wizzy_bl je napisao:
Nadam se da razumjete da ime kafane apsolutno nije bitno i da se ovo moglo desiti bilo gdje.
Naravno. Štaviše, ko ovo nije očekivao, mislim da nije imao realna predviđanja. Ovakve stvari očigledno nije jednostavno kontrolisati. Pa ne može ostati na 10 zaraženih, nismo Tibet ili Nepal. Najvažnije od svega je da se žarišta pohvataju rano kako bi se spriječio eksponencijalni rast, i da svako od nas radi na sprečavanju istog tako što će povesti računa - o sebi. Da se ne ponavljam, uglavnom mislim da smo svi pismeni i znamo kojih se mjera trebamo pridržavati. Biće svakako i šabanluka kod pojedinaca, šta da se radi.
Što se tiče doktora Nestorovića, ok, zeznuo se 1/1 ali ne bih odbacivao njegovu stručnost, to je čovjek sa 3 specijalizacije, a uz to - pulmolog. U pogledu širenja virusa, ispao je grbav 100%, sad i on kaže da je to izjavio još do nije izgledalo ni približno ovako, ali u pogledu smrtnosti, koja će po svemu sudeći završiti ispod 1%, kad se jednom podvuče crta, nije ništa pogrešno rekao, čini mi se. Ovo definitivno nije SARS, a ponajmanje kuga i kolera. Najveću štetu neće pretrpiti zdravlje, već ekonomije, kako je krenulo... S druge strane, oni su imali takav nastup, pretjeran, vjerovatno u cilju sprečavanja rane panike, što i nije loše uopšte, jer sigurno se niko nije spakovao i otišao u Italiju u šoping, ali je vjerovatno odložena panična kupovina i slično.
Kad smo već kod panike, Mejdan osvjetlao obraz! Panike bez

Svježe slikano