Naš mentalitet je tek posebna priča, sjesti u kafić, naručiti kafu, ispozdravljati se sa rajom, trač partija, Instagram fukse, ne može raja bez toga, to je najveći problem.
Jeste teško ugostiteljima i zanatlijama ako se zatvori, ali i vlast i narod su krivi zato što se ništa ne radi.
Idem prema BG, pored autoputa, Pećinci, Šimanovci, Ugrinovci, Martinci, to je firma na firmi, radi se, ulaže se, strani investitori, lova, dešava se nešto, a mi smo priprčina, Srbija (bar ta sjeverna polovina) je za nas Kalifornija.
Stariji pamte, mladi ne vole Jugonostalgiju, ali radilo se, rintalo se, fabrike, radne akcije, bilo je snage, volje, poslušnosti, današnja omladina su govna.
Ali nisam plaćen da razmišljam o ekonomiji i privredi, to ja onako za sebe skrenuh sa teme.
Da nam je nordijska ili japanska disciplina i mentalitet, mi bismo bili nešto, ima ovdje talentovanih ljudi, potencijala, samo što je sve sjebano iz ovog ili onog razloga.
Vrijeme će pokazati, kao što uvijek pokaže.
I još nešto, Zoka je napisao da sida ubije toliko i toliko ljudi godišnje.
Ali ne ubije HIV virus, nego posljedice koje izaziva, a to je imunodeficijencija, tako da obična prehlada može biti kobna.
I šta je uzrok smrti, prehlada ili sida (tj. infekcija HIV virusom/AIDS bolest)?
Naravno ovo drugo, AIDS nije direktan uzrok, nego indirektan, tako je i sa koronom, ona de facto nije uvijek uzrok smrti ali može dovesti do iste.
Ali džaba objašnjavati nekome ko od medicine zna razlikovati arterije i vene. Ako i toliko.
Rajder on d storm je napisao:
Da nam je nordijska ili japanska disciplina i mentalitet
Da je babi mudo.....