banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 00:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10394 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Feb 2014, 11:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ruje imaju i daju lovu. EU ima i trazi "uslove koji se moraju ispuniti"...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 11:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Članak od prije dva dana vezano na tu priču

Citiraj:
Ко је газда у кући?

Најважније питање за Москву сада се тиче тога ко је у Украјини способан да чврсто узме власт у своје руке? Ако из разматрања искључимо сасвим хипотетичну могућност војног преврата, једини кандидат за заузимање власти у Украјини је Јулија Тимошенко. Југоисточна Украјина практично нема шансе да се довољно брзо мобилише и да понуди свог снажног кандидата. Таква личност, наиме, тренутно не постоји, иако ће се на изборима истовремено кандидовати неколико представника истока Украјине (губернатор Харковске Области Михаил Добкин већ је изјавио да намерава да учествује у председничким изборима). Тако да ће кандидат источне Украјине бити Тимошенко која је пореклом из Дњепропетровска.

Јасно је зашто Тимошенко сада толико жели да „сви хероји са Мајдана нађу своје место у извршној власти“. За њу је то, наиме, једина могућност да обузда пробуђену енергију народног протеста.

За разлику од Јацењука и Кличка (који играју за тимове САД и Немачке), Тимошенко је, без обзира на њену проевропску оријентацију, ипак кудикамо самосталнија личност. Истина је да је веома тешко имати у њу поверења, али изгледа да у садашњој ситуацији Тимошенко представља најмање могуће зло за Русију, док је истовремено она, наравно, одлична варијанта која одговара Западу. Док отворено антируска реторика украјинских националиста искључује могућност било какве сарадње Москве са новом Владом, у случају да се на важним позицијама нађу Тјагнибок или Јарошенко.

То значи да је, са једне стране, Русији потребно да Тимошенко обузда представнике радикале струје, а, са друге, то није могуће учинити ако се они не укључе у састав нове Владе. Добијамо зачарани круг из којег ће излаз морати да нађе не само Москва, него и Кијев. При томе ће Кијев тај излаз морати да пронађе много брже, јер без преговора са Русијом о судбини кредита чија је исплата већ почела и о судбини испорука гаса Украјина једноставно неће опстати до избора 25. маја. А тек након ових избора моћи ће да добије значајнију „западну помоћ“

http://ruskarec.ru/politics/2014/02/26/ ... 28451.html

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 12:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kao sto rekoh Putin ima lovu na raspolaganju da kupi bilo koga. Merkelova ima uslove i javno mjenje koje veoma neprijateljski gkeda na trosenje njemackih para na blentave americke mokre snove.

Pa da vidimo. Rujama nije problem cekati i nekoliko godina.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 12:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Kako uličari preuzimaju vlast u Kijevu
https://www.youtube.com/watch?v=q8JC-ZjqFb4

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 12:44 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
to je taj dolazak demokratije

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 12:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

@TnS
Pa i taj dio ima u članku...

Citiraj:
За будућност Велике Русије нема ничег катастрофалног у садашњој смени власти у Украјини. Антируско усмерење покрету дају радикални националисти, као и они који са Запада повлаче конце, али у широким слојевима становништва Украјине русофобија није распрострањена. Што значи да ће се приликом следећег заокрета украјинске кризе у „независном“ друштву формирати другачија конфигурација, у којој ће врло вероватно главна проблематична тачка постати управо „европски избор“.

Да ли ће до тада проруске снаге у Украјини успети да се реорганизују, да пронађу лидере и формулишу своју идеју савеза са Русијом? Хоће ли им Русија у томе помоћи, нудећи свој пројекат економске и политичке реинтеграције? Одговоре на ова питања донеће најближа будућност, а даће их Владимир Путин, којем сада сам историјски ток догађаја додељује улогу лидера целог руског света, па и његовог украјинског дела.

Samo što vlažni snovi Amerike ili nešto drugo...

http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Kud ... ke.lt.html
http://www.dw.de/kraj-nema%C4%8Dke-vojn ... a-17442151

Frank-Valter Štajnmajer postaje popularniji od Merkelove. A vezano za njega...

Citiraj:
Jedan od ključnih figura Socijademokratske partije Nemačke , Štajmajer je autor koncepta ponovnog približavanja Rusiji putem razvijanja i povezivanja ekonomskih interesa dva naroda. Međutim, mogući povratak Štajnmajera i novih pozitivnih smerova u „ruskoj“ politici Nemačke sa jedva prikrivenom zabrinutošću gledaju u Poljskoj. Imajući to u vidu uopšte nije slučajno što je za svoju prvu posetu u svojstvu šefa MIP Štajmajer izabrao upravo Varšavu, posebno u svetlu rastuće političke krize u Ukrajini.

