kutak je napisao:
The_new_Statesman je napisao:
Sve to stoji. Nemoj me pogresno razumjeti, ja uopste ne propagiram odlazak jer znam koliko je tesko sve to preturiti preko glave.
Ti ili propagiraš odlazak ili omalovažavaš život ovdje. Ne kontam ti pisanje, ukratko: loše je, sranje je, glup narod, glupa vlast, ništa ne valja, nemate vode, struje, zadravstvo u qurcu... dopuni... i onda na sve to napišeš: ja ne propagiram odlazak. A, šta onda radiš? Naslađuješ se?
I evo stvarno, koji problem imaš sa planiranim isključivanjem struje?
Već sam jednom pisala na ovu temu, poslije vaših pisanja, najbolje bi bilo da vi koji ste već preko doznačite sredstva za jednu kolektivnu gasnu komoru, da nas preventivno potušite, jer vi znate šta i kako, tj. ako se neko ne slaže sa vama, on "lupa, sere, itd..." Pri tom staviti još i prigodnu sliku stada ovaca, mraka iz svemira, napisati laku noć, jer to je danas sve tako IN.
Tebi je mnogo dobro? Sto vise "planiranih" nestanaka struje to bolje, a?
Sto vise dizel agregata da bi firme mogle kako tako raditi, to bolje.
Nema veze sto nestanci struje utice na rokove isporuka, kvalitet i produktivnost.
Nema veze sto se zbog toga placaju masni penali. Neka je nestanak "planiran", to opravdava sve.
I nestanak zbog manje kise i nestanak zbog toga sto se komsijin cuko popiskio uz banderu.
E vidis, ja ne pisem protiv naroda, ja pisem protiv takvih poput tebe koji zbog sitne licne koristi sjebu sve.
Malo je reci da koljete svinjce zbog jedne snicle.
Btw. pre nekoliko dana je jedan momak zavrsio obuku koju sam ja finansirao. Mozda ce mi trebati u buducnosti, a mozda nece. Zasto bas on? Zato sto sam 99% siguran da nece htjeti ici vani.
Imas li slican vlastiti primjer?