rio je napisao:
AIDS... misljenje svjetske zdravstvene organizacije o ovoj bolesti nije ni postojalo prije nego se sama bolest pojavila, dok je homoseksualnost postojala cak i prije svjetske zdravstvene organizacije (tako da poredjenje nema znacaja)
virus HIV-a je otkriven prvi put 1981. godine kod
5 homosexualaca u USA koji su imali simptome upale pluca.
rio je napisao:
tzv. homosekusalnu ljubav.vjerujem da je osnova homosekusalne veze zapravo zelja za tjelesnim zadovoljenjem, dakle strast, a ne prava i iskrena ljubav iz srca i duse.i kad homoseksualcu neko tu strast zadovoljava, on prema njemu gradi afinitet a lazno se tjesi i nas ubjedjuje da je to...ljubav.
sa ovim se apsolutno ne slazem.
Pa problem homosexulanosti jeste zapravo psiholoski i vezivanje za osobu istog pola i osjecanje ljubavi prema istom. Masa njih voli tu drugu osobu, a sexulani odnos je posljedica toga, mada ima i onih koji experimentishu i osjecaju samo ljubav prema homo odnosu. Ali nije tacno da u homosex vezama ne postoji ljubav.
rio je napisao:
razlog zbog kog je who mjenjala svoje stav je izvan nauke!
dijelim ovo misljenje.
EZAN je napisao:
O bolesti nema ni govora - jer i po vasoj definiciji (NORMALNOG FUNKCIONISANJA ORGANIZMA) nisu bolesni.
pa normalno funkcionisanje organzima podrazumijeva i fiziolosko (normalno)funkcionisanje mozga i svih njegovih funkcija.
Jedna od funcija je i ponashanje, i u okviru toga i sexulane funkcije. Stav medicine, je da je najveci i
glavni sexualni organ covjeka MOZAK jer sve dolazi bash odatle.
Mozak izdaje "naredbe" preko hormona drugim zlijezdama i genitalnim organima koji obavljaju samo funkciju, a sve dozivljavamo zapravo u mozgu.
A ako mi osjecamo privlacnost, simpatiju, dushevnu ljubav pa i tjelesno prema istom polu, nemoguce je reci da u samom sjedistu ljudskog ponasanja nije doslo do odredjenih disbalansa.
Homosexualnci nisu sizofrenicari, nisu ljudi psihoticni ili depresivni u tom fazonu psihijatrijskih dijagnoza, vec su jednostavno ljudi sa poremecajem u ponashanju (ljubavnom i sexualnom).
Uprkos svemu tome, neki i svjesni toga ili ne, takvi ljudi najcesce kazud a je to njihov izbor, i tu se ne moze nista. Nasli su se u tome i to je fakat. Sta sada? Pobiti ih sve, osuditi, staviti u aps, izolovati? Ne, boze sacuvaj...
Znaci ja sam za
toleranciju i postovanje, bez narushavanja tudjih sloboda i nametanja straight ljudima tog homosexualnog ponashanja.
A gay parade su upravo ta nametanja, sto mi se nikako ne svidja, i totalno sam protiv toga.
NE vidim potrebu da neko paradira time i natura drugima da su oni ravnopravni. Time samo postizu kontra efekat po meni (odvratnost, gadjenje, revolt i osudu vecine straight populacije)....