banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 04:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2004, 01:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2002, 01:00
Pa ovo sad, nece moci precutati. Sipci su malo polupali loncice ako su mislili da ce ovo svaliti opet na Srbe... ccc...
Boze, ajd i ti jednom vidi pravu istinu!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2004, 01:25 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
prosto ne mogu da vjerujem kako ih nije sramota da se tako ponasaju.
Svi su lopovi a opet pricaju o postenju.

Ovo me podsjeca na onu scenu iz "Lepa sela lepo gore"
"vase cuveno postenje... Dok vam je copavi zagorac trpao u dupe americke dolare, vozili ste najbolja kola ,karali najbolje ribe a sad kad kita vise nece da se dize........"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2004, 11:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2004, 14:38
to se kaze: "ko o cemu kurva o postenju" :2gunfire:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2004, 12:05 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 11 Nov 2002, 14:35
Znači: protest - propao?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Mar 2004, 22:58 
pa dodik je zapalio svijecu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2004, 12:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
mladen je napisao:
Znači: protest - propao?

taman posla...

Protest je pokazao koliko ljudi je ogorceno (cak i po onako loshem vremenu, pun Trg Krajine), a takodje pokazao da takav jedan dogadjaj moze proci i bez rushenja i nasilja (a nasilje je je pozicija ocekivala ocigledno, jer se opasala celicnim ogradama)...

Ide proljece i idu mnogobrojni socijalni protesti,ovo je samo prvi u nizu protesta... evo sledeci su zemljoradnici, a sve to buduce nema veze sa politikom, vec sa niskim zivotnim stanardom i nezadovoljstvom naroda...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2004, 14:37 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Dec 2003, 11:17
gipsy_girl je napisao:
a sve to buduce nema veze sa politikom, vec sa niskim zivotnim stanardom i nezadovoljstvom naroda...

Stani, ja ne kontam... Dodik ce svima da im da plate i svima ce da bude bolje? Isto kao i prosli put kad je bio na vlasti, tako? Da to ne znamo, mozda bi i povjerovali, he he...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2004, 16:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
hajd` barem ce ukinuti sluzenje vojnog roka :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2004, 10:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
Hahhahahahah!
Mislis?!
:P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2004, 13:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2004, 14:38
licno znam porodice iz srpskih mesta u federaciji kojima je nudjeno 100km da dodju
pravi TRAKTORISTA :2gunfire:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2004, 22:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Macr0 je napisao:
Dodik ce svima da im da plate i svima ce da bude bolje? Isto kao i prosli put kad je bio na vlasti, tako? Da to ne znamo, mozda bi i povjerovali, he he...

Da je bilo sjajno i prekrasno nije, ali je bilo mnogo bolje nego sto je sada.
Uzmi statistike plata, svih drugih primanja, potroshacke korpe, poreza itd itd.

Umjesto da idemo naprijed, mi smo 3-4 puta gori u 2003. godini nego '99/'00 recimo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2004, 23:39 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Okt 2003, 22:33
Dakle stvarno priznajem da ne mogu napisati poruka koliko ih ovaj vajni moderator misko moze obrisati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2004, 06:48 
Početnik
Početnik

gipsy_girl je napisao:

Uzmi statistke dugovanja i kredita pa ces vidjeti da ce ti i praunuci to otplacivati, ili ce im stranci sefovati i za sto godina...
Lako se razbacivati tudjim parama. Nije nikome dobro, daleko od toga. Ali bar se manje krade, ako nista drugo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2004, 08:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

izvini a otkad to i gdje se to MANJE krade ???

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2004, 12:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
BSE je napisao:
otkad to i gdje se to MANJE krade ???

Vidi, stranci su nametnuli dosta jaču kontrolu transfera novca i potrošnje, kako državnim i javnim ustanovama, tako i običnim preduzećima i fabrikama. Kontrolišu se računi, rade se revizije poslovanja, dosta toga izađe u javnost.
Ne kažem da nema mutnih radnji, korupcije i šverca, i ne kažem da ih je mnogo manje nego ranije. Samo kontrola je dosta rigoroznija, a samim tim teže je raditi stvari na onako providan način kako se to ranije radilo. Moraš biti mnogo "jak" na poziciji, da bi obezbjedio unuke i praunuke.
I to je ono po čemu mislim da stvari idu nabolje.
Još samo da prorade pravne i krivične službe... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2004, 09:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

sve ti je to bacanje prasine u oci
sjeti se samo "krstaskih ratova" Milice Bisic i na kraju ispade sve farsa

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2004, 09:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Macr0 je napisao:

Uzmi statistke dugovanja i kredita pa ces vidjeti da ce ti i praunuci to otplacivati, ili ce im stranci sefovati i za sto godina...
Lako se razbacivati tudjim parama. Nije nikome dobro, daleko od toga. Ali bar se manje krade, ako nista drugo.

pa zar mislish da RS u okviru Dejtonske Bosne moze da se razvije bez stranih ulaganja? ??
Pogledaj fabrike koje su kupili strani innvestitori? Ljudi rade, obrce se sve...
Lako je sjediti , uchmati se i govoriti da smo u kreditima i kukati na besparicu i haos koji vlada.