Mnogi u Varšavi smatraju da je novi šef nemačke diplomatije naklonjen Rusiji, što ga automatski čini „neprijateljem Poljske“, što je posledica poznatog antiruskog raspoloženja poljskih elita. Važan razlog za oprez u Poljskoj predstavlja činjenica da je Štajmajer bio desna ruka bivšeg nemačkog kancelara Gerharda Šredera, koji je između ostalog zapamćen po tomo što je okarakterisao predsednika Rusije Vladimira Putina kao „kristalno čistog demokratu“ (uzgred, ova fraza je prilično zbunjeno doživljena u evropskoj javnosti).

„U političkoj eliti u Berlinu ima dovoljno prijatelja Rusije, ali Štajnmajer se posebno izdvaja...

http://www.diplomatija.com/sr/5815/news ... ja-rusiji/

Meni ovo liči na to da SAD spriječi približavanje Njemačke i Rusije. Ako se o tome radi, nije Putin glup da reaguje naglo i nasjedne na to...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 13:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Putin obecao pomoc Krimu.

Za Ruse - Janukovic je jos uvijek legitimno izabrani predsjednik, ne i za EU i Amerikance. Janukovic drzi presicu u 2.

Citiraj:
Путин наложио Влади РФ да упути помоћ Криму - Председник Владимир Путин је наложио Влади РФ да размотри питање упућивања неопходне хуманитарне помоћи Криму после захтева Аутономне Републике Крим, саопштава портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Citiraj:

00:10 За Крим Јанукович је председник Украјине - Нови председник Владе Аутономне Републике Крим Сергеј Аксионов рекао је да је Виктор Јанукович и даље легално изабрани председник Украјине. Аксионов је такође рекао да се нада за финансијску помоћ из Русије.

"У овом случају господин Јанукович је још увек легално изабран за председника", рекао је Аксионов. "У нашем комплексном времену, ја сам сигуран да ће Руска Федерација пружити руку помоћи, укључујући и финансијску помоћ, да би Крим могли да организујемо. "

Citiraj:
00:15 За САД Јанукович није председник - Вашингтон више не сматра Виктора Јануковича као председника Украјине, рекао је секретар за штампу Беле куће Џеј Карни. Како се наводи у саопштењу он је "абдицирао своје одговорности, те оставио Кијев".

Citiraj:
00:20 Турчинов именовао изасланика за Крим - "Привремени председник" Украјине Александар Турчинов је именовао Сергеја Кунитсина на место сталног представника председника Украјине за Аутономну Републику Крим после прихватања оставке Виктора Плакида.

Citiraj:
08:30 Пушков: Крим има право да сам одлучује о својој судбини - У Аутономној Републици Крим данас ће почети формирање нове владе, рекао је новинарима нови премијер украјинске аутономије – лидер странке ''Руско јединство'' Сергеј Аксјонов.

Дан раније њега је Кримски парламент поставио на дужност шефа кабинета министара.

Раније су посланици сменили бившу владу републике и скоро једногласно одредили датум спровођења референдума о статусу аутономије – 25. маја, на дан председничких избора у земљи.

Председник комитета Државне думе Русије за међународна питања, Алексеј Пушков изјавио је данас да је референдум ''легитимнија форма промене статуса Крима него спонтаног Мајдана''.

Крим има право да спроведе референдум о самоопредељењу свог статуса, - нагласио је посланик.

Citiraj:
09:30 ОЕБС шаље представнике на Крим - Организација за европску безбедност и сарадњу у Европи ( ОЕБС ) је забринута због ситуације на Криму, рекао је вршилац дужности председника организације, швајцарски министар спољних послова Дидије Буркхалтер. " Захтевамо да све стране у сукобу покажу одговорност и пажљив приступ у овој тешкој ситуацији и позивамо све стране да предузму мере за смањење напетости и да се одрекну насиља" - наводи се у саопштењу.

Према Буркхалтеру, у наредним данима ће да стигне на Крим лични представник предсједавајућег ОЕБС Тим Гулдиман Украјине и Високи комесар за националне мањине, Астрид Тхорс. Они треба да обезбеде стручну подршку за нормализацију стања у аутономној републици, јавио је Итар-тас .

Citiraj:
09:45 Јанукович данас у Ростову на Дану држи прес конференцију - Виктор Јанукович ће данас 28. фебруара, у Ростову на Дону одржати конференцију за новинаре. Заказана је за 17:00 часова. О месту одржавања конференције за новинаре ће бити накнадно објављена.

Јанукович се је недавно обратио украјинском народу, који је потврдио да се он и даље сматра легитимним председником. Поред тога , он је затражио од руских власти да осигурају његову безбедност, а што је Русија учинила.

Јанукович је изјавио своју намеру да "се бори до краја за реализацију важних компромисних споразума о изласку Украјине из дубоке политичке кризе."

Citiraj:
10:40 Власти у Кијеву траже од учесника Будимпештанског меморандума да осигурају целовитост Украјине - Парламент Украјине апеловао је на учеснике Будимпештанског меморандума да гарантују безбедност и територијални интегритет земље. За документ је гласало 230 посланика.

