафане и иначе мјеста необавезног окупљања затворити итд итд.
Или, пустити да се сви заразимо па ко преживи нек продаје земљу.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2021, 20:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pfc88 je napisao:
wizzy_bl je napisao:
gsasa je napisao:
Ja mislim da oni samo nisu u momentu razmišljali da treba ostaviti velike markete otvorene, nego zatvaraj sve. Mislim da nisu namjerno zatvorili velike markete nego samo nisu razmišljali u datom momentu, što je vrlo opasno.
Meni je realnija opcija da nisu nikad ni pomislili zatvoriti markete u trznim centrima , jer je logicno da ih ne zatvaras (radili su i u totalnom lockdown-u), ali ovi sto su odlucili nisu precizno napisali (kontajuci sta ces pisati kad se podrazumjeva da je tako).

Inspektori, tj njihovi sefovi koji su uglavnom pravnici, su uglavnom ograniceni ljudi i ne vode se logikom vec onim sto je napisano...a kad striktno gledas sta je napisano, protumacili su da i njih treba zatvoriti i eto nesporazuma...

Ne znam koliko mozete shvatiti ovo sto sam napisao, ali radim u slicnom okruzenju pa znam da se nista nece protumaciti na logican nacin, sve moras nacrtati.
I ti sad hoces reci da su ovi upravu sto su donosili i pisali a ne inspektori???
A pisci uvidjevsi kakvu su gluposti uradili "popravljaju" svoju gresku, ali ne, nisu oni krivi, vec ovi sto su to uocili.
Svaka cast!
I dalje sam ubjedjen da ovi sto su pisali odluku nisu mislili zatvarati markete u sklopu trznih centara, vec su jednostavno preskocili definisanje tog slucaja.A da su inspektori, tj tumaci napisanog, to protumacili u kontru.

Svi marketi su uredno otvoreni u ponedjeljak i onda pocinje tumacenje inspektora(ili njihovih sefova) da ih se treba zatvoriti, jer nesto nije napisano (nacrtano). U odluci stoji da marketi uredno rade, ali se trzni centri zatvaraju. Ne spominju se marketi u sklopu trznih centara Nedostajalo je "osim marketa u sklopu trznog centra". E sad, ako su na proljece, u vrijeme najtezeg zatvaranja, ti isti marketi bili otvoreni...koja je logika da ih sad zatvoris? O tome ti pricam, niko od njih ne razmislja o tome da je neko mozda zaboravio nesto napisati, da provjeri sta je htio postici napisanim, ili da li je neka greska u pitanju... vec samo rade po automatizmu. Kao vojska.

To je generalno veliki problem u drzavnoj upravi/birokratskom aparatu. Malo ko razmislja svojom glavom o tome zasto se nesto radi (koja je svrha), vec se radi onako ti se kaze/napise (a ti nemas pojma zasto je to tako, niti te interesuje).

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2021, 22:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
http://nebojsavukanovic.info/dovitljivi ... tra-oktan/

Može li neko porodicu da mu pomene?

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2021, 22:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Kakav smo mi narod.
Maskira natpis "Tržni centar" i to više 'de jure' nije tržni centar i pravila ne vrijede?
Izuzetno dovitljivo.
Mislim da ni Japanci nisu ovako inteligentni.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2021, 22:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mislim da sam naziv "trzni centar" ne igra ama bas nikakvu ulogu, tako da mi nije jasan ovaj pokusaj.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2021, 22:43 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Al skontaj ti kakve lobanje borave u nasoj drzavi. Pa na nivou desetogodisnjaka, mozda i mladjeg djeteta. Sta je njemu palo na pamet :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2021, 22:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
wizzy_bl je napisao:
Mislim da sam naziv "trzni centar" ne igra ama bas nikakvu ulogu, tako da mi nije jasan ovaj pokusaj.
Pa ne bi trebalo da igra; ako je po definiciji tržni centar, onda jeste, ako po definiciji nije, onda nije.
Ne može to najlon promijeniti u zakonskom smislu.
Ali sad mi pade na pamet nešto još jadnije.
Ti ljudi koji tu rade za sitne pare, bi možda ostali bez plate ako bi bilo zatvoreno, pa su sada sretni ako to ne bude zatvoreno uz pomoć operacije "Najlon", ali su istovremeno tužni jer moraju rintati za jadnu platu.

supersonic je napisao:
Al skontaj ti kakve lobanje borave u nasoj drzavi. Pa na nivou desetogodisnjaka, mozda i mladjeg djeteta. Sta je njemu palo na pamet :lol:
Jebote otkako pratim internet vijesti polako počinjem kontati u kojoj priprčini od "države" prebivam, pa da se ja lagano odjavim.

Bajaga i Instruktori - Strah od vozova, 1986.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2021, 22:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
wizzy_bl je napisao:
gsasa je napisao:

Isto sam i ja mislio, samo si ti to drugim rijeČima i bolje od mene rekao.

Послато са KING_KONG_3 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2021, 22:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
Danas poslije ručka sam izašao u šetnju i po saobraćaju se vidi da je sve zatvoreno i da ništa ne radi. Ja sam na onom putu što iz Karanovca ide za Kneževo i tuda stalno idu auta i kamioni ali danas po podne samo prođe po neko auto i to je to.

Послато са KING_KONG_3 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2021, 12:13 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ozrenx je napisao:
Evo, pamti ovaj post, ako budu prozvodili vakcine pljuni me u usta

Citiraj:
Ruski Fond za direktne investicije i Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak saopštili su da su postigli dogovor o proizvodnji vakcine "Sputnjik V" protiv koronvirusa koja bi mogla da počne do maja u postrojenjima Torlaka.

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/posti ... ku/y1wgzm9

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2021, 12:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Bas htjedoh priupitati gdje ozrenko :D

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2021, 12:23 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Kad je svecano pljuvanje?

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2021, 12:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Avg 2015, 18:05
Eh da ima neko da okači prigodan gif...

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2021, 12:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
supersonic je napisao:
Kad je svecano pljuvanje?
Ali da budu ispostovane sve epidemioloske mjere tokom pljuvanja.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2021, 13:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
Negativan pcr ili potvrda o vakcinaciji :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2021, 13:41 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Okt 2013, 20:24
Ljudi uzmu kafu za ponijeti, i sjednu u baštu. Još im konobar pusti i muziku. Bašte pune.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2021, 14:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pošteni Srda je napisao:
Eh da ima neko da okači prigodan gif...
:)Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 11143 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 377, 378, 379, 380, 381, 382, 383 ... 558  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]