Aleksandar MK je napisao:
OK... ovaj post poštujem... kolega.

EDIT: za privatne ustanove... pokušavao sam. Ali moje iskustvo iz Hirurgije i Hitne Pomoći tu baš i nije interesantno poslodavcima uglavnom. I većinom traže sestre, slabo ko će primiti muškog tehničara.
Muški tehničari su cijenjeni tamo gdje se kičma i gdje se tegli k'o konj a to su državne bolnice i Hitna Pomoć,
posebno BL Hirurgija gdje stalno moraš prebacivati pacijenta sa kreveta na ležeća kolica jer su vrata na sobama uža od kreveta pa se kreveti ne mogu izvesti. Slabo gdje takvog posla imaš u privatnim ustanovama. U privatnim ustanovama se uglavnom radi fin posao... budeš ljubazan, malo odradiš papirologiju, asistiraš doktoru, daš koju inekciju i infuziju i to je to... a tu su daleko poželjnije zgodne sestrice.
Pre 2 godine bio u poseti na hirurgiji,kad tamo u cosku valjda neki starac lezi mrtav vec sat vremena,dolaze dve sestre mlade..da prebace les na kolica...i posto sam stajao tu blizu zamole me da im pomgnem..zgrabim za carasav ubacimo staraca u ona kolica i one ga odgurase...kad posle nekoliko minuta ugurase jednog pacijenta a zatim i drugog...oba lika kukaju ,buncaju ,dovezli ih direkt iz operacione sale, covjek mozda oko 50 godina,valjda operiso zuc,krenu da se davi u vlastitoj povracotini,ja zovem sestru ,nigde nema osoblja,ovi u sobi skocili ,okreni covjeka na stranu ja priteknem i okrenem covjeka
koje ponizenje za ljude na toj hirurgiji,ljude ko pse bace posle operacije ,pa ko ziv ko mrtav..nebi ja reko da se tamo nesto posebno tegli,osim onih hirurga
Medicinski tehnicari su trazeni i u Svicarskoj,imao bi platu najmanje 5 hiljada CHF ali se tamo radi ko crnac,nema da ti pacijent bude ostavljen bogu na miliost,upisan i usran....nego kad pritisne ono dugme ti trcis sve sa lavorom da mu ribas guzu i jos ga pitas jel ga svrbi negde da ga poceses
.