banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 02:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 63  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Nov 2010, 20:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
zLo_krme je napisao:
Hertzog je napisao:
3 meseca 100%

Ali u kom smislu? Mogu li se vratiti odmah sutradan ili je dozvoljeno samo 3 mjeseca ukupno od 6 mjeseci? Mene to zanima jer spremam diplomski i znam da ću biti duže od 3 mjeseca i ne da mi se ići avionom samo jer nisam sigurna.

Imaš neograničen broj ulazaka i izlazaka, kad uđeš možeš boraviti dan, dva, tri,... sedam, sedamnaest, mjesec dana,... ali u okviru 180 dana od tvog prvog ulaska ukupno možeš u zemljama EU boraviti pomenutih 90 dana...
Nakon tih 180 dana "resetuje" se broj tvojih dana i ponovo počinje brojanje za narednih 180 dana...
Ako studiraš i treba ti više od 90 dana boravka traži studentsku vizu...

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 21:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
zLo_krme je napisao:
Hertzog je napisao:
3 meseca 100%

Ali u kom smislu? Mogu li se vratiti odmah sutradan ili je dozvoljeno samo 3 mjeseca ukupno od 6 mjeseci? Mene to zanima jer spremam diplomski i znam da ću biti duže od 3 mjeseca i ne da mi se ići avionom samo jer nisam sigurna.

Nemas ti uopste pravo studirati sa nashim pasosem tamo bez studentske vize...i ti to dobro znash bobo :)

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 21:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Ali, ja sam mislio...
Ma čekam na boravišnu već 100 godina :( Glupa Italija.
Dobih odgovor, znači 90/180... Koja glupost :( Meni ovo ništa ne znači opet... :(

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 22:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
zLo_krme je napisao:
Ali, ja sam mislio...
Ma čekam na boravišnu već 100 godina :( Glupa Italija.
Dobih odgovor, znači 90/180... Koja glupost :( Meni ovo ništa ne znači opet... :(

Na kojoj si vizi sada? Valjda imas studentsku boravisnu.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 22:32 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 10 Nov 2010, 22:30
dobra stvar

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 22:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nemam, imam potvrdu da čekam studentsku boravišnu dozvolu. Sada sam na onoj za ponovni ulazak u državu (za osobe koji čekaju boravišnu).

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 22:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

zLo_krme je napisao:
Nemam, imam potvrdu da čekam studentsku boravišnu dozvolu. Sada sam na onoj za ponovni ulazak u državu (za osobe koji čekaju boravišnu).

Ne kontam kakva je to viza,ovdje ili imas vizu,ili je nemas, ako se desi da se duze ceka, jednostavno ostanes u zemlji dok je ne dobijes, jer inace nemas mogucnosti ponovnog ulaska.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2010, 23:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
zLo_krme je napisao:

Ne mogu da vjerujem šta čitam. :lol:

Pa ako je iko bio zagrijan na ovoj temi onda si to ti. Za ovo pravilo si mogla da čuješ od naših susjeda.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2010, 00:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Krmence mozes biti 90/180, znaci u pola godine taj period. Nakon toga mora proci pola godine da bi opet mogla biti. Ali to i nema neke logike za razmisljati. Tebi treba viza jer ostajes tako dugo, a niko turisticke ne ide 90 dana. Retko ko iskoristi tih 90 dana u pola godine

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2010, 00:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
zLo_krme je napisao:

Ne kontam kakva je to viza,ovdje ili imas vizu,ili je nemas, ako se desi da se duze ceka, jednostavno ostanes u zemlji dok je ne dobijes, jer inace nemas mogucnosti ponovnog ulaska.