Врховни савет је такође замолио учеснике Будимпештанског меморандума да предузме потребне консултације о ситуацији у Украјини.

Рада очекује потврду обавезе да се зауставе све претње или употреба силе против територијалног интегритета или политичке независности Украјине .

Citiraj:
11:05 Премијер Крима Аксенов преузео дужност - Предсједавајући Савета министара Аутономне Републике Крим Сергеј Аксенов је преузео дужност. Дужности су приступили и његови помоћници и сарадници.

"У блиској будућности ће бити потпуно обновљена координација и веза са свим званичницима" - саопштено је из прес службе партије "Руско јединство", коју предводио Аксенов .

27.02. Председник Врховног Савјета Крима Сергеј Аксенов изабран је изабран за председника Савета министара Републике, а дужности је разрешен Анатолиј Могилев .

http://vostok.rs/index.php?option=btg_n ... xB35s6rNZg

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 13:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kurc vidio da se konji potkivajubpa i on dig'o batak.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=817764

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 13:07 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
kad je trebalo na trgu preuzimati vlast sve je dozvljeno a sad se pozvaju na ustav i teritorijalni integritet

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 13:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Najjace je kako tek sad salju OEBS zbog nasilja... :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 13:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
danijell je napisao:

Sve je to u cilju stvaranja jednog novog vojnog bloka koji bi bio pod patronatom EU.Sve više se interesi EU (Njemačke) i Amerike ne poklapaju pa tako i na vidjelo izlaze i novi savezi.Za formiranje novog vojnog bloka Njemačka je našla potpisala ugovor sa skoro svim članicama EU osim V.B i Danske.
Iza te činjenice se na fotografijama može vidjedi ljubav između Danske premijerke i Baraka :wink:

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 13:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Što je sigurno, sigurno je...

Citiraj:
MОСКВА –Руски суд је данас донео одлуку о стављању опозиционог лидера Алексеја Наваљног у кућни притвор најмање на два месеца и забранио му да користи Интернет или разговара са новинарима.

Суд је ову одлуку образложио захтевом истражитеља који спроводе истрагу о наводном случају проневере, јављају агенције.

Наваљни, истакнути критичар председника Русије Владимира Путина и лидер антивладиних протеста 2011-2012, изјавио је да је та одлука неоснована и да власти на тај начин хоће да га ућуткају.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 13:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Јој кандидата и вођа ових пропалица, Кличко, Тимошенко и остала говна. Па ту Украјину и тај народ је севап тенковима преорати. Чуј Кличко, па том до главе осим удараца није ништа долазило. Пропалице представљају пропалице.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 14:04 
Opet aerodrom na krimu pod ukrajinskom vlascu...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 14:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
_зока je napisao:
Citiraj:
Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je vladi da nastavi razgovore s Ukrajinom o gospodarskim i trgovačkim odnosima te da konzultira strane partnere, uključujući MMF i G8, oko financijske pomoći, piše u priopćenju na internet stranici Kremlja.

U priopćenju stoji da je Putin naredio vladi da razmotri zahtjev Krima, koji je uporište protivnika novog prozapadnog vodstva u Kijevu, za humanitarnom pomoći.

To su prve naredbe koje je Putin dao u odnosu na Ukrajinu otkad je predsjednik Viktor Janukovič smijenjen s vlasti, nakon krvavih tromjesečnih sukoba s oporbenim prosvjednicima.

Naredbe su u oštroj suprotnosti s agresivnim ruskim izjavama kojima se pozivalo ukrajinske nove čelnike da razoružaju "ekstremiste" i zaklinjanjem da će Moskva čvrsto braniti svoje sunarodnjake u Ukrajini.

Poziv za suradnjom sa stranim partnerima, uključujući G8 i MMF, pokazuje da Putin ne želi biti isključen iz napora da se pomogne duboko zaduženoj Ukrajini, zemlji koju zove "bratskom nacijom".

Јавно ће једно да прича као прави пацифиста, а друго ће да ради...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 15:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
spijo je napisao:
Kako uličari preuzimaju vlast u Kijevu
https://www.youtube.com/watch?v=q8JC-ZjqFb4

ovo je mucno gledati. ovaj debeli majmun je vjerovatno onaj lik koji se borio protiv Rusa u Ceceniji i sad drzi neki sizofreni govor.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 15:11 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
da,to je taj....Muzicko cini mi se

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 15:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D1% ... 0%B8%D1%87

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 16:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Milan je napisao:
Opet aerodrom na krimu pod ukrajinskom vlascu...

http://rt.com/news/armed-men-airport-crimea-188/

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2014, 17:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Slika

И они хоће сву власт у Украјини!!!!!!!!!!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=t4Vj47e022U[/youtube]

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10394 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]