A to da su stranci sefovi, ja mislim cak da je dobro, da nash narod osjeti sta je rezim , dosta je vishe propalih direktora koji sve prebacuju na samo svoje racune, prave kuce po Sv. Stefanu, Halkidikiju i tako redom....

I josh nesto nisu svi krediti nepovoljni, neki su cak i bespovratni.
I zasto se uopste bojati stranih ulaganja?.... Mislish kao okupirace nas? :D ..heh :) pa mi smo nazalost okupirani jos dolazkom SFOR-a deceniju prije :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2004, 10:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Ne znam bas da su stranci ulozili neke velike pare ovamo od dejtona... osim sto su nam davali kredite koje cemo kad tad morati vratiti i sto eto sad ove austrijske banke daju kredite za sve i svasta al sa 100 % kamate.
Ja licno da sam stranac sigurno ne bih ni pare dao ovamo...

Citiraj:

Ekonomska logika ti ide nekako ovako: ako je vise kredita, vise se trosi -> obican narod ima vise para. Kad dodje vrijeme otplate kredita kao ovo sad drzava otima od raje sirotinje da bi vratila pozajmljene pare -> naravno manje pare u svacijem dzepu.
Dakle(m), ni Dodik ni gospod Bog, ni Allah ni Buda ne mogu promijeniti ovo sto se sad desava, moze se promijeniti samo ako se nesto u ovoj zemlji pocne proizvoditi a kako stvari idu to se nece desiti NIKADA, tj. mozda se i desi al' nam je za to potreban III svjetski rat... pa ko prezivi pricace ;)

Jel gipsy.... da ti nisi jedna od one partijaske omladine koja svima soli pamet????
MRZIM PARTIJASE 0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2004, 13:34 
Početnik
Početnik

gipsy_girl je napisao:

pa zar mislish da RS u okviru Dejtonske Bosne moze da se razvije bez stranih ulaganja? ??
Pogledaj fabrike koje su kupili strani innvestitori? Ljudi rade, obrce se sve...
Lako je sjediti , uchmati se i govoriti da smo u kreditima i kukati na besparicu i haos koji vlada.

Mozes li ti da shvatis da je tvoj Dodo od para koje su stranci davali za pokretanje tih istih fabrika, dijelio plate i penzije kako bi sebi prikupio politicke poene kod naroda? Znaci, mlatio je praznu slamu.
Medjutim, na njegovu zalost malo se razestio kad je kradja u pitanju, pa je ispalo kako je ispalo.
Nego, vidis li ti ista dalje od tog svog Dode?

Citiraj:
A to da su stranci sefovi, ja mislim cak da je dobro, da nash narod osjeti sta je rezim , dosta je vishe propalih direktora koji sve prebacuju na samo svoje racune, prave kuce po Sv. Stefanu, Halkidikiju i tako redom....

Da narod osjeti sta je rezim?? Mislim, alooo, ako si ti politicki podmladak, buducnost nam je 'osigurana'!
Ili mozda u banke po Kipru, ili ostalim ''nikad cuo'' drzavama za 200 stanovnika? Jel ti to poznato, trebalo bi obzirom da si Dodikov podmladak.
Btw, na Sv. Stefanu se ne mogu graditi kuce.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2004, 14:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
Stranci NIKADA ne daju pare za pokretanje proizvodnje i obnavljanje fabrika nego samo za "infrastrukturu" i eventualno za oruzje. Sad je pitanje sta ce nam infrastruktura kad nemamo sta ni da prenesemo, prevezemo, niti nam treba struja ni voda. Industrija gradi infrastrukturu a ne strani zajmovi.
Poenta kredita je da se pare uzajme, obrnu i da se na njima zaradi a ne da se od tih para isplacuju plate penzije i kupuje socijalni mir (i pokoji mercedes i audi), sto je Dodik radio...
Ovo sad ode u politiku... jbg

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]