U Italiji je čekaš godinu dana i dobiješ je dan prije isteka i onda opet imaš staru koja je istekla i potvrdu da si predao za novu.
Ja sam izašla iz zemlje i dobila vizu za ponovni ulazak jer imam taj papir da čekam dozvolu boravka. Na osnovu toga znaju i da si redovan student i sve, mislim znaš to i sam...
Hertzog je napisao:
Krmence mozes biti 90/180, znaci u pola godine taj period. Nakon toga mora proci pola godine da bi opet mogla biti. Ali to i nema neke logike za razmisljati. Tebi treba viza jer ostajes tako dugo, a niko turisticke ne ide 90 dana. Retko ko iskoristi tih 90 dana u pola godine

Ništ, iskoristiću ovu što mi traje do maja, pa ću onda izvaditi novi pasoš i onda s njim biti još 3 mj dok ne diplomiram... Nakon toga idem negdje drugo, Žabari smaraju.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2010, 01:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne da smaraju nego bruka. Da dobijes permeso penziju zasluzis... Debili

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2010, 10:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

zLo_krme je napisao:
laoce je napisao:
zLo_krme je napisao:

U Italiji je čekaš godinu dana i dobiješ je dan prije isteka i onda opet imaš staru koja je istekla i potvrdu da si predao za novu.
Ja sam izašla iz zemlje i dobila vizu za ponovni ulazak jer imam taj papir da čekam dozvolu boravka. Na osnovu toga znaju i da si redovan student i sve, mislim znaš to i sam...

Zapravo ne znam, ovdje se viza u prosjeku ceka 2-3 sedmice, desi se da nesto zakeraju, pa se ceka duze,ali u tom slucaju ne mozes napustiti zemlju,zapravo ne mozes ponovo uci,nema te neke potvrde da cekas vizu.

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2010, 12:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja sam do sad 1000 puta rekla Austrija majka... Al kad ovi imaju bolju akademiju... Jedva čekam da završim, smučili su mi se...

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2010, 21:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
laoce je napisao:
Zapravo ne znam, ovdje se viza u prosjeku ceka 2-3 sedmice, desi se da nesto zakeraju, pa se ceka duze,ali u tom slucaju ne mozes napustiti zemlju,zapravo ne mozes ponovo uci,nema te neke potvrde da cekas vizu.

Kako nema potvrde da čekaš vizu? Evo ja je upravo držim u rukama. To zavisi isto u kom bezirku predaješ za vizu. Negdje su idioti i ništa ti ne dadnu kad predaš.
Što se tiče čekanja, ja kad sam prije 15 dana predao za vizu, rekli su mi oko 6 sedmica. Ja kontam da ću je do kraja novembra pokupiti.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 00:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Flavoure-Flave je napisao:
laoce je napisao:

Što se tiče čekanja, ja kad sam prije 15 dana predao za vizu, rekli su mi oko 6 sedmica. Ja kontam da ću je do kraja novembra pokupiti.

Nismo se razumjeli, ja sam se pogresno izrazio. Naravno da dobijes potvrdu na kojoj pise kad da dodjes po vizu , ali koliko mi je poznato, niko nije isao sa tom potvrdom preko granice, ljudi su znali i po 3 mjeseca cekati u Austriji , jer nisu imali vizu, tj. garanciju da ce ponovo moci uci nazad.
@Krmence - zar je ta akademija bolja od becke akademije, ili od Angewandte ( primijenjene)?
Kako nema potvrde da čekaš vizu? Evo ja je upravo držim u rukama. To zavisi isto u kom bezirku predaješ za vizu. Negdje su idioti i ništa ti ne dadnu kad predaš.

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 00:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne znam kako je u At, ali kod nas imaš pravo izaći ako ne gaziš teritoriju EU, odnosno možeš kući avionom ili brodom.
Što se faksa tiče, ovo je jedna od najboljih akademija u Evropi i imamo odlične profesore. Akademija u Beču radi po starom sistemu od 4 godine i imaju jako malo smijerova, dok naša ima 30ak.... Pored toga umrežana je s akademijom u Berlinu koja je mislim najbolja u Evropi i naše preporuke vrijede kod njih i obrnuto....
Sorry na ot :)

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 10:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
lollipop je napisao:
DELLBOY je napisao:
A jesu li spremni biometrijski pasoši????

star 5 dana, tek izasao iz stampe.. jos vruc.. :lol:

sta treba od dokumenata za novi pasos ako mi je stari jos validan

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 10:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ponesi stari i licnu i uplati 40KM

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 10:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
danke

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 10:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Ponesi stari i licnu i uplati 40KM

Zasto je i licna potrebna?Zar nije pasos jednako validan dokument? Mislim da ce meni traziti i potvrdu o drzavljanstvu ( po stoti put) , zato sto nisam rodjen u BiH. :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 63  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]